site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir’in fethi Selçuk’ta kutlanacak

İzmir’in fethi Selçuk’ta kutlanacak
26.12.2017
A+
A-

Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Görüşmede Mart ayı içerisinde gerçekleşecek olan İzmir Fetih Kutlamalarının bu yıl Selçuk’ta yapılması, Selçuk’a bir Türk İslam Eserlerini Müzesi kazandırılması ve Türk Tarih Kurumu’nun bir kültür şubesinin açılması gibi konular konuşuldu. Başkan Bakıcı ile Kırpık Selçuk Efes Kent Belleği ve Selçuk’un yüzü İstasyon Meydanı’nı da gezdi.

Böyle bir etkinlik Selçuk’a yakışır

Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık Selçuk’u ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleşen İzmir Fetih Kutlamalarının bu yıl tarihi açıdan vazgeçilmez bir yer olarak nitelendirdiğimiz Selçuk’ta yapmayı düşünüyoruz diyen Kırpık; “İzmir’in fethinin ilk başladığı yer Ayasuluk Mevkidir. Ayrıca Selçuk’un dünyaya açılan bir pencere, tarihi açıdan vazgeçilmez bir yer olduğunu da belirtmeliyiz. Bu amaçla Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile kurumumuzun yapacağı çalışmalara dair başkanımızla görüş alış verişinde bulunduk. Yeni bir etkinlik olan olarak Çakabey Fetih Kutlamaları kapsamında kitap günleri ve İkinci Uluslararası Çakabey Sempozyumu’nun bu yıl Selçuk’ta yapılmasını planlıyoruz. Aynı zamanda İstasyon Meydanı’nda da İzmir’in fetih yıldönümü ile ilgili anma etkinlikleri yapacağız” dedi.

Selçuk’a Türk – İslam Eserleri Müzesi

Selçuk’un tarihi yapısı gereği mutlaka bir Türk- İslam Eserleri Müzesi’ne sahip olmasını gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Güray Kırpık; Başkanımızla Türk Tarih Kurumu’nun bir kültür şubesini burada açmayı düşünüyoruz. Böylece İngilizce, Almanca, Rusça gibi birçok yabancı dilde yayınlanmış olan çalışmaları burada ziyaretçilere, turistlere, dünyanın her yerinden gelen yerli ve yabancı akademisyenlere ulaştırabileceğiz. Bu konuda da görüş alış verişinde bulunduk. Elbette bunun dışında da bir Türk İslam Eserleri Müzesi’nin nasıl kurulabileceğimizi konuştuk. Özellikle de bu bölgede Türk ve İslam Tarihini anlatan bu eserleri buraya kazandırabileceğimizi düşündük. Başkanımız, Atatürk Dil, Kültür ve Tarih Kurumu’nun bünyesi altında bulunan dört kurumun satış ofisini burada bulunmasını istediğini belirtti ”dedi. Kırpık ayrıca akademisyen bir yönetici olan Başkan Bakıcı’nın yaklaşımının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

UNESCO’dan sonra en büyük heyecan

“ Selçuk’un bir kültür ve sanat kenti olmasına yönelik adımları güçlü bir şekilde atıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Bakıcı: “ UNESCO ile başlayan süreç sonrasında beni en az UNESCO kadar heyecanlandıran Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Güray Kırpık ile Selçuk için düşünülen projeler ve etkinliklerdir. 1081’de İzmir’in fethinin ilk başladığı nokta Ayasuluktur. Ayasuluk Limanı’nda, burada başlatılan fetih yine burada anılacaktır. Aynı zamanda Selçuk’a çok büyük bir değer katacak olan Türk İslam Eserleri Müzesi’ni Selçuk’a kazandıracağız. Bu konuda bizim eserlerimizle ilgili yazılı birçok kaynak burada olacaktır. Bu konuda hem ziyaretçilerimize, hem de bu konuda çalışma yapan akademisyenlere fayda sağlayacağız. Türk Tarih Kurumu’nun bir şubesi ve kültür yayınlarının satıldığı bir ofisin açılmasına yönelik de ortak çalışmalarımız olacak. Selçuk şu anda kültür kenti olma yolunda gerçekten önemli bir ivme yakaladı. Bu konuda da verecekleri destekten dolayı Türk Tarih Kurumu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık Başkan Bakıcı’ya Atatürk’ün hiç yayınlanmayan fotoğraflarının bulunduğu bir fotoğraf albümü hediye etti.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    söylediğin yalanlara artık kendin bile inanmıyorsun