site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Eşcinseller Efes ve Meryemana’da

Eşcinseller Efes ve Meryemana’da
28.08.2012
A+
A-

Kuşadası eşcinsel turist akınına uğradı. Kuşadası’na bu sabah çoğunu Amerikalıların oluşturduğu iki gemi ile gelen eşcinsel turistler, Efes Antik Kenti’ni gezdikten sonra Meryemana Evi’ni ziyaret ederek hacı oldu.

Malta bayraklı Celebrity Equınox isimli dev transatlantik ve Star Clippers isimli gemi ile 3 bin eşcinsel turist Kuşadası’na geldi. Kuşadası Ege Ports Limanı’na yanaşan gemiden inen eşcinseller önce Meryemana ve Efes’i ziyaret etti, tarihi mekânları dolaşan eşcinsel turistler bol bol fotoğraf çekip, çektirdiler. Kuşadası çarşılarını dolaşan turistler alışveriş yapmanın keyfini çıkardılar.

Türkiye Acentesi İstanbul Denizcilik Yetkilisi Umut Özgünç, Amerika’nın San Francisco şehrindeki Atlantis isimli bir gay kulübü üyesi olan eşcinsellerin 14 günlük tur için gemiye Barcelona’dan bindiklerini belirtti.

Geminin Türkiye Acentesi İstanbul Denizcilik Yetkilisi Umut Özgünç, “Akdeniz’in önemli limanlarını, adalarını, ören yerlerini dolaşıp tatillerini geçiren eşcinsel 3 bin yolcuyu taşıyan Celebrity Equınox isimli dev transatlantikin bu sabah 07.00’de Kuşadası Ege Ports Limanı’na yanaştığını bildirdi.

Limandan 50 otobüsle Efes, Meryemana ve Saint Jean Kilisesi’ne götürülen eşcinsel turistlerin antik kenti, müzeleri ve tarihi yerleri gezdiğini anlatan Özgünç, “Kuşadası’ndan bu akşam saatlerinde ayrılacak olan ve içinde eşcinsel turistlerle birlikte İstanbul’da 2 gün boyunca kalacak olan Celebrity Equınox isimli gemi toplam 3 gün Türkiye’de olacak” dedi.

Kuşadası Limanı’na sabah saatlerinde gelen Star Clippers isimli yelkenli gemide de eşcinsel çiftlerin bulunduğunu belirten Umut Özgünç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Celebrity Equınox isimli dev transatlantik geminin tamamı gay, fakat Star Clippers isimli yelkenli geminin içinde gay ve lezbiyen çiftler karışık olarak yolculuk yapıyor. Star Clippers’deki eşcinsel gurupla Celebrity Equınox’la yolculuk yapan eşcinsel guruplar ayrı kulüplerin üyesi olduğunu belirtti.”

Geminin tur acenteliğini yapan Tura Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Öner de, Kuşadası’nın bir dünya kenti olduğunu belirterek şunları söyledi: “Her dinden, ırktan, cinsiyetten turist gelebilir ve bizlerde bunlara en iyi hizmeti veririz. Geçmişte üzücü bir olay yaşanmıştı fakat şimdi artık Kuşadası’nda eşcinsel turistlerle ilgili bir sorun yok.”

Öner, sabah saatlerinden itibaren başlayan tur kapsamında turistlerin Meryemana, Efes Antik Kenti, Selçuk Müzesi, Saint Jean Kilisesi’ni ziyaret ettiğini bildirdi.

HACI OLDULAR

Pire limanından hareket ederek Kuşadası’na demirleyen Malta bandıralı ‘Celebritiy Equinox’ ile ‘Star Clippers’ gemilerinden inen yaklaşık 3 bin eşcinsel, ilçeyi gezdi. Gemide Türkiye’de eşcinselliğin hoş karşılanmadığı konusunda uyarıldığı öğrenilen turistler, çift gezmelerine karşın birbirlerine mesafeli görüntü sergiledi. Gemi yolcularını taşıyan otobüsler ile Kuşadası çarşısında tur acentesinin anlaşmalı olduğu işyerlerine eşcinsellerin sembolü olan gökkuşağı renklerinde flamalar asıldı. Eşcinseller daha sonra Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi’ne götürüldü. Antik kenti gezen turistler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi, ardından hacı oldu. Eşcinsellerin dışında yolcu kabul etmeyen gemiler, Yunanistan’ın Mykonos adasına doğru yola çıktı.

12 yıl önce İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Kuşadası’na sokulmayan daha sonraki durak olan İstanbul’da ise bir gün sonra kırmızı halı ile karşılanan eşcinseller, 2007 yılında tekrar Kuşadası’na gelmeye başlamıştı.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    keşke oanda bir yıldırım düşsede hepsi helak olsaydı

  2. alperen dedi ki:

    he beklersin turist sen ozaman helak olsaymis sanki gunde 5 vakit namaz niyazdasin

  3. Anonim dedi ki:

    namazla ne alakası var ahlak ahlak.iki kuru para kazanıcaz diğer tarafan zaten manevitaı olmayan gençlerimizin ahlakını daha da olumsuz etkilesin.herşey para değil alperen.ayrıca Allaha çok şükür 5 vakit namazda kılıyorum

  4. Anonim dedi ki:

    Keşke 12 yıl öncesi genelgesi yine yayınlansaydı sokmasalardı bu kişileri ülkemize

  5. Burak dedi ki:

    Bu kadar homofobik insanların olduğuna acıyorum sizinle yasadıgım için utanıyrm Her zaman tam destek.. Her zaman gelin bekliyoruz.

    1. Anonim dedi ki:

      bukadar homohobik insanların içimizde olduğunu bilmek de beni korkutuyor.yani heşey para için diyorsunuz

  6. BIRAKIN TRAŞI, SADETE GELİN dedi ki:

    tabi ya. sanki müslüman gençliği çok abdestli elin eş cinsel gavuruna taktınız. esrardan içkiden kafasını kaldıramayan, her türlü yangabazlıgı yapan hatta ve hatta açık yüreklilikle ve şahit oldugum olaylara dayanarak söylüyorum bu tip insanlarla ilişkiye girip para kazanan gençliğe sahip bir toplumda çıkıpta bu tip insanları yadırgıyorsunuz. önce bi etrafınıza bakın. çıkında sokaklara bakın. bu begenmediğiniz insanlar en azından ülke eknomisine katkıda bulunuyor. ya bizim toplum ne yapıyor. esrarı çekip komşusunu kesmeye kalkıyor. alkolü çekip günahsız bi vatandaşın arabasının altına giriyor. yada hiç birini yapmayıp bu kınadıkları insanlar gibi insanlarla ilişkiye girip araba alıyor peugeut 360 lar ile hava atıyor.siz neyden bahsediyorsunuz ya KENDİ GÖZÜNDEKİ ÇÖPÜ GÖRMEYEN BAŞKASININ KI…..DAKİ ÇÖPÜ GÖRÜRMÜŞ. önce kendi arkanızı bi temizleyin

    1. Anonim dedi ki:

      o gençliği bizler yetiştirdiysek oturup bir düşünmemiz gerekiyor demek biryerde hata yaptık ama nerede.

  7. alperen dedi ki:

    gencler etkilenir demissin herkesin icindedir ahlak sadece yapmak istesinler yeterli escinsellerin gelmesinede gerek yok kisinin icinde bozukluk varsa herzaman heryerde yapar selcukta yasiyorsun selcugun halini bilmiyorsun

  8. efesli dedi ki:

    Burak kardeş sen çok sevmişin bu arkadaşları sanırım. hani herzaman gelin falan 🙂