site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İşte CHP İzmir milletvekili adayları

İşte CHP İzmir milletvekili adayları
07.04.2015
A+
A-

chp_milletvekili_aday_adaylari_listesi

CHP’de kritik PM toplantısında İzmir aday listesi de şekillendi. İki bölgede 6 isim kontenjan adayı olarak belirlenirken, listenin bombası Zeynep Altıok Akatlı oldu.

CHP Parti Meclisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında aday listesine son şeklini vermek için toplandı.

Kılıçdaroğlu, önseçimler sonrası milletvekili adaylığı için kontenjan listesi üzerindeki çalışmalarını Parti Meclisi’ne sundu. PM’de Kılıçdaroğlu’nun tespit ettiği 188 isim için oylama maratonu başladı.

İZMİR LİSTESİ
Parti Meclisi oturumunda 3.saat geride kalırken masaya konan İzmir kontenjan adayları listesi belli oldu.
İzmir listesinde en büyük sürpriz Zeynep Altıok Akatlı… İzmirli şair Metin Altıok’un kızı olan Zeynep Altıok Akatlı İzmir 1.Bölge 1.Sıra adayı oldu. 1.Bölge’de 3.sıraya bir diğer PM Üyesi Tuncay Özkan yazılırken, 5.sıra ise Roman aday Özcan Purçu’nun oldu.

CHP İzmir 2.Bölge’nin ilk sırasına ise Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’yi aday gösterdi. CHP PM Üyesi, Devlet Eski Bakanı Zekeriye Temizel 3.sıra adayı olurken, 5.sıraya ise PM Üyesi İzmir Milletvekili Aytun Çıray yazıldı.

Kontenjan adayların belli olmasının ardından CHP’nin İzmir’in 2 bölgesindeki listesi de belli oldu. Partide kontenjan adaylar iki bölgenin 1, 3 ve 5.sıralarına yazılırken, önseçimden çıkan 20 isim de 2, 4 ve 6-13.sıralar arasında yer aldı.

1.BÖLGE ADAYLARI
1 – Zeynep Altıok Akatlı
2 – Musa Çam
3 – Tuncay Özkan
4 – Tacettin Bayır
5 – Özcan Purçu
6 – Ali Yiğit
7 – Murat Bakan
8 – Muhsin Kurt
9 – Ali Hıdır Uludağ
10 – Ednan Arslan
11 – Sabri Ergül
12 – Sevda Erdan Kılıç
13 – Turgay Bozoğlu

İKİNCİ BÖLGE ADAYLARI
1 – Selin Sayek Böke
2 – Kemal Kılıçdaroğlu
3 – Zekeriye Temizel
4 – Mustafa Balbay
5 – Aytun Çıray
6 – Atilla Sertel
7 – Kamil Okyay Sındır
8 – Ali Engin
9 – Hüseyin Sezer
10 – Ülkümen Rodoplu
11 – Ali Kemal Elitaş
12 – Taha Okan
13 – Nurgül Uçar

ZEYNEP ALTIOK AKATLI BOMBASI
İzmir listesinde en büyük sürpriz Zeynep Altıok Akatlı… Madımak Katliamı’ndan ağır yaralı çıkan ancak komada yaşam savaşını kaybeden İzmirli şair Melih Altıok’un kızı olan Zeynep Altıok Akatlı İzmir 1.Bölge 1.Sıra adayı oldu.

Zeynep Altıok Akatlı, 1968 yılında Ankara’da doğdu. Felsefeci Füsun Akatlı ile Şair Metin Altıok’un kızı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Antropoloji Bölümü’nü bitirdi. İletişimciliği meslek olarak seçti. 19 yıl çokuluslu reklam ajanslarında müşteri ilişkileri koordinatörlüğü, grup yöneticiliği yaptı. Kariyerini profesyonel iletişim danışmanı olarak sürdürüyor.

1993 yılında Madımak Katliamı’nda babası Metin Altıok’u yitirdikten sonra, bu acının ardından şairi ve Sivas utancını unutturmamak için yazdığı yazıları, denemeleri, yaptığı kültür ve sanat söyleşilerini çeşitli gazete ve dergilerde yayımladı. Ayrıca bunları ilk yapıtı olarak Yıldız İzi adıyla bir kitapta topladı. Babası Metin Altıok için hazırladığı Gölgesi Yıldız Dolu adlı ‘Armağan kitap’ 2003’te basıldı, 2013’te de katliamın 20.yılı nedeniyle güncellenmiş biçimiyle Doğan Kitap’tan çıktı. Babasının ona yazdığı mektupları Metin Altıok’tan Zeynep’e Mektuplar (Kırmızı Kedi Ya.) adıyla kitaplaştırdı. Öte yandan STK’lar yanı sıra, siyasal alanda da sorumluluk üstlenip 2012’de CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığına, 2014’te de CHP Parti Meclisi üyeliğine seçildi. Toplumsal Bellek Platformu, SODEV, ÇYDD, Barış İçin Kadın Girişimi üyesi; Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı, Nazım Hikmet Vakfı ile Ülke Politikaları Vakfı yönetim kurulu üyesi…

TUNCAY ÖZKAN 3.SIRA
Ergenekon davası kapsamında Mustafa Balbay ile birlikte 5 yıla yakın süre Silivri Cezaevi’nde kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan Gazeteci Tuncay Özkan 2014 yılında CHP Parti Meclisi’ne seçildi. CHP rozeti taktıktan sonra İzmir’le ve İzmir Örgütü ile sıkı ilişkiler kuran Özkan 1.Bölge 3.Sıra aday oldu. Cumhuriyet mitinglerinin düzenleyicilerinden olan Özkan, 7 ayda 1 milyon 300 bin kişiye ulaşan ‘Biz Kaç Kişiyiz’ hareketini de başlatan isim olarak tanınıyor.

ÇADIRDAN MECLİSE YOLCULUK
Avrupa Romanlar ve Göçebeler Forumu Türkiye Temsilcisi Özcan Purçu, CHP 2. Bölge 5. Sıradan milletvekili adayı oldu. Purçu, Aydın’ın Söke İlçesi’nde ancak iki yatak konabilen eskidiği için üç ayda bir yenisi kurulan naylon çadırda doğdu, tuvalet ve banyonun dışarıda olduğu, suyun camiden taşındığı Roman mahallesinde büyüdü. Çadırda mum ışığında sokak lambası altında ders çalıştı, sepet örerek ailesine destek oldu. Annesinin terlikleriyle okula gitti. Bu imkansızlıklara rağmen üniversitede kamu yönetimi eğitimi aldı ancak kaymakam olamadı. “O çamurdan kurtulmak için okumam lazımdı” diyen Purçu, bugün TBMM’ye girmeye hazırlanıyor.

2.BÖLGENİN İLK SIRASINA GENEL BAŞKAN YARDIMCISI
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun İzmir 2.bölgenin ilk sırası için Parti Meclisi’nden onay alan tercihi Doç. Dr. Selin Sayek Böke oldu. Aday belirleme sürecinde adı İzmir için sıkça dillendirilen MYK Üyesi Böke, partinin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor. Böke; Dünya Bankası projelerinde danışmanlık, TÜBİTAK Danışma Kurulu Üyeliği ve Almanya’daki Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü’nün verdiği ‘Küresel Ekonomide Mükemmeliyet Ödülü’nü alan 4 ekonomistten biri olmasıyla tanınıyor.

ESKİ BAKAN İZMİR ADAYI
CHP’nin 2.Bölge 3.Sıra adayı Zekeriye Temizel, 55. ve 56. Hükümetler’de 2 dönem Maliye Bakanlığı görevi yapmıştı. 1999 yılında DSP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Temizel seçimi kaybetti, bir yıl sonra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na atandı. Temizel 2014 yılında CHP Parti Meclisi’ne seçildi.

LİSTEYE GİREN TEK VEKİL!
Kontenjan listesinden aday olmayı başaran tek İzmir Milletvekili Aytun Çıray oldu. İzmir-Bayındır doğumlu DYP kökenli Aytun Çıray 2011 Genel Seçimleri’nde CHP rozetiyle Meclis’e girdi. Geride kalan 4 yılda kentin en aktif milletvekillerinden biri olarak dikkat çeken Çıray, partide bir dönem Genel Başkan Yardımcılığı da yaptı. CHP PM Üyesi, çok sayıda gazete ve internet portalında yayınlanan makaleleri ve Kaybedilmiş Zamanlar Ülkesi, Kürt Sorunu Değil Irkçı Terör ve İzmir Medeniyeti Yükselirken kitaplarıyla da tanınıyor.

YORUMLAR
  1. Dalyork dedi ki:

    En az Selin Hanim kadar bilgili bir isim olan Turgay BOZOGLU’nun ve Sabri ERGUL’un listenin sonunda kalmasi bence kotu. Evet onsecim demokratiktir ama secmen yeterince bilgili degil ne yazik ki. Tabi bu durum secmenin sucu degil, yoneticilerin sucudur. 3 kontenjana tepki olmasina karsin atanan isimler en azindan makul insanlar oldugu icin izmir icin hayirlisini diliyoruz artik. Kale olarak tanimlanan izmir bu secim gercek potansiyelini gostercektir umarim.