site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

PKK Şırnak’ta Kendi Polis Teşkilatını Kurdu

PKK Şırnak’ta Kendi Polis Teşkilatını Kurdu
25.06.2013
A+
A-

PKK-SIRNAK (3)

Şırnak’ta özerklik fiilen uygulamaya geçti. Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) adı altında kurulan ‘asayiş birimleri’ askeri disiplinle gerçekleştirilen törenin ardından sertifikalarını aldı ve yoldan geçen araçlarda ‘üniforma’yla kimlik kontrolü yaptı. ‘Güvenlik uygulamaları’ slogan, alkış, zılgıt ve PKK bezleri altında yapıldı…

YDG-H ve Cizre Halk İnisiyatifi bünyesinde onlarca gençten oluşan asayiş birimi, kuruluşunu törenle ilan etti. Kalabalık bir grubun izlediği törenin askeri kurallara göre yapılması dikkat çekerken, asayiş birimi üyelerine sertifika verildi.
Asayiş biriminin yüzleri kapalı üyeleri, üzerlerinde “YDG-H Asayiş” yazısıyla Öcalan’ın resmi bulunan tek tip tişörtler giyerek ve ellerinde telsizlerle göreve çıktı! Yoldan geçen tüm araçları durduran bu kişiler, özenle kimlik kontrolü yaptı.

Öz savunma yapılacakmış!
AKP’nin müzakere ortağı PKK, Şırnak’ın Cizre ilçesinde özerkliği fiilen uygulamaya koydu. Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) adı altında kurulan asayiş birimleri törenle göreve başladı! Binlerce kişinin katıldığı ilan töreninde yapılan açıklamada “YDG-H olarak Kürdistan halklarının öz savunmasını tarihsel bir sorumluluk olarak üstlendikleri” 1372105167ifade edildi.

Hedef: Öcalan’a özgürlük…
PKK, KCK ve YDG-H’yı temsil eden bezler, terör örgütü lehine sloganlar, alkış ve zılgıtlar eşliğindeki törende yapılan açıklamada  “Kürdistan’da sömürgeci uygulamalardan halkımızı savunmak, yine bütün ezilen halkların özgürlük garantisi olan Önder Apo’yu özgürleştirmek için 23 Haziran 2013 itibari ile YDG-H asayiş birimlerini ilan ettiğimizi duyuruyoruz” denildi.

Cizre’nin asayişi
PKK’ya emanet!
Üzerlerine “YDG-H Asayiş” yazan tişörtler giyen yüzlerce militan Cizre’de törenle diploma aldı. İlçeye dağılan teröristler caddelerde kimlik kontrolü yaptı.

İktidarın müzakere ortağı PKK, Şırnak’ın Cizre ilçesinde özerkliği fiilen ilan etti. Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) adı altında kurulan sözde “asayiş birimleri” askeri disiplinle gerçekleştirilen törenin ardından diploma alıp, yoldan geçen araçlarda üniformalarıyla kimlik kontrolü yaptı. Binlerce kişinin katıldığı ilan töreninde yapılan açıklamada “YDG-H olarak Kürdistan halklarının öz savunmasını tarihsel bir sorumluluk olarak üstlendik. Kürdistan’da sömürgeci uygulamalardan halkımızı savunmak, ezilen halkların özgürlük garantisi olan Apo’yu özgürleştirmek için 23 Haziran 2013 itibari ile YDG-H asayiş birimlerini ilan ettiğimizi duyuruyoruz” denildi.

Askeri tören gibi
Olay yerine gelen polis topluluğa gaz bombalarıyla müdahale etti. Nur Mahallesi’nde ise maskeli gruplar ellerinde telsizler ve üzerlerine giydikleri “YDG-H Asayiş” yazılı tişörtlerle kimlik kontrolü yaptı. Akşam saatlerinde de Botaş Caddesi’nde “askeri tören” düzenlendi. Ses sisteminin de kurulduğu alana Öcalan’ın posteri asıldı, masaların üzerinde PKK, KCK ve YDG-H paçavları serildi. Yaklaşık yüz kişilik grup ellerinde Öcalan’ın fotoğrafı, PKK ve KCK paçavraları ile alana girdi. YDG-H’liler, tören alanında askeri düzende sıralanırken, yapılan açıklamada şöyle denildi:

Yemin ettiler
“Kürt ve Kürdistan’ın varlığının kabul edilmeye başlandığı bu süreçle birlikte temel mücadele alanının yeni özgür yaşamı inşa etme olacağı kesindir. Yeni özgür yaşamı inşa etmenin ilk ve temel ayağı şüphesiz öz savunmadır. Kürdistan gibi tarih boyunca işgalci güçlerin saldırısına maruz kalan bir ülke ve en ağır soykırımlardan geçmiş bir halk olarak Kürtler söz konusu ise öz savunma geliştirmek tarihsel toplumsal bir ihtiyaç olduğu kadar ahlaki bir ilkedir. Bu temelde özgür yaşamı inşa etme sürecinde sömürgecilik eli ile oluşturulan bütün kurumları reddetmek toplumsal değerlerimize bağlı, demokratik konfederal bir yaşam alanı inşa etmek için Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) olarak öz savunma endeksli asayiş güçlerini oluşturmayı tarihsel bir sorumluluk olarak üstleniyoruz. Bunun gereği olarak halkımızın büyük bedellerle kazandığı değerleri savunmak, Kürdistan’da sömürgeci uygulamalardan halkımızı savunmak, yine bütün ezilen halkların özgürlük garantisi olan Önder Apo’yu özgürleştirmek için 23 Haziran 2013 tarihi itibari ile YDG-H asayiş birimlerini ilan ettiğimizi duyuruyoruz.” Açıklamanın ardından birimler halinde isimleri anons edilen YDG-H’lilere törenle diploma verildi.

Askeri disiplinle diploma töreni
YDG-H ve Cizre Halk İnisiyatifi bünyesindeki genç militanlardan oluşan sözde “asayiş birimi”, kalabalık bir grubun izlediği askeri kurallara göre düzenlenmiş törede yemin edip, doplamalarını aldılar. “Asayiş birimi” nin yüzleri maskeli üyeleri, üzerlerinde “YDG-H Asayiş” yazısı ve Öcalan’ın resmi bulunan tek tip tişörtler giyerek ellerindeki telsizlerle cadde ve sokakları dolaşıp, yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı.

KAYNAK: YENİÇAĞ GAZETESİ

PKK-SIRNAK (1)

PKK-SIRNAK (4)

PKK-SIRNAK (1)

YORUMLAR
  1. BARIŞA DOĞRU dedi ki:

    CİZRE.PKK,YA,EMANET,HABERİNİ,KİM YAYDI,BU HABER ,NEREDEN SERVİS EDİLDİ,AKILLARI SIRA,ORADA,GÜVENLİK ZAAFİYETİNİN OLDUĞUNU,VURGULAMAYA ÇALIŞIYORLAR,İNSANLARI TAHRİK ETMEK İÇİN,HER YOL DEDENİYOR,BARIŞ SÜRECİNİ BALTALAMAK İÇİN,VATAN TOPRAKLARININ,BİRİLERİNİN,KONTROLÜNE VERİLDİĞİ ,İMAJI,ESTİRİLİYOR,BU HABERİ,HABER YAPANIN,İYİNİYETLİ OLMADIĞINI,ÇOK RAHATLIKLA ,SÖYLEYE,BİLİRİM.AKILLARI SIRA ,DÖRT GÖZLEN,KAOS ORTAMINI BEKLİYORLAR,BU MİLLET ÇOK AĞIR FATURALAR ÖDEDİ,BU MİLLETİN FATURA ÖDEMEYE NİYETİ YOK.

  2. RÜZGAR dedi ki:

    EYY BARIŞA DOĞRU….. K R A L Ç I P L A K !…

  3. CAN ÜLKEM CAN BAYRAĞIM.... dedi ki:

    yok barışı baltalamakmış ,yok güvenlik zafiyet varmış gibi göstermekmiş bilmem nee .böyle zımpırtıdan.teyyareden kafalarla bu ülkenin kaybedecek tek zamanı yok.sizin .yok barışmış,yok kardeşlikmiş yok demokrasi edebiyatıymış.bu teyyare kafalılara söylenecek laf cehenneme kadar yolunuz var lafı az bile.ASLINDA YAPILACAK O KADAR ÇOK ŞEY VAR Kİİİ VAHHHH ÜLKEMMM VAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH……………

  4. BARIŞA DOĞRU dedi ki:

    HAYROLA,VAH ÜLKEM,DERKEN,SANKİ ÜLKE,ART NİYETLİ İNSANLARIN ELİNE GEÇMİŞ GİBİ,SÖYLÜYORSUN,MERAK ETME,SENDEN ÇOKDAHA DUYARLI,OLDUĞUMUZU RAHATLIKLA SÖYLEYE BİLİRİM,BU VATAN TOPRAKLARI ÜZERİNDE,BIRAK PAZARLIK YAPMAYI,PAZARLIĞIN,ESAMESİ BİLE BİZİM UYKULARIMIZI KAÇIRIR,VATAN SEVDASI,BİZİM KARA SEVDAMIZDIR,SEN RAHAT OL.

  5. RÜZGAR dedi ki:

    BARIŞA DOĞRU… VATAN SEVDASI UYKULARIN KAÇMASI FALAN, HERHALDE ŞAKA YAPIYORSUN..