site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Nişanyan’ın dansözlü doğum günü kutlamasına sert eleştiri

Nişanyan’ın dansözlü doğum günü kutlamasına sert eleştiri
01.01.2016
A+
A-

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, dansözlü etkinliğe katılan Sevan Nişanyan ve Sırrı Süreyya Önder için “aşağılanan “Cihangir solculuğu” kavramına artık mesafeli değilim” dedi. Partiye katılan HDP’liler Ahmet Hakan’ın hedefindeydi. “Cihangir’de dansöz oynatmaca” başlıklı yazısında yazar, “Normal zamanlarda yapılsaydı da yadırgardım ama böyle bir zamanda yapılınca ekstra yadırgadım.” dedi.

İşte Ahmet Hakan’ın yazısı:

SİT alanına bina kurmaktan hapis yatan Sevan Nişanyan özel izinle üç dört günlüğüne cezaevinden çıkmış.

– Cezaevinden çıkar çıkmaz, takmış papyonu ve doğru gitmiş sol, entellektüel, aykırı, HDP dostu çevrelerin pek sevdiği Cihangir’deki Cezayir adlı restorana.

– Orada dansöz oynatmış ve dansöze para takmış. Bu dansözlü eğlenceye başta Sırrı Süreyya Önder, Garo Paylan gibi HDP’li milletvekilleri olmak üzere Sevan Bey’in yakın arkadaşları da katılmışlar.

-Aktaranların yalancıyım. Herkes pek bir eğlenmiş.- Herkes dudaklarina “Hele bak şu bizim Sevan’ın yaptığına! Bu Sevan çok alem çocuk canım” diye ironik kıvrımlar kondurmuş. Haydi buyrun bakalım.

“Böyle Zamanda Yapılınca Ekstra Yadırgadım””- Silopi yanarken, Cizre ağlarken, Sur göçerken, Nusaybin kahrolurken… Cezayir’de dansöz oynatılmış.- Çocuklar ölürken, askerler ölürken, hendekler kazılırken… Cezayir’de dansöze para takmışlar.- Özyönetim adına ortalık ateş yerine dönüştürülürken, şiddet kol gezerken, çatışmalar alıp başını giderken… Cezayir’de dansözle göbek atılmış.Normal zamanlarda yapılsaydı da yadırgardım ama böyle bir zamanda yapılınca ekstra yadırgadım.” Cihangir solculuğu” diye aşağılanan bir kavram vardır.Bu zamana kadar hep mesafeli durmuştum bu kavrama.Artık durmayacağım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.