site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Milli Mücadele Yolunu tamamladılar

Milli Mücadele Yolunu tamamladılar
23.06.2018
A+
A-

Selçuk Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri “Gençler Ata’nın İzinde Milli Mücadele Yolunda” adlı projelerini tamamladılar. Projeye sunduğu katkıdan dolayı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkür ziyaretinde bulunan öğrenciler proje kapsamında edindikleri bilgi ve deneyimleri Başkan Bakıcı ile paylaştılar.

19 Mayıs’tan 23 Nisan’a

Kurtuluş Savaşı’nın hazırlık safhasını yerinde öğrenmek ve süreçte öneme illerde müze ve tarihi destinasyonları gezmek amacıyla Selçuk Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri geçtiğimiz günlerde bir geziye çıkmıştı. 19 Mayıs 1919 – 23 Nisan 1920 tarihleri arasında geçen sürece sahne olan Samsun – Havza – Amasya – Erzurum- Sivas- Ankara’ya giden öğrenciler gittiği şehirlerde birçok müze ve tarihi yeri gezdiler. Bu önemli süreci sadece kitaplardan değil; yaşandığı atmosferi gezerek öğrenmenin kendileri için büyük bir deneyim olduğunu öğrenciler Başkan Bakıcı’ya teşekkür ettiler.

Atatürk ülkeyi sizlere emanet etti

Selçuk Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhammet Emin Aktaş ile birlikte Başkan Bakıcı’yı makamında ziyaret eden öğrencilerin Gençler Ata’nın İzinde Milli Mücadele Yolunda” Projesi’nin gençlerin tarihlerini öğrenmeleri adına çok önemli bir adım olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “Mustafa Kemal’in hangi koşullarda Milli Mücadeleyi başlattığını; hazırlık aşamasının hangi zor koşullardan geçtiğini yerinde gözlemlediniz; tespitler yaptınız” dedi

O azmi hissetmeliyiz

Mustafa Kemal Atatürk’ün zor koşullar altında bir bağımsızlık mücadelesi verdiğini ve bu mücadelenin gelecek nesiller tarafından en iyi şekilde bilinmesi gerektiğinin altın çizen Başkan Bakıcı; “Bu vatanın, bu milletin bekası için bu bayrağın yere inmemesi için gençlere düşen büyük görevler var. Mustafa Kemal Atatürk geleceği her zaman gençlerde gören bir liderdir. Bu ülkeyi gençlere emanet etmiştir. Biz de bu düşüncelerle bayrağımızın yere inmemesi için, vatanımızın milletimizin birlik ve beraberliği için kol kola gireceğiz. Bu yüzden bu projeler ile ilgili her daim destek olmalıyız. Mustafa Kemal ülkemizi kurtartırken; koşulların, şartların zorluğunu biliyordu. Ama milletine güveniyordu. O azmi o iradeyi her Türk vatandaşı attığı her adımda hissetmelidir” dedi.

Selçuk Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhammet Emin Aktaş ise Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkür ederek; “Bize verdiğiniz destekle 15 öğrencimiz tarihini bilen, cumhuriyet bilincine sahip, vatanını milletini seven bireyler olarak yetişmeleri açısından büyük önem arz eden bu projeyi gerçekleştirebildik” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.