site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kontenjanlar Dolmadı Liseler Boş Kaldı

Kontenjanlar Dolmadı Liseler Boş Kaldı
26.09.2013
A+
A-

liseler-bos-kaldi

Ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla beraber birçok okulda kontenjanlar boş kalırken, öğrenci velileri bu duruma isyan etti.

Yüzbinlerce öğrencinin ter döktüğü Seviye Belirleme Sınavı ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Anadolu ve fen liselerinde boş kalan yaklaşık 64 bin kontenjan için düzenlenen ek yerleştirmede okullar yine dolmadı. Türkiye’nin en gözde okullarında birçok kontenjan boş kalırken, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

BAKANLIK PUAN YÜKSELTTİ

Bu yıl son kez yapılan Seviye Belirleme Sınavı’na giren öğrenciler, ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından e-okul’dan okul kayıtlarını yaptılar. Ancak birçok okulda kontenjanlar dolmadı. Boş kontenjanlara rağmen çocuklarının herhangi bir liseye yerleşememesi, öğrenci velilerini isyan ettirdi. Asil puan ve yedek puanların açıklanmasının ardından tercihlerini yapan öğrenciler, bakanlığın nakil puanlarını açıklamasıyla büyük bir şok yaşadı.

“ÇOCUKLARIMIZ BOŞTA KALDI”

Konuyla ilgili açıklama yapan bir öğrenci velisi, “Ek yerleştirmede asil ve yedek puanları açıklandı. Örnek olarak Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’ni verebiliriz. Bu lise ek yerleştirme öncesi asil yedek puanını 475, yedek puanını ise 472 olarak açıkladı. Yedekte bekleyen öğrenciler bu okula girmeyi beklerken, bakanlık nakil puanı 474 olarak açıkladı. 170 kontenjanı bulunan okulda 35 kontenjan boş kaldı. Bu da yüzde 20’lik bir dilime tekabül eder. Benzer bir durum Türkiye’nin birçok lisesinde yaşandı. 1 yıl boyunca bu okullara girmeyi hayal eden çocuklarımız, yedek puanların yükseltilmesi sonucu boşta kaldı” dedi.

YETKİLİLER ‘TALİMAT’ DEDİ

Konuyla ilgili ulaştığımız Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise detaylı açıklama yapmaktan kaçındı. Konuyla ilgili kendilerine bakanlıktan gelen talimatları uyguladıklarını belirten bir yetkili, “Bizler bakanlıktan gelen talimatları uyguluyoruz. Öğrenciler okullara giremiyorsa bu okul yönetiminin problemidir. Bu konuda bize gelen herhangi bir talep olmadı” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili Eğitim-Sen yetkilileri de Türkiye genelindeki liselerde 50 bin kontenjanın boş olduğunu açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.