site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kask Takmayan Sürücüye Şimdilik Uyarı

Kask Takmayan Sürücüye Şimdilik Uyarı
05.09.2012
A+
A-

Selçuk ilçe Emniyet Müdürlüğü, 01 Eylül tarihi itibariyle motosiklet sürücüleri için kask uygulaması başlattı. Eylül ayı sonuna kadar devam edecek olan bu uygulamadan sonra; Ekim ayı itibariyle yapılacak olan kontrollerde kask uyarısını dikkate almayan motosiklet sürücülerine, 01 Ekim 2012 tarihi itibariyle cezai işlem uygulanacaktır denildi.

İlçe Emniyet Trafik şb. Müdürlüğü, bu uygulamadaki amacının, sürücülere uyarı niteliği taşıyan, başlangıç süresi içerisinde ceza yazmaktan çok, yaşanması muhtemel tehlikelere karşı, önlem alınması açısından vatandaşların can güvenliğinin, olası risklere karşı korunma amaçlı olduğu vurgulandı.

Uygulamaların ilçe merkezinin yanı sıra, ilçenin muhtelif kavşaklarında, trafik ekiplerince sıklıkla denetimlerin yapıldığını, bu çerçevede kask takmayan motosiklet sürücülerine Trafik kazalarına karşı “broşür dağıtarak” önlem konusunda eğitim vermeye başlandığı belirtildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğince verilen bilgilere göre Selçuk genelinde 2012 yılı Temmuz ayı sonu itibariyle 4349 adet tescilli motosiklet kaydının bulunduğunu. 2010 yılı içerisinde 21 adet yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiğini. Toplamda 24 vatandaşın yaralandığı, 2011 yılı içerisinde 23 adet yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası olduğu, bu kazalarda da 20 vatandaşın yaralandığı, 2012 yılı Temmuz ayı sonu itibariyle de 23 adet yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası olarak kayıtlara geçtiği ve bu kazalarda da 25 vatandaşın yaralandığı yetkililerce bildirildi.

Selçuk İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya:  Vatandaşların can güvenliğini korumak, huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla; daha sessiz, daha sakin bir Selçuk için, ilçe genelinde başlatılan kamunun düzenini ve huzurunu bozacak şekilde standart dışı egzoz ve korna ile dolaşan motosikletler üzerine çalışma başlattıklarını ifade etti.

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğine bağlı 24 saat görev yapan trafik ekiplerinin bu bağlamda bir tane resmi motorize ekip olmak üzere, üç adet de sivil motorize ekibin görev yaptığını, ayrıca trafik ekiplerine ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı diğer motorize ekiplerinin de yardımcı olduklarını kaydetti. Başlatılan bu çalışmalarda büyük başarı elde ettiklerini belirten Çankaya; Bundan sonraki hedefimiz ilçemizde motosiklet kullanan sürücülerimize kask takma alışkanlığını getirmektir dedi.

Bununla ilgili çalışmalarımız 01 Eylül 2012 tarihi itibariyle aralıksız ve kararlılıkla başlamış olup, kask takmayan sürücülere 2918 sayılı karayolları trafik Kanunun 78/1-b (motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurmaması ve kullanmaması)  maddesi gereğince yasal işlem yapılacağını belirtmesi üzerine bu bağlamda; amaclarının ceza yazmaktan çok, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaktır” diyen Çankaya. Selçuk ilçesinde görev yapan gazeteciler de kask uygulamasına destek verdiler. Kasklarını takarak; uygulamaya katılan gazeteciler de, tüm vatandaşların can güvenliği açısından bu uygulamaya katılmalarını istediler dedi.

Haber: Mehmet UYAROĞLU

YORUMLAR
  1. Baron dedi ki:

    Yeni emniyet müdürümüz ve polislerimiz bu motorsiklet terörürünü bitirsinler ve başarsınlar hepsini alnından öpücem…Yardım isterlerse de halk olarak polisimize yardıma hazırız..Lütfen göstermelik olmasın. Kimse tanıdık diye kayrılmasın…Basın cezayı….Ben yaşadığım sokağa bir kıytırık kamera kurucam. İnanın günde en az 100 adet ceza makbuzunu dolduracak video kaydı yaparım…Cep telefonuyla bile çekip polise kayıtları verebiliriz..Yeter yaaa. Hız yapan patlak egsozlulardan çocuklarımızı sokağa çıkaramaz olduk…

  2. 10.Köy dedi ki:

    Bu uygulama merkezde olmasın sadece.Mahallelerde de olsun.mesai bitince ortalık aynı tas aynı hamam.

  3. sorunlu dedi ki:

    örnek aileye teşkkrlr

  4. kadir calli dedi ki:

    umarim goz boyamak icin yapilmiyordur bunlar . ben ozellikle su ataturk mahallesi 1017 sokagin girisnden baslayan asagiya dogru giden o sokagin durumunu merak ediyorum . motorlar adeta kaldirimda slolom yapiyorlar . hadi bakalim polis amcalar . buralarada bir goz kulak olun

  5. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    uygulamayi herkes için esit yapararsaniz çok basarili olursunuz. emniyet teskilatini tebrik ediyoruz….