site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Giderayak Darbesi: İzmir’in Yeni Başkanlarına Kadro Şoku

Giderayak Darbesi: İzmir’in Yeni Başkanlarına Kadro Şoku
09.04.2014
A+
A-

selcuk-belediyesi-binasi (1)

Yerel seçimin ardından başkanı değişen belediyelerde yeni başkanlar bir yandan tasarruf tedbirleri uygularken diğer yandan eski başkanların giderayak onlarca personel aldığı belirlendi.

Yeni belediye başkanları seçimin ardından başkanlık koltuğuna otururken yılların getirdiği ekonomik sorunlarla baş başa kaldı. Yerel seçim sonrası koltuklara ilk kez oturan başkanlar tasarruf tedbirleri uygulamaya karar verirken birçok ilçede seçime kısa zaman kala personel alımı yapıldı. Birçok isim belediye içinde müdürlük, başkan yardımcılığı gibi görevlere getirilerek bu kadrolar kişilere tahsis edildi.
 
AKP ile CHP arasında kıran kırana yarışın yaşandığı Selçuk İlçesi’nde de Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün son aylarda belediyeye 260’e yakın personel aldığı öğrenildi. Çeşitli birimlerde görevlendirilen personel ile ilgili yeni AKP’li Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı işlem başlattı.  Bakıcı, “Belediyenin kasasında şu anda sadece 160 bin TL para var. Vergi borçları başta olmak üzere birçok yere borç yapılmış. İller Bankası’ndan gelen payda aksama olursa personelin maaşlarını bile ödeyemeyiz. Çalışanların ödenmeyen ikramiyeleri var. İşin içinden çıkmak için çabalıyoruz. Böyle bir mantık olmaz. Gerçekten belediye zorda bırakılmıştır.  Kimsenin işine son vermek istemiyoruz. Bir yolunu bulacağız” dedi.

Kaynak: Egede Sonsöz

YORUMLAR
  1. hasan dedi ki:

    Başkanı Kutluyorum kimseyi ekmeğinden etmeyecek bir insan düzgün karakterli tebrik ediyorum başarılar diliyorum..

  2. refik dedi ki:

    ne yani sanki zeynel bey kendi yandaşlarını yerleştirmeyecek mi işe, daha şimdiden selçukta sokaklarda konuşulanlar mide bulandırmaya başladı pamucak’ı segaş’ı, add parkını, karpuza kafeyi, gezi parkını, havuzu herkes bir yerleri biz alacağız diyor. vallahi güzel iş. insallah zeynel bey bunlara geçit vermez.

    1. vatandaş dedi ki:

      belediye demek kafeterya demek degildir bukadar kafeyi çalıştırırsa esnaf ne yer ihaleye çıkar parası olan alır tabi ki her başkan gibi kendi adamlarını tercih edecektir seninde nafakan kesildi galiba allah yerdımcın olsun

    2. selçuklu dedi ki:

      bence hepsini iptal edip yeniden ihale edilmeli vefa efendi hepsini yandaşlarına peşkeş çekmiş durumda yok öyle yağma aynen korktuğunuz başınıza gelecek ve bunu da yapmalı merak etmeyin siz.

  3. selçuk lu.. dedi ki:

    KAMİL SUBAŞI nı danışman alarak mı başladın bu tasarrufa ?

    1. Anonim dedi ki:

      ismail payamcı daha mı iyiydi?

  4. vatandaş dedi ki:

    bizler başkanımızı oraya insanların ekmegi yada insanların oy için duygularıyla oynasın diye çıkarmadık dürüst ve namuslu bir yönetim sergilesin diye getirdik allah ın izni ile yapacak tabi önce vefanın batık gemisini kurtarması gerek allah yardımcısı olsun

  5. ALİ dedi ki:

    şimdi burada kulaktan dolma, tam olarak gerçeği yansıtmayan dedikoduları bir kenara bırakacak olursanız, bir gerçekliği sorgulamak için fırsat bulmuş olursunuz, oluruz. Belediyenin kasasında 160.000 TL var. Neden sormuyor kimse “paralar nerede” diye….

  6. SELÇUKLU dedi ki:

    SİZ ÖNCELİKLE VEFANIN CİFTLİĞİ OLAN BELEDİYEDE SON 1 AY İÇİNDE SIRF SEÇİM DOLAYISIYLA İŞE ALINAN 250 CIVARI HANGİ KADRO VEYA BRANŞI BELLİ OLMAYAN YANDAŞ İŞCİ ARKADAŞLARIN 1 AYLIK ÇALIŞTIRILMASINA MI YOKSA BELEDİYE KASASININ TAM TAKIR EDİLMESİNE Mİ YOKSA SON GÜN OLAN CUMA GÜNÜ TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN PARASINI SIRF OY UGRUNA BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKMESİNE Mİ YOKSA BELEDİYEDEN GİZLİCE ÇIKARILAN VEYA KIYMA MAKİNASINDA İMHA EDİLEN EVRAKLARA MI YOKSA YOKSA YOKSA…..HANGİSİNİ SAYALIM SOYULMADIK YER KALMAMIŞ KARDEŞİM BELEDİYENİN RESMİ ARAÇLARI BİLE HACİZLİ….EY SELÇUK HALKI UYUMA YA SOYMUŞLAR BELEDİYEYİ HEYYYYYYYY

    1. .... dedi ki:

      kıyma makinası-hacizli araçlar bilgilisiniz bu konulara sayın selçuklu

  7. Anonim dedi ki:

    Sayin bakici sokaklarda binlerce insana BELEDİYEDE is sozu verdin vefanin adamlarini cikarmadan yeni elemanlari nasil ise alican.

  8. anonim dedi ki:

    personel çıkarmak için yol yapmayın para yokmuşta falanda filanda. orası şikayet yeri değil hani iktidarın gücü yok mu?

  9. anlayana dedi ki:

    şimdi yeni başkanımız dürüst ve ilkeli bir başkan kımsenın ekmegınle oynamak gibi bir niyeti yok. pekı secimden önce işe alınan insanların duygularınla oynamak onların ıyı nıyetını suıstımal etmek yerı garanti olmayan ve gecici olarak calısan insanları secim yatırımı gibi gören ziyniyete ne demek lazım KIMSE ŞU ANDAKI BAŞKANA LAF SÖLEYEMEZ DÜRÜST VE ADAM GİBİ ADAM herkes ayagını yorganına göre uzatacak BELEDIYENIN KASASINI BOŞALTANLARA HESAP SORUN.

  10. Anonim dedi ki:

    AYAKKABI KUTULARINA, YATAK ODASI KASALARINA DEVLETİN PARASINI BOŞALTANLARDAN DA HESAP SORUN..

    1. Anonim dedi ki:

      yahu kafayı mı yedin kardeşim. belediye diyoruz. selçuk diyoruz sen halen ayakkabı kutusu diyorsun. genel seçimlerde koyarsın tepkini. şimdi selçuk için birşeyler yapma vaktidir.

  11. Halktan dedi ki:

    Son alınanlar tabikide işten çıkıcak..Vefaya oy atarken iyiydi.. Kimse ihtimal vermiyodu tabi kazanacağına Ak Partinin..Adam olsun herkes 1 Sene geçince yeni başkanın ne yapıcağı ortaya çıkmış olur…Gerçekten Selçuk halkı için çalışmazsa o koltukta onuda tutmayız… Parti Zihniyetini bırakın İcraat varmı dürüstmü İnsanlarla ilişkileri güzelmi ona bakın…

  12. kubra dedi ki:

    tabıkı vefanın aldıklarını cıkarması gerek ne yanı onlar vefaya oy atıp ıs sahıbı olsunlar bız zeynele atıpta ıssız assızmı kalalım bu nasıl adalettırkı

  13. selcuk dedi ki:

    sura ya bak ya ıyıkı selcuklu degılım herkezde bı menfatt cıkarı helal olsun hepınıze sızın memlektınız yakında tamamen koye donusur boyle zınıyetle….

  14. Anonim dedi ki:

    DEVE KUŞU GİBİ BAŞINIZI KUMA GÖMEREK AYAKKABI KUTULARINI GÖRMEMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ. AMA NAFİLE…. SEN SELÇUK DERKEN AKP’YE VERDİĞİN OY İLE TAYYİP VE BİLAL DAHA GÜÇLENDİ VE BALKONA ÇIKTI. SEN İSE HALA DAHA İŞSİZ VEYA FAKİRSİN….. OLAY BU !!!

  15. mustafa dedi ki:

    her şey rant kavgası ben seviyorum diyecek cebinden milyonlar harcayacak var mı böyle bir dünya bırakın anca herkes kendini kandırır.

  16. vefasız dedi ki:

    EYY SELÇUK HALKI …MERYEMANA GİŞESİNİ NEDEN HİÇ GÜNDEME ALMIYONUZ?SIRF DAYILARIN DAMATLARI DİYEMİ TAM 18 YILDIR ORDA,DİGERİ MUHTAR DAMADI DİYEMİ?VEFANIN MİTİNGLERİNDE BAYRAK SALLAYIP GÖBEK ATARLARKEN HALA ORDAMI DURACAKLAR?

  17. vefasız dedi ki:

    VEFA YANDAŞLARI BELEDİYEYLE ALAKASI BİLE YOKKEN AYLIK ALDIKLARINI BİLİYORMUSUNUZ?

  18. vefasız dedi ki:

    HÜKÜMETİN İŞÇİYE VERMİŞ OLDUGU İKRAMİYELERİ VERMEYİP VE BU PARALARI OY İÇİN DAGITTIGINI?

  19. vefasız dedi ki:

    VEFANIN SON İŞE ALDIKLARININ SÖZLEŞMELERİNİN 18 MAYISTA BİTTİGİNİ VE SEÇİMİ KAZANDIKTAN SONRA ÇOGUNU İŞTEN ÇIKARACAGINI BİLİYORMUSUNUZ?

  20. sessizin sesi dedi ki:

    oy demek iş demek değildir arkadaşlar oy demek hizmet demektir. hızmet işle olur oda zamanla olur biri çıkartılıp biri alınması demek işsizliği açlığı önlemez. akp içinde chp içinde aynı . sabır sadece zamanla iş istihdamı yaratıldıkça işsizler iş bulacaktır. başkasının işini alarak değil. akı oku bırakın artık zeyneli vefayıda. şimdi sadece belediye başkanına destek olun tarafsızlığa yani hep birlikte. haa benmi. ben hıç bir partilide değilim zaten. el ele verin AK cı ve OK cu akadaşlar

  21. vefasız dedi ki:

    bakanla,aziz kocaoglunla,giden kaymakamla,gelen kaymakamla,garnizon komutanıyla,emniyet müdürünle,polislerle,müze müdürünle,sivil toplum örgütleriyle,muhtarlarla,memurunla,işçisinle,partilisiyle,halkınla kavga eden bir belediye başkanı duydunuzmu?herkez haksız o haklı?

  22. vefasız dedi ki:

    ben anlamam kardeşim biz oyumuzu verdik sıra şimdi onlarda verilen sözler tutulsun

  23. anonim dedi ki:

    bu ne ya dün bir bu gün iki kıvırmalar başladı