site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir’de suya zam geldi!

İzmir’de suya zam geldi!
10.07.2018
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı ve İZSU Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantısı gerçekleşti. Kentteki su fiyatlarında değişikliğe gidildi. Buna göre 1 Ağustos 2018 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak, yeni tarifede yüzde 5 zam olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti. Oturum sonrasında İZSU Genel Kurulu olağanüstü gündemle toplandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu meclis toplantısının açılış konuşmasında 24 Haziran’da gerçekleşen seçimlere ilişkin açıklamalar yaptı. Ayrıca toplantının İZSU’yla ilgili bölümünde ise kentteki su fiyatlarında değişikliğe gidildi.

Belediye toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu, “24 Haziran’da milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. Milletvekili seçilenlerin kentlerine ve ülkeye yararlı çalışmalar yapmasını diliyorum. Cumhurbaşkanına da aynı şekilde başarılar sağlıklar diliyorum” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz ise, “Yenisi icat edilene kadar demokrasi en önemli yönetim biçimidir. 24 Haziran sonuçları ülkemize hayırlar getirsin. Birinci olarak Cumhurbaşkanlığı sistemi devreye girdi. Erdoğan başkan seçildi. Ve demokrasinin güzelliği olarak da Muharrem İnce ‘Adam kazandı. 10 milyon fark var neyine itiraz edeceğiz’ dedi. Biz buna teşekkür ediyoruz. Ayrıca 15 Temmuz’un yıl dönümü olacak. Ahlaksız, şerefsiz bir terör örgütünün girişimiydi. Bir daha böyle darbe girişimleri ile karşılaşmak istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

BENİM HİKAYEM DERİN!
Oturumda söz alan AK Partili Kökoğuz ayrıca belediyedeki kıdem tazminatını zamanında alamayan işçilerin durumuna değindi. Kökoğuz, “Biz geçmiş dönemlerde işçinin, emekçinin hakkının verilmesinin esas olduğunu söylemiştik. Siz her zaman, ‘bizim yoğurt yiyişimiz budur’ dersiniz” diyerek konuşmasına devam ederken Başkan Kocaoğlu araya girdi. Kökoğuz’un sözünü kesen Başkan Kocaoğlu, “Sonuca gel sonuca! Benim hikayemi anlatma. Benim hikayem çok derin” karşılığını verdi. Ortamın gerilmesi sonrasında konuşmasına devam etmeye çalışan Kökoğuz,”Bana ayar vermeyin” dedi. Kocaoğlu bu kez, “Benim yoğurt yiyişimden sana ne kardeşim” diye konuştu. Kökoğuz da, “ Siz burada beni memurunuz mu zannediyorsunuz? Vatandaşın hakkını yiyorsunuz. Vatandaş hakkını istiyor. Siz vermiyorsunuz. Haklı olarak dava açacak. Belediyenizde 50-60 tane avukat var. Vatandaşın 5 bin 800 lira alacağı var siz ödemiyorsunuz, sonra 17 bin lira ceza oluyor. Bu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yakışıyor mu? Lütfen zamanında emekçinin hakkını verin. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin giderlerine baktığınızda Akdemir Plaza’ya 14 milyon para ödediniz. İki göz iki çeşme ağlayacağınıza bina yapın. Siz 16 milyona 5 yıllık kira ödüyorsunuz. Siz belediyenin giderlerini arttırıyorsunuz. Santral garajlar ödemesi gerekeni ödemiyormuş. Bunun dedikodusu çoğaldı İzmir’de” açıklamasında bulundu. Kocaoğlu ise, “Biz İzmir’i dedikodulara göre yönetmiyoruz” dedi. Kökoğuz da sözlerini, “O zaman açıklayın” diyerek sonlandırdı. Bunun üzerine yeniden söz alan Kocaoğlu, “Kimsenin hakkını yememiz söz konusu değil. Burası bir devlet kurumudur. Yargı neye karar verirse kurum onu yapar. Kurumun ödeyebileceği şeyler bellidir. Çelişkili olan konular yargıda çözülür. O zaman Adalet Bakanlığı niye var? Sen öyle uzatırsan konuyu hakim, savcı niye var? Konu derinlere gider. Biz işimize bakalım” diye konuştu.

BAYRAKLI BELEDİYESİ’NDE İMARA AYKIRI DURUMLAR VAR!
AK Partili Çağlar Haspolat da toplantıda imar affı üzerinden açıklamalarda bulundu. Haspolat, “Bu imar barış vatandaş tarafından benimsendi. Belediyelerin de ruhsata aykırı yerleri var. Bayraklı Belediyesi’nin yeşil alan üzerine yaptığı kafe var” dedi. Haspolat’a cevap veren Kocaoğlu, “O da onu yasallaştırır. Nasıl olsa kanun çıktı. Sadece Bayraklı Belediyesi’nde mi var? Burası İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi… Burada yerel yönetimlerin sorunlarıyla konuyu hiç dağıtmayalım. İmar affı 34 sene sonra çıkmıştır. Vatandaş 34 senede ne yaptıysa onu temizleyecek. Kuralları da bellidir” açıklamasında bulundu. Haspolat bunun üzerine, “Büyükşehir Belediyesi’nin de imara aykırı binası var mı? Varsa müracaat etti mi?” sorusunu yöneltti. Kocaoğlu da, “Merak mı ettin? Benim zamanımda yok” cevabını verdi. Haspolat, “İlçe belediyeleri bir an önce müracaat etsin. Eskilerden varsa biz de düzeltelim” açıklamasında bulundu.

HER ZAMANKİ GİBİ ADRES ŞAŞIRTIYORSUNUZ
Kocaoğlu imar affıyla ilgili konuşmasını sürdürdü ve “Bir milat belirlenmeden bu iş olmaz. Uydu var, tapu kadastro var. Bir milat belirleyin. Şu tarihten itibaren geçerlidir diyor ya o fotoğrafları 6 aydan 6 aya yeni fotoğrafla çakıştırıp takip etmedikten sonra yeni dönemde de af olacaktır. Af doğrudur. Sistem tıkanmıştır, belediyeler çıkarmıştır. Herkes top yuvarlıyor. Milletin evinin yarısını mı yıkacak? Hepimiz top yuvarlıyoruz. Birbirimizi idare ediyoruz. Milat belirlenmeden yapılan af daha büyük hataları peşi sıra getirecektir” dedi. Kocaoğlu’na tepki gösteren Kökoğuz, “Her zaman yaptığınız gibi yine adres şaşırtıyorsunuz. Hava fotoğraflarını kim çekecek? İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi yapacak. Bakanlık yapsın diyorsunuz” diye konuştu. Kocaoğlu bu kez, “Konu İzmir Büyükşehir Belediyesi değildir. Devlet erkinin devreye girmesidir” dedi.

HASPOLAT BEYNİNİ İRLANDALILARA KİRAYA VERİYOR
CHP’li Meclis Üyesi Fahrettin Arındı ise, “Bayraklı Belediyesi’nde kaçak bir yer yoktur. Çağlar Haspolat kardeşim beynini ara sıra İrlandalılara kiraya veriyor, onların ağzıyla konuşuyor” çıkışında bulundu.

AK PARTİ’DEN İZSU’NUN KREDİSİNE RET!
Belediye meclis toplantısının ardından İZSU oturumu yapıldı. İZSU’nun borçlanmasına ilişkin gündeme gelen önergeye ilişkin konuşan AK Partili Kökoğuz, “İZSU belediyemizin içinde tek kar eden kuruluş. Buna rağmen 50 milyon euro borçlanması gereksizdir. Siz suya zam yapmayı düşünüyorsunuz. Tabi borç nasıl ödenecek? Bazı CHP’li belediye başkanları birkaç gün önce su bedava yapılsın dedi. Siz kredi çekmek istiyorsunuz. Biz kesinlikle vatandaşın geleceğine ipotek altına almamak için buna ret vereceğiz. İZSU kendi yağıyla kavrulan bir kuruluştur” dedi.

SUYA YÜZDE 5 ZAM!
Ayrıca kentteki su tarifesine ilişkin değişiklik de İZSU oturumunda masaya yatırıldı. Yeni fiyat tarifesine göre konutlarda 0-20 metreküp arası suyun metreküpü 3.06 TL’den 3.21 TL’ye yükselirken 21 ve üzeri harcamada 6.81 TL’den 7.15 TL’ye yükseldi. Konut dışı kademesiz tarife ise 7.02 TL’den 7.38 TL’ye yükseldi. Resmi daire kademesiz 4.58 TL’den 4.81 TL’ye, park ve mezarlık kademesiz 3.78 TL’den 3.97 TL’ye, organize sanayi kademesiz 4.76 TL’den, 5.00 TL’ye, NATO ve elçilik kademesiz 7.22 TL’den, 7.58 TL’ye, eski köyler kademesiz 0.77 TL’den, 0.81 TL’ye, ilçe tarımsal ve hayvan sulama 0-20 metreküp arası 1.53 TL’den, 1.60 TL’ye 21 ve üzeri ise 3.06 TL’den 3.21 TL’ye, belde tarımsal hayvan ve sulama kademesiz 1.53 TL’den, 1.60 TL’ye, eski köyler tarımsal ve hayvan sulama kademesiz 0.77 TL’den 0.81 TL’ye, şehit- gazi aboneleri 0-20 metreküp arası 1.53 TL’den, 1.60 TL’ye yükseltilirken 21 ve üzeri ise 3.41 TL’den 3.58 TL’ye yükseldi. Engelli aboneler için de 0-20 metreküp arası 1.53 TL’den 1.60 TL’ye çıkarken 21 ve üzeri ise 6.81 TL’den 7.15 TL’ye yükseldi. Kuyu atıksu konut 0-20 metreküp arası 1.52 TL’den 1.60 TL’ye, 21 üzeri ise 3.40 TL’den 3.57 TL’ye arttı. Kuyu atıksu konut dışı kademesiz 3.51 TL’den 3.68 TL’ye, kuyu atık su resmi daire kademesiz 2.29 TL’den 2.40 TL’ye yükseltilirken kuyu atık su sanayi kademesiz 0.50 dolar artı KDV olarak uygulanırken yeni yönetmeliğe göre TL şeklinde belirlendi. Buna göre kuyu atık su sanayi kademesi bedeli 2.27 TL oldu. K.Ö.P kademesiz 1.90 TL’den 2.00 TL’ye, belde belediye aboneleri kademesiz 1.53 TL’den 1.60 TL’ye yükseltildi. Konut dışı ham su ise 5.26 TL’den 5.52 TL’ye yükseltildi.

Bu rakamlar dikkate alındığında İzmir’de kullanılan suyun fiyatına 1 Ağustos 2018 itibariyle yüzde 5 zam geldiği belirtildi. AK Parti Grubu karar karşısında ret oyu kullandı.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.