site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kardeş Belediyelerden Başkan Bakıcı’ya ziyaret

Kardeş Belediyelerden Başkan Bakıcı’ya ziyaret
16.09.2015
A+
A-

siegburg ziyareti 02

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, geçtiğimiz hafta içerisinde kardeş belediyeleri ağırladı. Önce Portekiz’in Qeiras Belediye Başkanı Paulo Vistas’ı ağırlayan Başkan Bakıcı, daha sonra Selçuk’un Kurtuluş günü kapsamında ilçeye gelen Siegburg Belediye Başkanı Franz Huhn, Başkan Yardımcısı Silke Göldner ve Siegburg Kardeş Şehirler Derneği Başkanı Manfred Hagen’ı ağırladı. İkili ilişkilerin konuşulduğu ziyarette ayrıca Selçuk’un UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesinin önemi ve bu bağlamda yapılması gereken yeni projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Vistas, Selçuk’ta olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz

Geçtiğimiz günlerde Başkan Bakıcı’yı makamında ziyaret eden Portekiz’in Qeiras Belediye Başkanı Paulo Vistas, böyle kutsal topraklarda bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Selçuk’un İnanç turizmi açısından önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı, bütün dünyanın yakından tanıdığı Efes Antik kenti, Meryem Ana evi ve Dünyanın Yedi Harikasından biri olan Artemis Tapınağı’nın Selçuk’ta olduğunu, bu anlamda kardeş ilişkilerinin artırılarak devam edeceğini söyledi. Bu toprakların Neolitik dönemden bu yana hem Romalıların hem Bizanslıların ve hem de Türk İslam sentezinin bir arada kalması için önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Bakıcı, bu nedenle tarihi değerleri ile UNESCO Dünya Kültür Mirasına giren Selçuk’un kardeş belediyeler ile daha çok değer kazanacağına dikkat çekti.

Siegburg heyetini ağırladı

Başkan Bakıcı tarafından ilçeye davet edilen, Siegburg Belediye Başkanı Franz Huhn ve Başkan Yardımcısı Silke Göldner beraberindeki heyet ile birlikte Başkan Bakıcı’yı makamında ziyaret etti.

UNESCO için Almanya’nın Bonn kentine gittiklerinde Siegburg kentini de ziyaret ettiklerini, burada Selçuk Efes Festivali için kendilerini Selçuk’a davet ettiklerini belirten Başkan Bakıcı, ancak Türkiye’deki terör olayları nedeniyle bu yıl festivalin iptal olduğunu kaydetti. Festival için Selçuk’a gelen kardeş şehir Siegburg Belediye Başkanı Franz Huhn ve Manfred Hagen ile ekibini burada ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Bakıcı, “Biz Siegburg Belediye Başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını davet ettiğimizde festival olacak diye davet etmiştik. Bu konu gündeme geldiği zaman biz hüzünleniyoruz, acı çekiyoruz. Ben bir kez daha Şehitlerimize Allah rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah bu sıkıntılı günlerin en kısa zamanda sona ermesini umut ediyorum. Ülkemiz bir bütündür. Hepimize düşen görev de barışı, huzuru kardeşliği korumaktır” diye konuştu.

Siegburg bizim için önemlidir

Siegburg’un ilk kardeş şehir olmasının büyük anlam taşıdığına dikkat çeken Başkan Bakıcı, Siegburg’un Selçuk Belediyesine katkılarının büyük olduğunu, bundan önceki projelerin devamını ve müştereken birçok yeni projeyi yapacaklarına inandıklarını kaydetti.

Huhn ; Kafamızdaki sınırları kaldırdığımız zaman birlikte daha iyi yaşayacağız

Selçuk Belediyesi ile ikili çalışmaları çok iyi yürüttüklerini ifade eden Siegburg Belediye Başkanı Franz Huhn; “Onca yıldan sonra hep birbirinden güzel iyi insanlarla buluştuk. Kafamızdaki sınırları kaldırdığımız zaman birlikte daha iyi yaşayacağımızı düşünüyoruz. Böyle devam edersek birbirimizi görmenin festivalini yaşayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Dünyanın çok büyük olduğunu ve zengin olduğunu ve bunun artık görülmesi gerektiğine dikkat çeken Siegburg Belediye Başkanı Franz Huhn; “Türkiye sonsuz bir zenginlik içerisindedir. İki ülkenin kültürel bir alışveriş içerisinde bulunması gerekiyor, ama en önemlisi şu an Selçuk’un UNESCO Dünya Kültür Mirasına girdiğini özellikle Siegburg’lu vatandaşlara iyi anlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Siegburg halkı olarak UNESCO için dua ettik

Kardeşlik ilişkileri içerisinde yeni projelere imza atacaklarını söyleyen Siegburg Belediye Başkanı Franz Huhn; Selçuk’un bulunduğu değerler ile UNESCO’ya girmesi için Siegburg’lular olarak dua ettiklerini söyledi. Bu durumu kendi vatandaşlarına iyi anlatabilmek için bir dizi programlar yapacaklarını kaydeden Huhn; “Biz UNESCO heyecanını Siegburg’da yaşadık. Ben; bunu başaran bir Belediye Başkanının kendisinin de dünya mirasına ait olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

siegburg ziyareti (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.