site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Pamucak sahili tatilcileri bekliyor

Pamucak sahili tatilcileri bekliyor
13.07.2015
A+
A-

Pamucak 3

Selçuk Belediyesi Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip olan Pamucak’ta gerçekleştirdiği projeyi tamamladı. Selçuk’u denizle buluşturan Pamucak’ta artık tatilciler yeni yapılan dinlenme tesislerinde gönüllerince yazın keyfini çıkarabilecek.

Çalışmalar 2,5 ay önce başladı

Selçuk Belediyesi, yaklaşık iki buçuk ay önce ummalı bir şekilde çalışma başlatan Pamucak’ta iki adet büfe, pergole ve tuvalet yapımını tamamladı. İlk olarak Pamucak Halk plajı içerisinde bulunan eski yapıları yıkan ve oldukça kapsamlı bir çalışma yaparak mevcut bölgenin alt yapısını tamamen yenileyen Selçuk Belediyesi, daha sonra projede yer alan yapıları da hızlı bir şekilde tamamladı.

Günübirlik ziyaretçiler de gelebilecek

Pamucak Halk Plajında yapılan yeni tesislerde oluşturulan yeşil alanlarla birlikte günübirlik gelen tatilciler için oluşturulan zeminlerin parke döşemesinin de yapıldığı tesisin aynı zamanda üzeri çelik konstrüksiyon olarak sundurmalara oluşturularak tente ile kapatıldı. Bölgede ayrıca aydınlatma, güvenlik kamera sistemi projesi de çizilerek elektrik altyapısı tamamlandı. Günübirlik ziyaretçilere hitap eden yeni tuvaletler ve malzeme yıkama alanının da oluşturulduğu tesiste soyunma kabinleri de elden geçirildi. 280 metrekarelik kumsal alanı haricinde pergole yapılan tesisin sahil kenarına yakın alanda da gölge alanlar oluşturuldu.

Daha önce alanda bulunan mevcut market ve çelik konstrüksiyon sundurmanın tamamen boyandığı, yine kötü görünümde olan mevcut tel örgülerin sökülerek kaldırıldığı tesisin giriş kapısında güvenlik kulübesi de bulunacak. Piknik alanlarında mangal yapımı için bölümlerin de oluşturulduğu tesiste elektrik aydınlatmaları da tamamlandı. Yenilenen elektrik tesisatı ile birlikte kamp alanının kısa süre içerisinde faaliyete geçeceği bildirildi.

Selçuk, Kültür Kenti

Yapılan bu çalışma ile birlikte yerli ve yabancı tatilcilerin vazgeçilmez tatil mekanlarından biri olan Pamucak’ın kullanılabilir yepyeni bir görünüme kavuştuğunu kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, içindeki değerlerle tarihi ve kültür kenti olduğunu UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine adını yazdırarak bir kez daha kanıtlayan Selçuk’ta bu tür önemli projelerin devam edeceğine dikkat çekti.

Pamucak bölgesinde başlatılan ilk aşamanın tamamlandığını, bu bölgede öngörülen projenin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirten Başkan Bakıcı, Pamucak Halk plajındaki yeni yapılan tesisteki büfenin önümüzdeki hafta içerişinde faaliyete başlayacağını söyledi. Aperatif yiyecek ve içeceklerin servis edileceği büfede self servis hizmetinin de verileceğini hatırlatan Başkan Bakıcı, vatandaşların yararlanabilmesi için belediye işletmelerindeki fiyat sisteminin aynen devam edeceği ayrıca bölgeye gelecek olan tatilciler için şemsiye ve şezlong hizmetinden de yararlanabileceğini kaydetti.

Selçuk Belediyesi Basın Bürosu

Pamucak 4

Pamucak 6

Pamucak 5

Pamucak 1

Pamucak 2

YORUMLAR
  1. Fatih çiğdem dedi ki:

    Çok güzel bir tesis olmuş.emeği geçen herkese tebrik ve teşekkürler.Umarım Selçuk halkı kendi evi gibi sahip çıkar ve ilçemiz için kıskanılan bir cazibe merkezi olur.

  2. Dalyork dedi ki:

    Çalışmalarından ötürü basın bürosunu ayakta alkışlıyorum. Çalışmayan belediyeyi çalışıyor, muhteşem işler yapıyor diye göstermek cidden marifet ister. Vefa bunu beceremiyordu. Tebrik ederim doğrusu

    1. vatandas dedi ki:

      önceki pislik batağından bunları çıkartmak marifet ister ve bence bu muhteşem bir iştir.Sadece muhalefet yapmak için muhalefet yapmayın. Bu sadece başlangıç gerisi gelecek merak etmeyin

  3. nuri dedi ki:

    eline sağlık başkan başarının devamınıda dileriz

  4. ATİKOĞLU dedi ki:

    Çok güzel olmuş en yakın zamanda ziyaret edeceğim