site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Hıdırellez ateşi Selçuk’ta da yandı

Hıdırellez ateşi Selçuk’ta da yandı
06.05.2018
A+
A-

Yaz aylarının gelişini müjdeleyen Hıdırellez, Selçuk’ta da coşkuyla kutlandı. İsabey Mahallesi Parkı’nda düzenlenen Selçuk Belediyesi Hıdırellez Şenliği’ne birçok vatandaşın yanı sıra Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da katıldı.

Kötüleri cezalandıran, zorda olanlara yardım eden ve bolluğa kavuşturan Hızır’ın İlyas Peygamberle bir araya geldiği gece olmasının yanı sıra yaz aylarının gelişini de müjdeleyen Hıdırellez coşkusu Selçuk’ta da yaşandı İsabey Mahallesi Parkı’nda düzenlenen şenlikte Çaybaşılı Derviş, Roman Dans Grubu ve Darbuka Grubu Selçuklular’a eğlenceli bir gece yaşattı. İsabey Mahallesi’nde toplanan vatandaşlar bir yandan gönüllerince eğlenirken; diğer yandan da Hıdırellez ateşinin üzerinden atladılar. Orta Asya, Ortadoğu ve Anadolu’da kutlanan mevsimlik bayram ve şenlikler arasında yer alan Hıdırellez’e çok eski çağlardan beri, birbirinden farklı kültür ve coğrafyalarda büyük önem veriliyor.

Selçuk Belediyesi Hıdırellez Şenliği’nde bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Bugün 5 Mayıs. 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece Hıdırellez yaz aylarının gelişini müjdeleyen bir bayramdır. Hızır ile İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştuğuna inanılan bugünde tüm dileklerin kabul olduğuna inanılır. Ben de önce sizler için, daha sonra tüm ülkemiz ve insanlık için her şeyin en iyisini diliyorum. Sağlık, mutluluk ve esenlik diliyorum” dedi. Başkan Bakıcı konuşmasının ardından Hıdırellez ateşinin üzerinden atladı.

Eğlencenin gece boyu sürdüğü Hıdırellez şenliğinde katılımcılara tavuklu pilav dağıtıldı. Selçuklular Hıdırellez ateşi üzerinden atlayarak; gece boyunca eğlendiler. Selçuk Belediyesi Hıdırellez Şenliği 6 Mayıs günü saat 13.00’de Dutlu Yol’da düzenlenecek etkinlikle devam edecek. Müzisyen Aydın Karasoy’un katılacağı etkinlikte lokma ikramı da yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.