site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İZBAN’da yeni rotaya Valilik onayı

İZBAN’da yeni rotaya Valilik onayı
09.03.2015
A+
A-

SELÇUK’TA İZBAN İÇİN KAZMA VURULDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa hayata geçirdiği Aliağa-Menderes Raylı Sistem Hattı’nın önce Torbalı’ya ardından da Selçuk’a kadar uzatılması çalışmaları sürerken Tepeköy-Selçuk arasındaki 26 kilometrelik bölüm için onay çıktı. Valilik, proje için ÇED gerekli değildir kararı verdi.

İzmir ulaşımının en önemli güzergahında günde 260 bin yolcu taşıyan İZBAN’ın yeni güzergahı ile ilgili olumlu karar çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin artaklaşa yaptığı Aliağa-Menderes Raylı Sistem Hattı’nın üçüncü kısmı ile ilgili valilik olur verdi. Menderes’ten Torbalı-Tepeköy’e kadar uzayacak olan hattın Mayıs Ayı’nda hizmete girmesi beklenirken Tepeköy’den Selçuk İlçesi’ne kadar gidecek kısım için ise çalışmalara hız verildi.

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Tepeköy –Selçuk Demiryolu Hattına (Toplam 26,4 km) 2 Yeni Hat İlavesi Yapımı Projesi’ne onay verildi. Valilik, “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verdi. Buna göre, Torbalı’dan sonra hat kısa zamanda Selçuk’a kadar çalışmış olacak. Kuzey’de ise projenin Bergama’ya kadar uzatılması çalışmaları ise sürüyor.

SELÇUK’TA İZBAN İÇİN KAZMA VURULDU

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Arkadaslar izbanin rayi zafer mahallesi bozkir cad.sine dogru genisleyecek ve oradaki butun evlerin onu. Kapanacak bilginize

  2. Anonim dedi ki:

    inşallah bir an önce olur da rahat eder selçuklular

  3. selçuklu dedi ki:

    hayırlı olsun birde doğal gaz işi hallolsa selçuk için iyi olur hava kirliliğinden biran önce kurtulurduk…

  4. skkm kwmefkwm dedi ki:

    zeynel başkan çok şükür