site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Hakkari’de Karakola Saldırı: 8 Şehidimiz Var

Hakkari’de Karakola Saldırı: 8 Şehidimiz Var
05.08.2012
A+
A-

PKK yine Ramazan demedi; Hakkari’de 3 karakolla 1 askeri üsse aynı anda saldırdı. 2 korucu ve 6 asker şehit oldu.

PKK yine durmadı. PKK’lı teröristler dün gece saatlerinde Hakkari ve civarındaki üç karakolla bir askeri üsse saldırdı.

Eş zamanlı saldırılar ve sonrasında çıkan çatışmalarda 6 asker ve 2 köy korucusu şehit olurken 15 civarında asker ve köy korucusunun yaralandığı, 13 teröristin de etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Helikopterlerle Hakkari Devlet Hastanesi ile Hakkari Asker Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.

Dün gece saat 23.00 sıralarında Hakkari’ye 40 kilometre mesafedeki Geçimli Karakolu, Çukurca’nın Üzümlü ve Karataş karakolları ile 20’nci Sınır Jandarma Tugayı’na bağlı Darsinki Tepesi’ndeki askeri üs bölgesine, PKK’lı teröristlerce eş zamanlı olarak roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzelendi.

Taciz ateşine askerler anında karşılık verirken ateş açılan bölgelere yoğun bir operasyon başlatıldı. Top atışlarının yapıldığı bölgeyi, Kobra tipi helikopterler de sürekli ateş altına aldı.

Uzun süre devam eden çatışmanın ardından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi.

Bu esnada Karataş Bölgesi’nde bulunan jandarma karakolunun yakınlarında yangın çıktı. Yangına, çevrede bulunan kuru otların neden olduğu ve bölgede bulunan ağaçlar yüzünden de yangının büyüdüğü belirtildi. Bölgedeki yoğun silah sesleri ve top atışları ilçe merkezinde de duyuldu.

YORUMLAR
  1. KARANLIGA GİZLENEN AKP dedi ki:

    hakkaride 13 gündür çatışmalar hız kesmeden devam etmekte ve onlarca şehid verdik. ancak bakıyorumda ne gazetelerde nede televizyonlarda sadece çatışma çıktı demekten başka bir habere sarstlanmadı. oysa ki hakkarinin yerel haber sitesi hakkarininsesi.com hergün gerçekleri kaleme alarak oradaki gerçek var olanları gözler önüne sermektedir. ne tük silahlı kuvvetleri nede devlet yöneticileri bir açıklamada bulunup gerçek şehit sayısını söyleyememiştir. bu da şu demek oluyor ki, becereksiz basiretsiz bir yönetim tarafından türkiye yönetilmeye çalışıyor, medyayı susturmuş susturamadıgını satın alıp türkiyenin gerçeklerini halktan sakar duruma gelmiştir. ne acıdır ki türkiyenin dogusu neredeyse pkk nın eline geçmiştir. her zaman vur kaç taktiği uygulayan pkk bu sefer ilçe merkezlerinde mevzi kurup güğnlerdir asker ile çatışmaktadır. peki ya hükümet ne yapıyor. onlarca vatan evladı şehid olurken bunca olan biteni görmezden gelmeye çalışıyor. hükümet pkk ve ülke barış huzurunu konularında her şeyde oldugu gibi başarısızlığını bir kez deha gözler önüne sermiştir. kendi menfaat ve çıkarları için vatanın bölünmez bütünlüğü ilkelerini yok sayan hükümet temsilcileri akşam başlarını yastıklarına koyduklarında huzurlu olabiliyorlarmı ….?

  2. Gözleri var görmezler..! dedi ki:

    hey gidi heyy. yıllarca ankaradan beslenmiş, açılan davalarda ergenekon denen örgütün neleri yok ettiği hatta askerin içinde pkk nınadamlığına soyunmuş kişiler varken bu terör denen illet bir anda bitmez.. heleki çevremizde bu kadar karmaşık ülke varken bir çomakta Türkiye ye sokalım demeye çalışanlar, ve bunlara rahatları bozulduğu için yardım ve yataklık eden içimizdeki hainler varken böyle olayların olmasına şaşırmamalıyız..
    Apo benim büyük liderim diyen Yalçın Küçük ibinesine ben onun avukatıyım diyen Kemal Kılıçtaroğlu varken..!
    sadece pkk çocuklarına özel burslar veren, doğuda çoğalın, batıdaysa kontrollü olun diyen Türkan Saylan varken büyüdü bunlar..
    Devletin içine engerek gibi yerleştiler, 30 yıllık alt yapıları bir anda bitemez diimi.. benim rahatımı bozarsan bende senin askerini öldürürüm diyen ergeneokoncular.. vs vs.. ölenlere bakıyorsun 20 yaşlarında tazecik ana evlatları.. söylenecek çok şey var.. Mhp li bakan apoyu nasıl teslim aldıklarını anlatıyor hemen kendisine savaş açılıyor.. chp de pkk nın iki numarası baş tacı yapılıyor.. sonrada bir manyak çıkmış ben pkk yı bitiricem diyor, içeride bu kadar hain varken zor..!

  3. Anonim dedi ki:

    Ak PArti kurulduğundan beri oy verdim bu kadar destek yeter yeni karakol yaptıramayan bir muz cumhuriyeti değil koca devlet!! neymiş işçilerin önü kesiliyormuş yahuu her asker bir işçidir hem diğer işçileri korur hem yardım dahi eder nakliyede beceriksizlik had safhada ak parti bitmiştir gözümde

  4. Anonim dedi ki:

    Hele şu mubarek ramazan bi bitsin.Bakın BOP eş başkanı PKK’ya nasıl gününü gösterecek.

  5. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    “GÖZLERİ VAR GÖRMEZLER” DİYEN KİŞİ…. SÖZLERİNİ ÖLÇEREK BİÇEREK VE TARTARAK KONUŞ. CAHİL CAHİL AHKAM KESME..HAA EĞER “KONUŞMAZSAM N’OLUR ?” DERSEN ONU DA ZAMANI GELİNCE ÖĞRENİRSİN..UYARMADI DEME..