site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Hollywood Türk Film Festivalleri Dikkat Çekmeye Devam Etmekte

Hollywood Türk Film Festivalleri Dikkat Çekmeye Devam Etmekte
10.10.2017
A+
A-

Kısa veya uzun film sektöründe Türkiye’nin emeği de yadsınamaz. Oldukça kaliteli şekilde filmler her zaman kendilerini ortaya çıkarmaya kalitesini göstermeye çalışmaktadır. Bunu sağlamanın bir yolu da elbette Hollywood Turkish Film Festival olarak bilinmektedir. Bu festival sayesinde Türk filmleri kendilerini dünyaya tanıtma şansı yakalamaktadır. Türk filmlerinin kalitesi de oldukça yüksek olduğu için de bütün dünya üzerinde dikkat çekmesini sağlamak en istenen amaç olarak görülmektedir. Hollywood Turkish Film Festival de Türkiye için bir ilk olan durum olarak gözlemlenmektedir. Tamamen Türk filmlerinin tanınması açısından olumlu etkiler oluşturabilecek bir festival olarak bilinmektedir. Herkesin desteklemesi gereken bir festival olan Turkish Film Festival 20-21-22 Ekim tarihleri arasında yapılması bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da ve Sinema Genel Müdürlüğünce de desteklenen bir festival olarak boy gösteriyor. Tamamen Türk ve dünya sinemasının birleştirilmesine uygun olarak yapılan bir festivaldir. Üç gün sürmesi belirlenen bu festival dünyaca ünlü olarak dikkat çeken Paramount Stüdyoları’nda gerçekleştirilecektir. Her türlü film çeşidine rastlamak da festival boyunca oldukça mümkündür. Kısa veya uzun filmlerle kişilerin karşısına çıkılacak. Bunun yanında belgesel, animasyon gibi değişik türlerinde festival içerisinde yer edeceği biliniyor. Açılış filmi olarak da Oscar’a aday sunulan Türk filminin tercih edileceği biliniyor. Bu durum aynı zamanda filmin tanıtımını sağlayan bir durum olarak da gözlemleniyor.

Türk Filmleri Artık Tüm Dünyada Tanınacak

Türk filmleri aynı zamanda Türk kültürünü de içerisinde barındırdığı için çok hoş bir tanıtım olarak görülmektedir. Yani bu festival hem Türk film tarzını hem de Türk kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla oluşturulmuş faydalı bir festival olarak adlandırılabilir. Hollywood Film Festival adı altında da bu film festivalini düzenleyecek olan kişiler daha doğrusu temsil edecekler Barbaros Tapan ve Tekin Girgin olarak biliniyor. Yönetmen ve gazeteci olarak oluşturulacak temsillik oldukça da önemlidir. Festival için katkı sağlamakta olan bir diğer oluşum da Boğaziçi Film Festivali olarak biliniyor. Bu film festivalinin desteği de önemli olarak görülüyor. Aynı zamanda Hollywood Türk Film Festivali’ne dünyanın her yerinden Oscarlı ünlü oyuncuların gelecek olması, Türk oyuncularının gelmesi, önemli gazeteciler ve yönetmenlerin gelecek olması da festival adına oldukça önemli bir durumdur. Önemli ödülleri dağıtan jürilerin de festivalde olacak olması Türk Film Festivali’nin tanıtılması ve kaliteli olması konusunda katkı sağlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.