site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Engelliler Haftasında Metem’e Anlamlı Plaket

Engelliler Haftasında Metem’e Anlamlı Plaket
12.05.2016
A+
A-

Engelliler Haftası kapsamında Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Anadolu Teknik Lisesini (METEM-ATL) ziyaret eden Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) ve Otizm Dernekleri Federasyonu (ODFED) Başkanı Ergin Güngör, Okulda görev yapan eğitimcilerin özel eğitim sınıfındaki öğrencilere yönelik özverili çalışmalarından dolayı eğitimciler adına Okul Müdürü Sedat Yeşilyağcı’ya plaket verdi.

Beraberindeki Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Koyunseven ile birlikte okula gelen Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) ve Otizm Dernekleri Federasyonu (ODFED) Başkanı Ergin Güngör, ilk olarak burada eğitim gören Otistik öğrenci Ozan Gültekin’i ziyaret etti. Büro Yönetimi Bölümü sorumlu öğretmeni Seyhan Atlan İlgen ile birlikte Otizmin Farkındalığını artırmak adına yapılan çalışmalar ve bu konuda özellikle anne ve babaların dikkat etmesi gereken davranışları anlattı.
Okuldaki tüm öğrencilere bu konuda detaylı bilgiler verdiklerini hatırlatan İlgen, hemen hemen tüm öğrencilerin okulda eğitim gören Otistik Ozan Gültekin ile yakından ilgilendiklerini, ona her konuda yardımcı olduklarını gözlemlediklerini ve bu durumun da kendilerini son derece mutlu ettiğini kaydetti.

Özverili eğitimciler başarı getiriyor

Okulunu ve öğretmenlerini çok seven, eğitimcilerin bu konudaki özverilerinden dolayı teşekkür ettiğini belirten Orta Öğretim 10.sınıf öğrencisi Otistik Ozan Gültekin’in babası Cengiz Gültekin, Otizm ile ilgili öğrencilerin sorularını yanıtladı. Bu konuda ODER Yönetiminden büyük destek aldıklarını da kaydeden Gültekin, bu önemli haftada kendilerini ve okulu bizzat ziyaret eden Dernek Başkanı Ergin Güngör ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Koyunseven’e teşekkür etti.

1999 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana yüzlerce otizmli aileye destek verdiklerini kaydeden ODER Başkanı Ergin Güngör, “Selçuk’ta oturan Otistik öğrencimizin babası Cengiz Gültekin okulda son derece özverili bir şekilde verilen eğitimle ilgili bizi bilgilendirince özellikle okula gelmek istedik. Okuldaki öğretmenlerimizi bizzat ziyaret etmek istedim. Kentlerimizde özverili eğitimcilerimizi görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Çocuklarımızın başarılarının artmasında önemli etken oluyor. Selçuk’ta da engelli bireylere yönelik farkındalığın artmış olduğunu gözlemlemekten dolayı mutlu olduk. METEM’ deki kaynaşmalı eğitim alan özel öğrencilere yönelik başarılı bu çalışmayı bizde ödüllendirmek istedik” dedi.

Dernek Başkanı Ergin Güngör, konuşmaların ardından okulda görev yapan eğitimcilerin özel eğitim sınıfındaki öğrencilere yönelik özverili çalışmalarından dolayı eğitimciler adına Okul Müdürü Sedat Yeşilyağcı’ya plaket verdi.

1_DSC_0006

3_DSC_0019

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.