site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İnternette Aşkı Bulmak Mümkün Mü?

İnternette Aşkı Bulmak Mümkün Mü?
25.09.2013
A+
A-

internette-ask

İnternette aşk düşündüğünüz kadar zor değildir ancak, hafife alınacak kadar da kolay değildir. İnternette biriyle tanışırken dikkat etmeniz gereken birçok kural yanında yapmanız ve yapmamanız gereken birçok şey vardır ve en önemlisi ise kendinize güven duymanız gerekir. Böyle bir “gerekenler” listesi sunduk diye endişelenmeyin. İnternette aşkı bulmanıza yardım etmek için yapmanız ve yapmamanız gerekenlere de aşağıda yer verdik:

1. Yapın: Kısa Tutun!
İnternette aşkı ararken gizemli olmak önemli bir kural. Gizemli olmak için de, lafı kısa tutmak gerek. Kısa ve tatlı mesajlarla yazışmak flört adayınızın sizi daha fazla merak etmesini sağlar. Mesajlarınızı lezzetli bir yemeğin aperatifi gibi düşünün, onu aç tutun ve daha fazla istemesini sağlayın : )

2. Yapmayın: Aynı Mesajı Tekrarlamak
Bir mesaj yazdınız ve üzerinden dakikalar geçtiği halde cevap gelmedi… Gönderdiğiniz mesaj hemen cevaplamasa bile, mesajınızı asla tekrarlamayın. Kuralı unutmayın: Ondan gelen her mesaj için bir cevap! Ondan bir mesaj gelmeden sizin üst üste mesajlar atmanız, sizi çaresiz ve muhtaç gösterecektir. Ayrıca mesaja ayıracağınız zamanda daha iyi şeyler yapabilirsiniz.

3. Yapın: Her Mesajda Bir Soru Sorun!
Mesajlarınızı tatlı tatlı yazarken ve onun ilgisini üzerinize toplarken merak ettiğiniz ve sormak istediğiniz ne varsa yavaş yavaş sorun. Her mesajda bir soru ya da iki mesajda bir soru şeklinde ilerleyebilirsiniz. Bir hatırlatma: Mesajlarınızı kısa tutun : ) Çoğu erkek, mesajlaşırken, birkaç cümleden fazlasını kuramaz, yani nasıl biriyle muhattap olduğunuz net olarak öğrenmeden önce mesaj ve sorularınızı kısa tutmakta fayda var.

4. Yapmayın: Büyüyü Bozmak…
İnternette aşkı ararken, özellikle kızların sık sık düştüğü bir hata var, o da potansiyel sevgiliye hayat hikayesi anlatmak. Küçük oyunlar, tatlı atışmalar, sevimli mesajlar internette aşkı ararken güzeldir, ama bütün hayat hikayeniz ya da başınıza gelen üzücü olaylar aranızdaki iletişimin tadını ve gizemini kaçırabilir.

5. Yapın: Hemen Cevap Yazmayın!
Ondan gelen bir mesaja anında cevap vermek isteseniz de, bazen biraz beklemek iyidir. Bunu “Yapın” diyoruz, amacımız karşınızdaki kişiyi şüphede bırakmak değil, sizin internet dışında da bir hayatınız olduğunuzu ona farkettirmek… Ara sıra, cevap yazmadan yarım gün ya da birkaç saat bekleyin, bakalım neler olacak?

6. Yapmayın: “İtiraf ediyorum…”
Büyüyü bozmamanız gerektiğinden bahsetmiştik, şimdi söyleyeceklerimiz de o maddeyi destekleyecek nitelikte. Her şeyinizi ifşa etmeyin! Güvensizliklerinizi, sırlarınızı, itiraflarınızı, , eski erkek arkadaşınız konusunda
Bu değerlendirme olmayan şık ile birebir. Kızlar herşeyinizi bir mesajda ifşa etmeyin. Güvensizliklerinizi, sırlarınızı, bütün itiraflarınızı erkek arkadaşınız için saklayın, potansiyel bir flörtünüz için değil. Eğer gerçekten birşey itiraf etmek istiyorsanız, gereksiz bir konuda yapabilirsiniz ama asla önemli bir konuda değil.

7. Yapın: Tedbirli olun!
Onunla neleri paylaşacağınız konusunda dikkatli ve tedbirli olun. İşin aslında bakarsak, aslında çok da tanımadığını bir kişi ile konuşuyorsunuz. Adres, telefon, kimlik bilgisi gibi size özel olan şeyleri neden hemen paylaşasınız ki? Bunların da zamanı gelecek ama önce onu iyice tanıyın, aranızdaki iletişimden emin olun.

İnternette aşk kulağa zor gibi gelse de eğlencelidir. Biriyleriyle tanışmak her zaman eğlenceli değil midir zaten?

Tuğçe Gül Baran

YORUMLAR
  1. Hasan DURUCAN dedi ki:

    Tabi tabi …

  2. Çakabey Fırın'dan ŞİFO dedi ki:

    Yapma sen……