site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Savaşan: İktidarımızda Ege Ölüm Denizi Olmayacak

Savaşan: İktidarımızda Ege Ölüm Denizi Olmayacak
26.10.2015
A+
A-

aslansavasan-egedenizi

Suriye’deki iç savaştan kaçan 3 Milyondan fazla Suriye vatandaşı Türkiye sınırları içinde yaşıyor. Suriyeliler için hazırlanan kamplardan ayrılıp Türkiye’nin bütün illerine dağılan Suriyeliler özellikle yoğun bir şekilde İzmir’e geliyor.

İzmir’den deniz yolu ile Yunanistan’a ve Ege Adalarına geçmeye çalışan Suriyeliler Ege denizinde canlarını kaybediyor. MHP İzmir Milletvekili ve 1. Bölge Adayı Aslan SAVAŞAN İzmir’de yaşayan Suriyeliler konusunu gündemlerinde olduğunu, 1 Kasımdan sonra MHP İktidarında bu sorunu çok kısa bir zamanda çözeceklerini dile getirdi. SAVAŞAN; yaptığı açıklamada; “Dış politikada özellikle Suriye ile ilgili yapılan hata nedeniyle Milyonlarca Suriyeli Ülkesini terke etmek zorunda kaldı, Suriyelilerin büyük bölümü Türkiye’ye sığındı ve hükümet krizi doğru yönetemediği için Suriyeli göçmenler Türkiye’nin dört bir yanına dağıldı. Suriyeliler İzmir’e akın ediyor; Suriyeli kardeşlerimiz, parklarda, sokaklarda, inşaatlarda yatıyor, yaşıyor! Bu durum hepimizin yüreğini yaralıyor! Ama gerekli tedbirleri almazsak durum daha da kötüye gidebilir. Diğer yandan Yunanistan’a ve Ege Adalarına ulaşmak için hayatını riske atıp kayıklarla botlarla Denize açılıyorlar; Üzülerek söylüyorum Ege Denizi, Ölüm Denizine döndü. Bu sorunu çözebilecek tek parti MHP’dir, AKP’nin yanlış politikaları bu sorunu ortaya çıkarttı; İzmir’in bu önemli sorununu AKP çözemez. İzmir’de asayiş sorunu oluştu. MHP iktidarı ile birlikte Suriye’de iç barışın tesisini sağlayacağız. Suriye tekrar yaşanabilir bir ülke olacak. Sınırımızın Suriye tarafında güvenli bölgeler oluşturup, Türkiye’deki Suriyeli kardeşlerimizi önce bu güvenli bölgelere sonra Suriye’de gerçek memleketlerine dönmelerini sağlayacağız. Biz olaya Hem İzmirliler hem Suriyeliler açısından bakıyoruz. İzmir’deki Suriyelilerin kayıtları yok, sosyal güvelik hizmeti alamıyorlar, suç işleseler tespit etmek mümkün değil, İzmir’in bu önemli sorununu söz veriyorum biz çözeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.