site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir’de satılık daire fiyatları yükselişte

İzmir’de satılık daire fiyatları yükselişte
23.11.2018
A+
A-

İzmir konut piyasası hakkında merak edilenler…

İzmir, emlak sektöründe son yıllarda konut fiyat artışıyla adından söz ettiriyor. Peki, İzmir satılık ev  fiyatları ne kadar? İşte İzmir’de satılık daire almak isteyenler için önemli bilgiler…

İzmir satılık daire fiyatları 224 bin 588 TL’den başlıyor
Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre, İzmir satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.97 artış gösterdi. İzmir şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 995 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor. İzmir satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 224 bin 588 TL, maksimum 374 bin 300 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 206 bin 704 TL olarak belirtiliyor.

İzmir kiralık daire fiyatları ne kadar?
Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre, İzmir kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 989 TL ile1.649 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 1.319 TLolarak ölçümleniyor.

İzmir’in konutta kazandıran ilçesi: Konak
İzmir genelinde satılık konut fiyat artışında en yüksek aylık artışa sahip ilçe Konak oldu. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre, Konak satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 1.37 artış gösterdi. Konak ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 737 TL olurken, amortisman süresi 16 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Konak’ta satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 205 bin 247 TL ile 342 bin 100 TLarasında değişirken, ortalama konut fiyatı 273 bin 662 TL olarak gösteriliyor.

İzmir ulaşım projeleriyle dikkat çekiyor
Ulaşım olanakları ile dikkat çeken İzmir’de, şehrin merkezi olan Konak ilçesinde hizmete sunulan tramvay hattı bölgenin yeni projeleri arasında yer alıyor. Ulaşım projelerinin tüm hızla devam ettiği şehir bu özelliği ile pek çok şehirden ayrılıyor.
Karşıyaka tramvay hattının ardından Konak Tramvayı, 19 durak, 21 araçla İzmirlilere hizmet veriyor. Tramvay, metro, otobüs, yeni yolcu gemileri ve yeniden kullanıma sunulan teleferik gibi ulaşım olanaklarıyla ön plana çıkan İzmir’de ulaşım projeleri devam ediyor. Şehirde ulaşım konforunu artırmayı planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvay hattını Çiğli’ye kadar uzatma çalışmalarına ve Buca ve Narlıdere metro hattının yapımına bu yıl içinde başlamayı planlıyor. Diğer taraftan İstanbul-İzmir arasını 4 saate indirecek Türkiye’nin en büyük projelerinden İstanbul-İzmir otoyolunun da 2018 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor. Ayrıca ulaşım projeleri ile beraber bölgede konut fiyatlarının daha da artması bekleniyor.

İzmir’de yer alan satılık daire ilanlarını yakından görüntülemek istiyorsanız, tüm İzmir satılık daireler  için tıklayın!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.