site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Festival Coşkusu Sizi Bekliyor

Festival Coşkusu Sizi Bekliyor
01.09.2013
A+
A-

festival1

Selçuk Belediyesi tarafından bu yıl 45.si gerçekleştirilecek olan Selçuk Efes Festivali yine dolu dolu geçecek. “Çok Kültürlülük” temasını merkez alan festival aynı zamanda kardeş şehirlerden de pek çok konuk ekip ağırlayarak uluslararası bir atmosfer yaratacak.

45. Selçuk – Efes Festivali dolu dolu geliyor. Selçuk Belediyesi öncülüğünde 4 – 7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival 4 Eylül Çarşamba günü saat 17:00’de Kent Belleği “Yeni Efesliler” sergisinin  Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’ün açılışı ile başlayacak. Sergide, farklı dönemlerde farklı nedenlerle farklı yerlerden göç ederek Selçuk’a yerleşerek Selçuklu olanların öyküleri çeşitli eşyalar, fotoğraflar, videolar ve bilgi panoları aracılığı ile anlatılacak. Daha sonra şehir içinde festival korteji düzenlenecek. Kent Belleğindeki “Yeni Efesliler” sergisi açılışı sonrası start alacak festival boyunca İstasyon Meydanı ve çarşı merkezde bir birinden renkli stantlar yer alacak. Her gün saat 18:30’dan itibaren açılacak ve Balkan,  Girit, Yörük gibi birbirinden farklı kültürlerin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü yer alacak ve el sanatları, takı, seramik gibi ürünlerin satılacağı stantlar festivale hareket katacak. Festivalde yer alacak canlı heykel gösterileri her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi toplayacak.  Festival süresince ayrıca geçen yıl olduğu gibi bu yıl da festival mutfağı kurulacak. İstasyon Meydanında kurulacak festival mutfağında her gün saat 16:00’dan itibaren bir birinden lezzetli yöresel yemekler pişecek. Girit, Yunanistan, Karadeniz, Urfa, Kars, Çerkez, Yörük, Erzincan, Siirt, Selanik, Makedon, Roman, Arnavut ve daha pek çok farklı yöreden yaklaşık 50 çeşit yemeğin yapılacağı festival mutfağı yine festivale lezzet katacak. 4-7 Eylül tarihlerinde yapılacak 45. Selçuk Efes festivali süresince Selçuk Belediyesi tarafından eski Emlak Park alanın düzenlenmesi ile hayata geçirilen ve Gezi Park adı verilen yeni etkinlik alanı da çocuklara tahsis edilecek. 4 gün sürecek festival boyunca her gün saat 19:00 ile 22:00 saatleri arası Gezi Park’ta çocuklar için boyama, sosis balon yapımı, kum boyama, tahta bacak, şişme maskot ve palyaço, sihirbaz gösterileri, kukla yapımı, ebru atölyesi ve çamur atölyesi gibi etkinlikler yer alacak.

45. Selçuk Efes Festivali kapsamında ayrıca  4-7 Eylül tarihleri arasında İstasyon Meydanı yeni etkinlik alanında bir birinden güzel halk oyunları gösterileri ve müzik dinletileri olacak.

Festivalde sahne alacak guruplar arasında uluslararası da pek çok gurup var. Yunanistan Paggaio Belediyesi Halk Dansları ekibi, Yunanistan Dion Olympos Belediyesi, Nea Efesos – Litochorou Karma Korosu, Almanya’nın Siegburg kenti Belediyesinin Big Band  Müzik Grubu, Dion Gençlik Orkestrası – Dion Kültür ve Sanat Merkezi, Radovich Belediyesi Halk Dansları Ekibi festival süresince bir birinden güzel gösteriler yapacak.

Yöresel giysilerle Balkan ve Çomakdağı Köyü’nün Kına Gecesi canlandırmalarının da yer alacağı festivalde ayrıca Selçuk Belediyespor halkoyunları grubu ve korosu, Karadenizliler Derneği Halk Oyunları gurubu, Roman Bandosu ve Roman Yıldızları Dans Grubu  gibi ekipler oldukça güzel gösteriler yapacak. Festival kapsamında ayrıca 7 Eylül Cumartesi günü 14:00 – 18:00 arası Şirince Artemis Restoran da Briç Turnuvası ve yine 7 Eylül cumartesi günü saat 21:00’deTören alanında 5. Uluslararası Cimnastik festivali yapılacak.

Selçuk Belediyesi olarak hem Selçuk’un uyum içinde yaşayan çok kültürlü yapısının renklerini yansıtmak hem de karnaval havasında geçecek eğlenceli bir 4 gün sunmak için dolu dolu bir festival programı oluşturduklarını söyleyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “ Kent Belleği’ndeki sergimiz sayesinde bir zaman yolculuğu yapmak, festival mutfağında bir birinden güzel yöresel lezzetlerimizi tatmak, stantlarımızda farklı el sanatları ve yöresel ürünleri almak, müzik, dans ve  spor etkinliklerimizle eğlenmek isteyen herkesi festivalimize davet ediyoruz” dedi.
festival34

cumhuriyet gazetesi reklam

 

YORUMLAR
  1. APASASLI dedi ki:

    ünlü bir sanatçı da gelmesi gerekir abi…

  2. Anonim dedi ki:

    belediye çok kültürlü bu kadr kültür şaşkını olduk bunu da yayınlamyacaksın ya kültürlü site sahibi

    1. Anonim dedi ki:

      kültür manyağı olduk cidden.

  3. Anonim dedi ki:

    nerede o güzelim selçuk efes festivalleri chp liyim ama artık vefa bey aday gösterilmemeli diye düşünüyorum

  4. kemal dedi ki:

    selçuk halkını bu kadar kötü bir organizasyonla buluşturan belediye başkanımız VEFA ÜLGÜR e teşekkür ederiz.BİZİ BU ORGANİZASYONLARAMI LAYIK GÖRDÜNÜZ YAZIK….

  5. anonim dedi ki:

    gençlere layık gördüğünüz müzik dinletileri bunlar mı helal olsun size… !!!!

  6. anonim dedi ki:

    eskiden güzel konseler olurdu şimdi yok

  7. Anonim dedi ki:

    Vay be,ne festival ama… Ünlülerden geçilmiyor festival…Her şeyde olduğu gibi Selçuk festivali de önemini ve heyecanını kaybetti. Festival coşkusunu öldürenleri tebrik ederim!!!

  8. selcuk lu dedi ki:

    selcugun kurtuluşu 8 eylül değil mi o zaman neden birşey yapılmıyor acaba…

    1. Anonim dedi ki:

      festival hazırlıkları yapanlar tatil yapıcak akıllım. çok yorulcaklar çünkü.yoğun bi festival ya programından belli 😀

  9. Anonim dedi ki:

    Ben de zaten ömrüm boyunca Dion gençlik merkezinin hazırlamış olduğu programları izlemek istemişimdir.Ne festival ama…

  10. anonimm dedi ki:

    ne sibel canlar, ne ebru gündeşler geldi zamanında..çocuk kandırıyo adam sanki..öle insanları trene bindiripte göz boyamayla olmaz bu işler..cahilleri kandırırsın…

  11. marti dedi ki:

    Festivali beğenmeyenler.sanatcilara bir dünya para verilseydi daha mutlu olacaktiniz herhalde.bence cok basarili bir program olmus.

  12. EFLATUN dedi ki:

    Populer birilerini getirip 45 dakika sahnede kalarak 100 küsür milyarı götürmesini nasıl içinize sindiriyorsunuz anlamıyorum. Başkana Selçuk halkının parasını koruduğu için teşekkür edeceğinize yaptığınız yorumlar çok acımasız.

    1. Anonim dedi ki:

      nerelere ne paralar harcanıyor yahu. olsun şöyle güzel bi konser gönlümüz açılsın allah allaaah.

  13. İsabeyli dedi ki:

    Sanatçı getirseydi sanki çok mutlu olacaktınız,o zaman da ”seçim öncesi yalakalık yapıyor” diyecektiniz.Muhalefet olan her şeye bir kulp bulur zaten.Bir sanatçı kaç paraya geliyor haberiniz var mı acaba?Sibel Can ların geldiği festivallerde Selçuk’a para yağıyordu Efes ve Meryem anadan,nerede şimdi o paralar?????

  14. figen aslan dedi ki:

    NE FESTİVAL YA EVLERE ŞENLİK 11 EYLÜL SEFERLHİSARIN KURTULUŞU VE BELEDİYE TARKANI GETİRİYO İYİMİSİ ORAYA GİDELİM BOŞUNA BİZİMKİ HAZIRLANMASIN KİMSENİNDE GİDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

  15. anonim dedi ki:

    isabeyli nerede işte o paralar????

  16. ali yılmaz dedi ki:

    Belediyenin çok kültürlülük yaklaşımı umarız ilçede yaşayan yaklaşık 5 bin Kürt vatandaşımızı da kapsar.Şu ana kadar festivallerde1 tane bile Kürtçe şarkı duymadık bu Selçukta yaşayan biz Kürtleri çok üzüyor

  17. Deniz dedi ki:

    Neden Sanatçı deyince aklımıza kalite yoksunu, sanattan anlamayan,sırf medyanın burnumuza burnumuza soktuğu kişiler geliyor.Zaten yedi yirmidört ekrandalar.

  18. İsabeyli dedi ki:

    Anonim siz o paraların nerede olduğunu çok iyi biliyorsun da kıvırtıyorsunuz,Selçuk belediyesinde olmadığına göre kimlerin cebinde….Siz anladınız onu !!!!! Anlayamadınızsa da o sizin sorununuz….Ne güzel PC kullanıyorsunuz,sadece haberlere yorum yapacağınıza,PC’nin daha yararlı taraflarını keşfedin.

  19. Anonim dedi ki:

    kullandığım bir kişisel bilgisayar değil efenm. mesaide olarak gayetten umumi bir bilgisayar kullanmaktayım. kaldı ki tüm işlerimi bu şekilde halletmekteyim. kullanımım konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım olmadığı gibi nasihatlarinize de yok. siz işinize bakın. kıvırtmak benim işim değil. kıvırtan da…. diyerek can yücelin sözlerini hatırlatarak bitiyorum sözlerimi…

  20. Anonim dedi ki:

    öle tuhaf yorumlar var ki yok şu kadar para verilse yazık degilmi yok ünlü birini getrse secim için yapıldı denecekmiş bu yıllardır yapılan festival mi evet o zamn yıllara yakışır bir festival olmalı partile festivali bir tutmak sacma zaten ki bu paralar öle de böyle de zaten gidiyor deve güreşlerine de para gidiyo napalım selcukta deve yetiştirenlern mi develeri güreşsin sadece ?

  21. Anonim dedi ki:

    gerçek kimliğine kavuşmuşmuş. peeh. beceremiyoruz denmiyor da. gerçek kimlik filan… ne kimliği. silip yeniden yazdığınız belleğimiz mi?!

  22. ali yılmaz dedi ki:

    Mesajımı yayınladığınız için teşekkür ederim