site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Okumak çocuklardan, ödül başkandan

Okumak çocuklardan, ödül başkandan
02.09.2015
A+
A-

Selçuk’ta mahalleye dönüşen köylerdeki hizmet birimlerinde açılan yaz tatili değerlendirme kursları sona erdi. Kurslara katılan tüm öğrenciler, İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı ile ödüllendirildiler. Tüm kursları tek tek gezen ve öğrencilere sertifikalarını veren Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “Biz çocuklarımızın daha fazla kitap okumasını istiyoruz ve bu alışkanlıklarını ilerletmelerini istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Belevi Mahallesi’nin ardından Havutçulu, Acarlar ve Çamlık Mahallelerinde de yaz tatili değerlendirme kursunu bitiren öğrenciler sertifikalarını aldı. Yaz tatili değerlendirme kursları Çamlık Mahallesi ile sona erdi. Yaz tatili değerlendirme kurslarını bitiren öğrencilere sertifikalarını veren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Çocuklarımız için kendilerini geliştirme, boş vakitlerini değerlendirme, okuma alışkanlığı kazanma yolundaki çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Eğitim, eğlence ve sosyalleşme
Selçuk Belediyesi tarafından mahalleye dönüşen köylerde açılan hizmet birimleri sorunların çözümü konusunda belediye ile vatandaş arasında köprü olmanın yanı sıra mahalle sakinlerinin günlük hayatlarına da olumlu katkı sağlıyor. Bu kapsamda 6- 12 yaş arasında 65 öğrenci yaz tatili değerlendirme kurslarına katıldı. Öğrenciler resim yapma, kitap okuma, okunan kitaplar üzerine yapılan çeşitli aktivitelerle hayal güçlerini geliştirme gibi faaliyetlerle yaz tatillerini oldukça verimli bir şekilde değerlendirdiler. Açılan kurslar sayesinde tatil süresince eğitim hayatından da uzaklaşmayan öğrencilerin, diğer taraftan da sosyalleşmeleri sağlandı.
Belevi, Havutçulu ve Acarlar Mahallelerinde öğrencilerin kurs bitirme heyecanlarına ortak olan Başkan Bakıcı, gittiği her mahallede öğrencilerden yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Özellikle okula yeni başlayan öğrencilerin kitapla tanışma serüvenleriyle yakından ilgilenen Bakıcı, öğrencilerle tek tek ilgilendi, onlarla kitap okudu.

Çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazansın
Hizmet birimlerinde gerçekleştirilen etkinliklerin içerisinde yaz tatili değerlendirme kurslarının ayrı bir önem taşıdığına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı; “Yaz süresi boyunca çocuklarımıza burada okuma eğitimi verildi. Arzumuz; çocuklarımızın okuma alışkanlıklarının artması ve bu alışkanlıklarını devam ettirmeleridir. Dolayısıyla çocuklarımızı yaz süresi içerisinde okuma alışkanlıklarını kazanmaları için hizmet birimlerimizde kurslar düzenlik” dedi.

Gelecek yıl da devam edecek
Yapılan bu faaliyetin çok faydalı olduğuna inandığını kaydeden Başkan Bakıcı; kursların gelecek yıl da devam edeceğini söyledi. Okulların kapanması ile birlikte yaz kampları da düzenleneceğini de hatırlatan Başkan Bakıcı, bu kamplarda yapılacak olan çeşitli etkinliklerde okuma yönünde teşvik edici aktivitelerin de yer alacağını kaydetti. Başkan Bakıcı; “Biz çocuklarımızın daha fazla kitap okumasını istiyoruz ve bu alışkanlıklarını ilerletmelerini istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

Çocuklar ödüllendirildi
Başkan Bakıcı, ayrıca oldukça eğlenceli bir kurs süreci yaşayan tüm öğrencileri İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı ile ödüllendirdi. Selçuk Belediyesince kurslara katılan öğrencileri doğal yaşam parkına götürecek olan Selçuk Belediyesi, onların kitap okuma sevgisini sağladı.

2

8

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Zeytinköye neden hiç hizmet gitmiyor. Yoksa Zeytinköyde hiç çocuk yokmu ?