site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Neypare Kendi İmkânlarıyla Yola Çıktı

Neypare Kendi İmkânlarıyla Yola Çıktı
13.03.2014
A+
A-

1 neypare müzik atölyesi

Yıllardır Selçuk’ta sanatsal faaliyetlerle ilgilenmesine rağmen yetkili birimlerin ilgisizliğinden dolayı kısır kalan sanat alanın da kendi ifadesiyle “iş başa düştü” diyen Neyzen Murat Gezer, çalışma arkadaşlarıyla beraber NEYPARE Müzik Atölyesi’nde buluşuyor.

NEYPARE Müzik Atölyesi Neyzen Murat Gezer önderliğinde Ocak 2014 de çalışmalarına başladı.

Selçuk’un sanattaki yüz aklarından biri olan Neyzen Murat ilçenin yıllardır eksik kalan sanatsal faaliyetlerini canlandırmak adına artık elini taşın altına koymak zorunda olduğunu dile getirdi.

Başladığı çalışmalarına Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle şaşaalı ama içi boş gösteriler yerine halkla iç içe samimi bir ortam oluşturmak adına 5 Mart 2014 Çarşamba günü Zeytinköy kahvesinde köyün emekçi kadınlarıyla bir araya NEYZEN MURAT sıtegeldi.
 
NEYPARE’ deki çalışma arkadaşlarıyla birlikte  “ yüreğimizi avuçlarınıza getirdik” sloganıyla şu an buradayız ancak çok yakında Selçuklu tüm kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diyen Neyzen Gezer, köy kadınlarının ikramlarıyla ve güler yüzleriyle çok duygusal anlar yaşandığı belirtti.

Yapılan mütevazı etkinlik için kapılarını aralayan kahve sahibi ve köy muhtarı Hüseyin Karadağ’a teşekkürlerini ileten Neyzen Murat Gezer daha sonra şunları söyledi.

“Havalar ısınınca daha çok köylerde olacağız. Yakında hep birlikte daha çok vakit geçireceğiz. Bizler sırça köşklerde oturup ahkâm kesenlerden değiliz. Emekçilikten dem vuranların önce kendi yaşam biçimlerine bakmaları gerekir diye düşünüyorum. Emekçiliğin başlangıç noktası başkasının elini sıkıca tutabilmekten geçer. Her konuda olduğu gibi emekçi kadınlarımızın da ellerinden tutulmasıyla büyük işler başaracaklarına inanıyorum. Atatürk’ün kadınları kendilerine öz güveni olan kadındır. Yıllarca süre gelen boş vaatlerle hiçbir sonuç alınamayacağını bilen kadınlarımız haklarını almak için mücadele etmek zordadır.  Kendi ayaklarının üzerinde durma isteklerini artık hayata geçirmek durumundadır. Yetenekleriyle söz sahibi ve iş sahibi olma yolunda ilerlemelidir.”

İlçede yapılan sanatsal faaliyetler hakkında da görüşlerini aldığımız Neyzen Murat Gezer, Selcuk’un sanat alanında çok kısır olduğunu ve yıllarca hiçbir değişimin olmadığını, artık işin başa düştüğünü belirterek “bu değişimi ve gelişimi hep birlikte yapmak zorundayız” dedi.

NEYPARE GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAK

Gezer, çalışma arkadaşlıyla bir araya geldiklerini ve Müzik Atölyesinin adını KAMIŞ PARÇASI anlamına gelen NEYPARE olduğunu belirterek, “bu ad çok şey anlatmakta” dedi. Bir bütünü oluşturan bizleri, sistemin ayrıştırmasına izin vermeyeceğiz. Artık Selçuk’umuzun sanatsal geleceğini belirlemek adına da bireylerin seslerini yükselterek bir araya gelmek zorundadır. Çok sevdiğim bir söz vardır; Yaşam hikâyenizi yazarken, kalemi başkasının tutmasına izin vermeyin! Bizlerde artık üzerime düşeni yapmak zorundayız. Bu kapsamda kısıtlı imkânlarımızla yaptığımız çalışmalarımızda şimdilik arkadaşlarımızla nota ve usul çalışmaları başlatırken çok yakın bir gelecekte de Selçuk’umuzun çiçekleriyle yani çocuklarımızla yeni bir koro oluşturup onların yeteneklerini açığa çıkarıp, TRT Çocuk Korusunda yer almalarının önünü açacağız.

ÇOK YAKINDA YAŞLILIARIMIZI DA BERABER OLACAĞIZ

Çalışma arkadaşlarımızla aldığımız karar gereği ilçemizdeki Akıncılar Huzur Evi’nde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği ziyafeti vererek Onlarla hoşça vakit geçireceğiz. Bununla ilgili bize eşlik etmek isteyen dostlarımız da ayrıca yerel basın ve internet medya aracılığıyla bilgilendireceğiz.

YAKIN İLÇELERDE GÖRDÜĞÜMÜZ İLGİ VE MUTLULUĞU İLÇEMİZDE DE YAŞAYALIM

Çevremizdeki  il ve ilçelerde kendilerinin kıymet gördüğünü ve birçok projede görev aldıklarını belirten Gezer, maalesef kendi memleketimizde gereken ilgi ve desteği görememenin sadece sanat adına kendilerini  üzdüğünü belirterek “ilçemizde değerli çok sanatkâr var. Bir türlü toplanamadık, yerimiz olmadı, siyasi çevrelerin  baskısını hissettik üzerimizde. Bu nedenle birçok arkadaşımızla bir araya gelemedik. Birlik ve beraberlik oluşturabilmemizin önündeki engeli istesek de bir türlü aşamadık. Destek veren olmadı çünkü biz onların gözünde çalgıcıydık, resimciydik, sporla ilgilenendik.  Oysa sanatçı eleştirendir. Boyun eğmeyendir. O yüzden de idare etmek zordur. Sormamız gerek soru aslında şudur: Yerelden çıkan hangi değere hak ettiği manada değer verildiğidir. Bu sadece sanatta da değil. Sporda maalesef durum böyle.

BİR SANAT EVİMİZ BİLE YOK

Gezer, Selçuk’un bir sanat evinin olmamasının demokrat bir ilçeye yakışmadığını belirterek “Sanatla ilgilenen arkadaşlarla bir araya gelip, kısıtlı imkânlarımızla neler yapabilir diye konuştuk. İşte NEYPARE bu konuşmaların sonucudur. Atölyemizde yakında çocuk koromuzu oluşturacağız.  Onlar bizim geleceğimizdir. Sanatı onlardan uzak tutarsanız geleceklerini asıl o zaman karartmış olursunuz. Bunun yanı sıra çalışmalarını tamamlayınca piyano konserlerimizle de Selçuklularla birlikte olacağız” dedi.

ikiii

biiir

ETİKETLER:
YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Zeytinköy her türlü yeniliğe açık bir köy olup insanları da duru ve nettir.Müzik üstadına da verdikleri destek için başta Muhtar Hüseyin KARADAĞ’a tüm hemşehrilerime teşekkür eder,hep günleri böyle olsun.Bu güzel etkinliği haber yapan Selçuk Haber’e de teşekkür eder,işlerinde başarılar dilerim.

  2. Canan ÇAYIR dedi ki:

    Tebrikler Murat, başarılar…

  3. ALİ CAN dedi ki:

    Murat kardeşim ne kadar emek ve mücadele verdiğini yakından bilen insanlardan biri olarak başarılı çalışmalarının devamını ve azminin eksilmeden artmasını diliyorum.

  4. Aslı KARACA dedi ki:

    Başarılar.

  5. Selçuk lu dedi ki:

    tebrikler çocuklar.. çok güzel bir görüntü..

  6. DENİZ dedi ki:

    arkandayım murat abicim başarılar
    ,

  7. Neyzen Murat Gezer dedi ki:

    Yorum yapan degerli arkadaslarıma oncelikle tesekkur ediyorum…Ne ekersen onu biçersin demiş mi atalarımız ?..Zeytin fidanı dikersen büyüyünce zeytin alacaksın,çalının büyümesine izin verirsen dikene kalacaksın…Ben gül bahçesi istiyorum..çok büyük hemde..rengarenk …alabildiğine dost ile emek kokan..Dikeni de olsa güzel kokusu yetecektir selçuğa…Destek veren ,yanımda olan ve sokakta bir merhabayı esirgemeyen herkese tekrar tesekkur ederim …

  8. Elif Kılıç dedi ki:

    Merhaba! Koronuza katılmak ısterim.Nere de ve hangi günler çalışma yapıyorsunuz.ayrıca uzun sap bağlama çalmayı öğreniyorum.ders veriyormusunuz?