site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Grip Olmamak İçin Neler Yapılmalı?

Grip Olmamak İçin Neler Yapılmalı?
07.10.2016
A+
A-

Özel Gözde İzmir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu İzmir, sonbahar ve kış aylarında görülmeye başlanan grip hastalığının önemsenmesi gerektiğini vurguladı; alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.

Ateş, kas krampları, öksürük, burun akıntısı ve yorgunlukla kendini gösteren grip hastalığının
özellikle çocuklar ve yaşlıları tehdit ettiğini söyleyen Dr. Arzu İzmir, vücut bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Dr. İzmir, grip virüsünün okullar, kreş, kışla, huzur evleri ve alışveriş merkezleri gibi kapalı ortamlarda öksürme, hapşırma öpüşme ve sarılma yoluyla da yayılmasının arttığını dile getirdi.

GRİP MEVSİMİ KAPIMIZDA
Grip (Influenza) virüsünün her yıl genetiğinin değiştiğini ve ölümlere yol açabildiğini de söyleyen
Gözde İzmir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu İzmir, “Grip mevsimi artık kapımızda. Öncelikle bağışıklık sistemimizi güçlendirmeliyiz. Mecbur kalmadıkça toplu alanlara çok fazla gidilmemeli, bu bölgelerde havalandırılmanın artırılması gerekli. Gripli kişilerin tedavisinin başlanması, ellerin düzenli olarak yıkanması şarttır. Doğru beslenmeli C vitamini yönünden zengin meyve sebze ve bol su tüketmek de önemlidir” diye konuştu.

YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR DAHA ÇOK DİKKAT ETMELİ
Grip hastalığında hem kendimizi hem de çocuklar ve yaşlıları korumanın önem taşıdığı bilgisini veren Dr. Arzu İzmir, gribi atlatamayan insanlarda sinüzit, bronşit, zatürre ve kulak enfeksiyonunun ortaya çıkabildiğini; hatta yaşlı kişiler ve bebeklerde hastaneye yatışlar da görülebildiğini dile getirdi.

Dr. Arzu İzmir şöyle devam etti: “Gripten korunmak için bağışıklık sistemini güçlendiren kişilerin mutlaka grip aşısı olmasına gerek yok. Bağışımlık sistemi daha düşük olanlar ve kapalı ortamlarda bulunmak zorunda olanlarda aşı gerekebilir. Aşıların mutlaka uzman hekim kontrolünde olması önemlidir”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.