site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kırkyamam Yarışması Düzenleniyor

Kırkyamam Yarışması Düzenleniyor
18.08.2015
A+
A-

kirkyama3

Selçuk Belediyesi ile Selçuk Efes Kent Belleği “Pazar” temalı kırkyama yarışması düzenliyor. Yarışmaya katılmak isteyenler eserlerini 01 Eylül 2015 Salı günü saat 17.00’ye kadar Selçuk Efes Kent Belleği ’ne teslim edebilecek. Katılımcıların tüm çalışmaları Selçuk Efes Kent Belleği’nde sergilenecek.

Katılan eserler sergilenecek

Birçok sergi ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan Selçuk Efes Kent Belleği’nde özellikle kadınların büyük ilgisini çeken kırkyama sanatıyla ilgili bir yarışma düzenliyor. Teması “Pazar” olan yarışmada kadınlar pazara ait izlenimlerini soyut ya da somut olarak çalışmalarına yansıtacak. Katılımcılar kırkyama çalışmalarını duvar süsü, minder gibi parçalar halinde sunabilecek. Eserlerin ebatları 40×40 cm. olacak. Çalışmaların tamamı kumaş olmak üzere; yardımcı olarak yün, düğme, ip vb. malzemelerin kullanılabileceği belirtilen yarışmada teknik olarak dikiş veya yapıştırma da uygulanabileceği açıklandı. Yarışmaya katılacak eserlerin 1 Eylül 2015 Salı günü saat 17.00’ye kadar Selçuk Efes Kent Belleğine teslim edileceği kaydedildi.

Daha önce çeşitli kırk yama sergilerinin düzenlendiği Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenecek olan kırkyama yarışmasına katılan tüm eserler Selçuk – Efes Kent Belleği’nde sergilenecek.

Krkyama_Yarmas_ve_Sergisi_EYLUL_2015_son

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Kırkyama ciddi ve meşakkatli bir uğraştır. Hediyesi sürpriz olursa yarışmanın ciddiyetini ve profesyonelliğini sorgulamak gerekir.