site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir’in Kent Konseyleri Efes Selçuk’ta Buluştu

İzmir’in Kent Konseyleri Efes Selçuk’ta Buluştu
16.01.2020
A+
A-

İzmir Kent Konseyleri Genel Kurulu 2020 yılının ilk toplantısı Efes Selçuk Kent Belleği’nde yapıldı. Toplantıya Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk Kent Konseyi Başkanı Atay Tozlu, konsey üyeleri, İzmir’in Güzelbahçe, Foça, Menderes, Buca, Aliağa, Konak, Seferihisar gibi ilçelerinin kent konseyleri başkanları, genel sekreterleri, üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Efes Selçuk Kent Belleği’nde gerçekleşen genel kurulda “İzmir Kent Konseyleri’nin kurumsallaştırılması, İzmir ilçelerindeki çevre sorunları konuları konuşuldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda İlham Veren Kent Efes Selçuk’u ve Efes Selçuk Kent Konseyi’ni anlatan bir film izlendi.

İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü Özlem Temizel yaptığı açılış konuşmasında Şair Nazım Hikmet’i doğumunun 118. Yılında andı. Temizel; Nazım’ın dediği gibi “Yaşamak kardeşcesine” Hepimiz bunun için buradayız” dedi.

Efes Selçuk Kent Konseyi Başkanı Atay Tozlu ise İzmir Kent Konseyleri Birliği’ni Efes Selçuk’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; çevreye yönelik bazı tehditlerin olduğunu bu konuda yapılan çalışmalardan bahsetti. Tozlu; “Kent konseyleri bunun için var. Hepimizin bulunduğumuz kent için, çevre için aynı hassasiyetleri paylaştığını düşünüyorum” diye konuştu.

KENTİMİZ İÇİN MARKA ALDIK

İzmir Kent Konseyleri Genel Kurulu’nun Efes Selçuk Kent Belleği’nde gerçekleşen toplantısında konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, ilçenin tarih ve doğasını anlatarak başladığı konuşmasında; “ Efes Selçuk öyle bir yer ki; birden çok değeri içinde barındırıyor. Biz bu kent için doğasıyla, kültürüyle, sanatsal değerleriyle yeni bir tamlama yapmak istedik. Bu tamlamayı markasını aldığımız İlham Veren Kent adı altında yaptık. Göreve gelir gelmez bu markayı almak için müracaatımızı yaptık. Çünkü Herakleitos’un topraklarından, Artemis’in topraklarından, Saint Jean’dan bahsediyoruz. Bu yüzden Kent konseylerinin 2020 yılının ilk toplantısının bu bereketli topraklarda yapılmasını Efes Selçuk Kent Konseyi Başkanımız Sayın Atay Tozlu’dan rica ettim” dedi.

BAŞKAN SENGEL’DEN KENT KONSEYLERİNE ÖNERİ

Kent konseylerini güç birlikleri olarak tanımlayan Başkan Sengel, İzmir’in 30 ilçesinin bir bütün olduğunu ve her ilçenin birbirine ihtiyacı olduğunu belirterek; Efes Selçuk’un Türkiye’nin dışarı açılan bir yüzü olduğunu söyledi. Kent konseylerinin dayanışma ve birlik içerisinde tüm İzmir için var olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Sengel; “Sadece Efes Selçuk için değil tüm İzmir için bizim sizlerin yardımına ihtiyacımız var. Çünkü bu topraklara dair en çok sevdiğimiz şey bereketli olması, bunun yanı sıra hala bakir kalmasıdır. Biz bunu korumak istiyoruz. Doğal olarak diğer ilçelerin kent konseyleri içerisindeki aydın bireyler olan sizlerin, dolayısıyla hep beraber bir zincir oluşturarak; bu konuda halka olarak bizlere dahil olan insanlara ihtiyacımız var” dedi.

İzmir Kent Konseyleri’nin her ay bir ilçede yapılan genel kurullarına öneri getiren Başkan Sengel; “Sizlerden tek ricam yapacağınız bu toplantılara yeni bir soluk getirme yolunda adım atmanızdır. Bundan sonra yapacağınız; doğaya, tarihe, geçmişe sahip çıkmaya dair bütün eylemlerde sizlere destek vermeye hazırım. Ben bir belediye başkanı olarak üzerime düşen neyse kent konseyimizin bütün bileşenleriyle destek olma konusunda açık çek veriyorum. Sizlerden de aynı desteği bekliyorum” diye konuştu.

Başkan Sengel konuşmasının ardından Konak Kent Konseyi Onursal Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı’ya plaket takdim etti. Efes Selçuk’ta gerçekleşen İzmir Kent Konseyleri Genel Kurul Toplatısı’nın ardından katılımcılar tarihi su kemerlerinden başlayan kültür rotası boyunca ilham veren kentin zenginliklerini tanıdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.