site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Katledilen Türkmenler İçin Selçuk’ta Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Katledilen Türkmenler İçin Selçuk’ta Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
28.06.2014
A+
A-

selcuk-giyabi-cenaze-namazi (1)

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Selçuk Şubesi organizasyonuyla Tahsinağa Camiinde cuma namazına müteakiben Irak’ta hayatını kaybeden Müslümanlar ve Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Selçuk Ülkü Ocakları tarafından Irak’ta meydana gelen olaylarda yaşamını yitiren Türkmenler için Tahsinağa Camisinde cuma namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar edildi. Cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazında, şehit edilen Türkmenlerin ruhuna ithafen dualar okundu.

Gıyabi Cenaze namazının ardından bir açıklama yapan Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı Memiş Esener yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi; “Kerkük, Telafer ve tüm Turan coğrafyasında sadece Türk ve Müslüman olduğu için katledilen, ızdıraba mahkum edilen Türkmen kardeşlerimizin acılarını paylaşmak ve bu konuda duyarsız olmadığımızı göstermek amacıyla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak bugün bu gıyabi cenaze namazını eda etmiş bulunmaktayız. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin emir ve talimatlarıyla dün itibariyle bir yardım kampanyası başlattık. Yardım kampanyamız gıda ve tekstil ürünleri ile aynı zamanda nakdi yardımları kapsamakta. Bu yardımlarınızı Ülkü Ocaklarımıza teslim edebilirsiniz. Nakdi yardımları ise, Genel Merkezimiz tarafından açılan hesaplara yatırabilirsiniz. Türkmeneli’nde ki soydaşlarımızı Ülkü Ocakları olarak dün olduğu gibi, bugün de unutmadık. Ölen tüm kardeşlerimizin mekanlarının cennet olmasını istiyoruz. Şu Ramazan-ı şerif hürmetine mübarek günlerde kan dökülmemesini istiyoruz. Hakkın rahmetine kavuşmuş olan tüm Müslüman kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

selcuk-giyabi-cenaze-namazi (2)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    bir tek siz kaldınız zaten bu milletin umudu insallah birgün bu ilçeyi yönetenler sizler olursunuz

  2. ccc dedi ki:

    müftü bey söyle imamına orası kuzey ırak değil dikkat etsin..bir namaz kılacaz soydaşlarımız için birilerine fena batıyor..şu kermes olayında kaç para kazandınız?arabanızın benzin parası yıllık nedir..bu araçla nerelere gidilir…bakalım biraz araştıralım ne çıkacak…haydi hayırlısı

  3. yasir dedi ki:

    kılınmak istenilen her gıyabi cenaze namazında sorun çıkartan müftü bey bakıyoruz da zeynel beyin yanından ayrılmıyorsunuz, ayıptır hoca biz de bu ülkenin çocuğuyuz, bizde bu ilçede yaşıyoruz. Sizin müftü olarak tarafsız olmanız gerekmez mi.Birde şu gıyabi cenaze namazını kıldıran imamınıza da söyleyin biraz içten yapsın işini. sanki biz düşman askeriyiz de yapılan duayı bile öylesine kısa keserek yapıyor. Müftü bey size son uyarımız bu sene kıldığımız bütün gıyabi cenaze namazlarında bize zorluk çıkardınız. Ama bundan sonra gözümüz üzerinizde. Bakalım yandaşlık yaptıklarınız sizi koruyabilecek mi.
    sözün özü SELÇUK’TA TARAF TUTAN YANDAŞ VE KENDİ KAFASINA GÖRE HAREKET EDEN BİR MÜFTÜ İSTEMİYORUZ. HERKESİ KUCAKLAYAN HERKESE EŞİT MESAFE DE BİR MÜFTÜ İSTİYORUZ.

  4. EREN ATA dedi ki:

    SELÇUK’TA TARAF TUTAN YANDAŞ VE KENDİ KAFASINA GÖRE HAREKET EDEN BİR MÜFTÜ İSTEMİYORUZ.

  5. Anonim dedi ki:

    müftü siyaset yapacaksan cüppeni çıkar boyunu görelim..