site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir’de artık öncelik yayanın

İzmir’de artık öncelik yayanın
26.07.2019
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ kampanyası kapsamında zemin işaretlemesi yapmaya başladı. 170 ayrı noktada, okul ve yaya geçitlerine uygulanmaya başlayan ‘Önce Yaya’ görseli, merkez ilçelerden sonra İzmir’in tümüne yayılacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan edildi. Ülke genelinde ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla başlatılan kampanya için İzmir’de yaklaşık 170 noktada zemin işaretlemesi yapılacak. Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek için hazırlanan ‘Önce Yaya’ görselleri sürücülerin görebileceği şekilde yaya ve okul geçitlerinin önüne çizilecek. Böylece sürücülerin yer/zemin işaretleriyle uyarılarak yavaşlamaları ve yayalara durarak geçiş hakkı vermeleri hedefleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma, kent merkezinin ardından 30 ilçeye yayılacak.

YAYAYA İLK GEÇİŞ HAKKI
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde önemli bir değişiklik yapıldı. Yeni düzenlemeye göre sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işaretleri bulunmayan ancak trafik işaretleri veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarıyla yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorunda.

İLK GÖRSEL UYARI HALİT ZİYA BULVARI’NDA YAPILDI
Yapılan kanun değişikliğiyle birlikte hız sınırının 30 km/saatin altında olan ve sinyalizasyon sistemi bulunmayan şehrin önemli ve öncelik arz eden yollarındaki okul veya yaya geçitlerinde uygulanmak üzere ülke genelinde yollara zemin işaretlemesi yapılması için bir kampanya başlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda ilk ‘Önce Yaya’ görselini Halit Ziya Bulvarı’nda uyguladı. Karataş, Buca ve Bornova’da zemin işaretlemesine devam eden Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, uygulamayı kentin 170 farklı noktasında hayata geçirecek.

KAZALARDA AZALMA BAŞLADI
İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında ülke genelinde ilk altı ayda; ölümlü ve yaralanmalı kazaların toplamında yüzde 12,3, ölümlü kazalarda yüzde 31,3, yaralanmalı kazalarda yüzde 12, kaza yeri can kaybında yüzde 35,2 ve yaralı sayısında yüzde 13,1 oranında azalma sağlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.