site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İlk Meydan Projesine Başlandı

İlk Meydan Projesine Başlandı
03.12.2015
A+
A-

Torbalı Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek olan meydan projelerini hayata geçirmeye başladı. Çalışmalar ilk olarak Atatürk Mahallesi’nden başladı. 6 ayrı mahalledeki meydanlar sırasıyla yapılacak.

Sosyal, ekonomik hayatın giderek canlandığı, konut sektörünün modern kentleşmeyi hızlandırdığı İzmir’in yeni çekim merkezi Torbalı’da 6 ayrı mahalle için meydan projeleri hazırlandı. Torbalı Belediyesi, Pancar, Ayrancılar, Yazıbaşı, Çapak, Torbalı ve Atatürk Mahallelerine meydanlar yapacak.

Çalışmalara ilçenin en kalabalık yerleşim merkezleri arasında yer alan Atatürk Mahallesi’nden başladı. Eski Pazaryerinin bulunduğu 4000 metrekarelik alanda uygulananprojenin 1200 metrekaresi yeşil bölge olarak tasarlandı. Bunun 100 metrekaresinde ise süs havuzu yer alacak.

‘MEYDANLAR TİCARİ HAYATI CANLANDIRIR’

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, başta Ayrancılar Mahallesi olmak üzere Torbalı’nın önemli bir çekim merkezi haline geldiğini belirterek şunları söyledi: “Sosyal hayatın hep canlı, ışıkların geç saatlere kadar sönmediği, gece alışverişlerin yapılabildiği bir Torbalı için mahalle meydanları önemli bir çekim alanıdır. Meydanlar yoksa ışıklar yanmıyorsa, esnafın dükkanı açık değilse, dışarıda oturulacak, dinlenecek alanlar yoksa vatandaş evinden neden çıksın? Sosyal hayatın hep canlı, ışıkların geç saatlere kadar sönmediği, gece alışverişlerin yapılabildiği bir Torbalı için mahalle meydanları önemli bir değerdir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.