site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Leylek ve Doğal Yaşam Festivali sona erdi

Leylek ve Doğal Yaşam Festivali sona erdi
24.04.2016
A+
A-

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden gelen ressam ve akademisyenlere de ev sahipliği yapan Selçuk’ta, 1.Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali’nin son günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuyla birleşti. Festival, Video Art Sanatı Sanatçısı Tahir Ün’ün İstasyon Meydanı’ndaki boş duvarda projeksiyon yansıtmalı ışık ve film gösterisi ile final yapıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara adanan bu festivalin sona ermesinin ayrı bir anlam taşıdığına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Temennimiz bu etkinliklerin ilçemize fayda yaratmasıdır. Bu katkıyı bize verdiğiniz için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

12 ülkeden 60 sanatçı Selçuk’ta

Kültür, sanat ve doğayı içine alarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı altı gün boyunca birbirinden güzel etkinliklerle kutlayan Selçuk Belediyesi, bu etkinliklere katılan tüm çocukları katılım belgesi ve madalya ile ödüllendirdi. Ödül töreninin ardından Uluslararası Kültür Sanat Diyalogları Derneği’nin katkıları ile festivale katılan, 12 ayrı ülkeden 60 kişilik akademisyen ve ressamın hazırladığı “Leylek ve Göç Kuşları” sergisi büyük ilgi gördü. Serginin açılış kurdelesini Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, konuk sanatçılar ile birlikte kesti.

Çocuk korosundan birbirinden güzel şarkılar

18 Nisan Pazartesi günü muhteşem bir kortej yürüyüşü ile başlayan ve bir hafta boyunca müzik, dans, halkoyunları, resim, tiyatro, konser, satranç, spor ve sokak oyunları ile dolu dolu geçen 1.Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivalinin son günü yine oldukça hareketli ve renkli geçti. Festivalin son günü Selçuk İstasyon Meydanı tarihi su kemerleri altında Galina Gül yönetimindeki “Çağlayan Sesler Çocuk Korosu”nun birbirinden güzel şarkı ve türküleri ile başladı. Çocuklar, “Ağaçkakan Kukla” Tiyatrosu’nun gezici kuklalarına festivalin açılış gününde olduğu gibi son gününde de büyük ilgi gösterdi. Çocuklar ayrıca yine İstasyon meydanında kurulan şişme balon ve palyaçolar ile buluştu. Palyaçolar çocukları hem eğlendirdi, hem de onların yüzlerini renkli figürlere boyadı.

Doya doya resim yaptılar

Birçok Yerel sanatçıların da yer aldığı ve çocuklara armağan edilen festival kapsamında ayrıca ilçedeki tüm okullardan grup halinde gelen öğrencilerin altı gün boyunca Ayasuluk Kafe’de yaptıkları “Leylek” temalı resimler sergilendi. Sergiyi konuk akademisyenler ve resim sanatçıları ile birlikte gezen Başkan Bakıcı, farklı ülkelerden birçok sanatçıyı Selçuk’ta ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek; festivale katılan tüm öğrencilere de teşekkür etti. Özellikle konuk akademisyenler ve resim sanatçıları tarafından yoğun ilgi gören sergide, tüm öğrencilere katılım belgesi ve madalya verildi.

Kent belleğinde “Leylek ve Göç Kuşları” sergisi

Selçuk Efes Kent Belleği, Uluslararası Kültür Sanat Diyalogları Derneği’nin katkıları ile 1.Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivaline katılan Akademisyenler ve Resim sanatçılarının “Leylek ve Göç Kuşları” resim Sergisine ev sahipliği yaptı. Serginin açılışına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, Türk Hava Kurumu Üniversitesi (THK) İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Emekli Hava Kurmay Albay Yrd. Doç. Dr. İsmail Birer, Uluslararası Kültür Sanat Diyalogları Derneği Başkanı Emel Atalay, konuk sanatçılar ve çok sayıda Selçuk halkı katıldı.

Emek veren herkese teşekkürler

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organizasyonu yapılan 1. Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivalinde birçok etkinliği çocuklar ve sanat severlerle paylaştıklarını belirten Başkan Bakıcı; “Etkinliğimizin son günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk geldi. Dolayısıyla bu etkinliğimizi çocuklarımıza armağan ettik. Bu etkinlik kapsamında “Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları” Sergisi açıldı. İstasyon Meydanı’nda pek çok etkinlik yapıldı. Türkiye’nin ilk ve tek Matematik Müzesi, Bilim İstasyonları akıl oyunları ile yetişkin ve çocukların ilgi odağı oldu” dedi.

Bu etkinliğin en özelliklerinden bir tanesinin de kitle ile birlikte yapılmasına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Selçuk’taki tüm çocukların bu etkinlikten fayda sağladığını düşünüyorum. Bugün festivalimizin uluslararası yanı bu sergi ile ortaya çıktı. Temennimiz bu etkinliklerin ilçemize fayda yaratmasıdır. Bu katkıyı bize verdiğiniz için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

29 Nisan Cuma gününe kadar açık kalacak olan serginin açılış töreninin ardından organizasyonluğunu ve seçiciliğini Video Art Sanat ve Sanatçısı Tahir Ün’ün yaptığı, Selçuk Belediyesi ve Kuşadası Uluslararası Kültür Sanat Diyalogları Derneğinin desteği ile İstasyon meydanındaki boş duvarda Projeksiyon yansıtmalı ışık ve film gösterisi ile 1. Uluslararası Selçuk Leylek ve Doğal Yaşam Festivali sona erdi.

leylekfestivali_bitti

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Zeynel Hoca senin partinin sana yaptıracağı icraatlar işte en fazla bu olur. Sana öpücük gülücük çiçek böcek işlerinde konu mankenliği yaptırıp arka planda kendileri canları ne istiyorsa onu yaparlar. Yazık sana…

  2. selçuk dedi ki:

    keşke 23 nisan içinde bir organizasyon yapsaydınız ama sizden bunu beklemek hayalcilik olur. yazık… 23 nisan şehitler var deyip iptal edilsin ama gel gör ki selçuk ta leylek festivali adı altında bi takım organizasyonlar tam gaz devam etsin. sakın bi daha ki seçim sosyal demokratım deyip ortalarda dolaşma cevabını çok kötü alırsınız.