site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir’de Aday Açıklamaya 17 Aralık Depremi Rötarı

İzmir’de Aday Açıklamaya 17 Aralık Depremi Rötarı
27.12.2013
A+
A-

17ARALİK-DEPREMI

AK Partili bakanların çocuklarının da adının karıştığı yolsuzluk operasyonunun ardından Türkiye gündemi bir anda karışırken yerel seçim süreci de arka plana itilmeye başladı. Hem AK Parti, hem de CHP İzmir’de aday açıklama tarihlerini erteledi. AK Parti daha önce Ocak’ın ayının ilk günleri olarak açıkladığı tarihi ileriye alırken CHP de ay sonuna doğru isimleri açıklamaya hazırlanıyor.

Yerel seçim öncesi gözler AK Parti, CHP ve MHP’deki adaylara çevrildi.  Seçim atmosferinin tam içine girildiği zaman ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları ve ardından gelen operasyonlar siyasi partileri yerel çalışmalardan çok ulusal politikaya çevirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Pazar günü İzmir’e gelerek adayı açıklamaya hazırlanırken AK Parti ve CHP rötar yaptı.

Geçtiğimiz hafta 700’e yakın belediye başkan adayını açıklayan CHP, Parti Meclisi Toplantısı’ndan sonra isimleri açıklamıştı. Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu birçok ilde aday belirlenirken gözler geri kalan yerlere çevrildi. İstanbul ve İzmir’in de ilçelerinin tespit edileceği PM toplantısının 5 Ocak’ta yapılacağı dile getirilmişti. Gündemin yoğun olması, bakanların değişikliği ve operasyonlar sonrası yaşananlar aday açıklama tarihlerini erteledi. CHP’nin İzmir adaylarını Ocak Ayı’nın ikinci haftası ya da sonuna doğru açıklayacağı ifade edildi. Öte yandan parti Ocak ayının ilk haftası yapacağı olağan PM toplantısının tarihini değiştirmedi fakat ilçelerin gündeme gelip gelmeyeceği de netleşmedi.

YILDIRIM BEKLEMEDE
AK Parti’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini açıkladığı günden sonra bir daha İzmir’e gelmeyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın kente geleceği tarih ile ilgili program da netleşmedi. Başbakan Erdoğan ile Manisa programına katılması planlanan, daha sonra da İzmir’den ayrılmayacağı belirtilen Yıldırım’ın ayın 10’una doğru gelebileceği de ifade ediliyor.  Ocak Ayı’nın ilk haftası alan çalışmalarına başlayacak olan partide aday belirleme tarihi daha önce Aralık sonu Ocak başı olarak açıklanmıştı. AK Parti de gündem nedeniyle aday açıklama tarihini erteledi. İsimlerin Ocak Ayı’nın ortalarını bulacağı dile getirildi.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    engellenen 100 milyar dolarlık TCDD yolsuzluk operasyonu ulaştırma bakanı olarak bu zatı muhteremi ilgilendiriyordu..ne yüzle gelsinki ya bombası patlarsa bekliyor ses çıkmazsa aday olur