site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Meral Çallı’nın Büyük Başarısı

Meral Çallı’nın Büyük Başarısı
03.10.2013
A+
A-

meral-calli-ve-esi-sezai-calli

Selçuk Lisesinde Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Meral Çallı, İzmir İZMAK SPOR KULÜBÜ üyesi olarak Hırvatistan’ ın Başkent’i Zagrep’te yapılan 23. Balkan Atletizm Veteranlar Şampiyonasına katılarak ülkesine madalyalar kazandırdı.

Ayrıca Serbest paraşüt ve yamaç paraşütü de yapan Taekwondo Milli Sporcu Meral Çallı’ya bu yarışmada en büyük desteği Paraşüt Öğretmeni olan eşi Sezai Çallı verdi. Eşine destek olmak için Gülle ve Cirit’te yarışan Sezai Çallı, dereceye girmemesine rağmen eşine destek olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.

6-8 Eylül 2013 tarihlerinde Zagreb/ Hırvatistan’da düzenlenen 23.ncü Balkan Veteranlar Atletizm Şampiyonasında 5000 mt yürüyüş dalında Türkiye’ye Balkan 2.ncisi olarak gümüş madalya getiren Meral Çallı, ayrıca 4 x 100 m Women W45 Takım Bayrak 3’ncü olarak ülkesine gümüş madalya kazandırmış, 800+400+200+100m Women W45 Takımı Balkan Bayrak yarışında yine ülkesine gümüş madalya kazandırmayı başardı.

2014 Ağustos ayında İzmir’de yapılacak olan Avrupa veteranlar şampiyonasına hazırlanarak Türkiye’ye madalya getireceğini belirten Beden Eğitimi Öğretmeni Meral Çallı, sporu çok sevdiğini ancak Selçuk’ta koşu ve yürüyüş antrenmanları için spor yapacak alan sıkıntısı olduğunu ifade etti. Bu spor dalı için TARTAN pist olması gerektiğini hatırlatan Çallı, “Selçuk ilçesine Atletizm dalında çok sporcu kazandıracağımızı umuyorum. Sayın belediye başkanımız bu konuya hassasiyetle yaklaşacağını düşünüyorum” dedi.

Dünyada ilk anne baba ve çocuğun paraşüt atlayışını gerçekleştiren aile unvanına da sahip olan evli ve 2 çocuk annesi Meral Çallı, eşi Sezai Çallı ile birlikte önce 23 yaşındaki oğulları Sezgin Çallı ile birlikte üçlü paraşüt atlayışı yapmış, şimdi ise küçük oğulları 17 yaşındaki Sezer Çallı ile birlikte 4’lü atlayış yapmaya hazırlandıklarını, bu atlayış ile birlikte Guiness Rekorlar kitabına girmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Haber: Nilüfer Öztürk Silay

meral-calli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.