site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ekonomi Bakanı Zeybekçi Selçuk’ta

Ekonomi Bakanı Zeybekçi Selçuk’ta
23.11.2014
A+
A-

bakan-zeybekci-selcuk (5)

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Selçuk Belediyesi’ni ziyaret etti. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Bakan Zeybekçi’ye ziyaret sırasında Selçuk Belediyesi’nin hazırlamış olduğu 17 adet projeyle ilgili bir dosya sundu. Bakan Zeybekçi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti ve pazartesi günü yapılacak olan bakanlar kurulu toplantısında hazırlanan projeleri ilgili bakanlara iletme sözü verdi.

Zeybekçi: “Selçuk yolların geçmediği değil, yolların başladığı bir yer olacak”

Selçuk’ta olmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Zeybekçi; “Otoyoldan dolayı insanlar Selçuk’tan geçmez oldu ama aklımız fikrimiz Selçuk’ta. Selçuk Ege Bölgesi’nin en zengin ilçelerinden biri. Bu zenginlik hem tabiat anlamında, hem de tarihi anlamda mevcut. Fakat bugüne kadar bu zenginlik çok değerlendirilememiş. Selçuk artık yolların geçmediği değil, yolların bitmediği değil, yolların başladığı bir yer olacak” dedi.

İzmir bunu hak etmiyor

Bakan Zeybekçi; “İzmir bu gecekondu görüntüsünü alt yapısızlığı, vizyonsuzluğunu, gelecekle ilgili planlarının olmayışını hak etmiyor. İzmir çekişmeden, kısır tartışmalardan kurtulmuyor” dedi. Konuşmasında Ege’yi tek bir şehir olarak gördüklerini ve geliştirmek istediklerini belirten Zeybekçi, Ege’nin değerlerinin gerektiği gibi değerlendirilmediğinin altını çizdi.

Selçuk İçin 17 Proje Bakanlar Kurulu Masasında

Bakan Zeybekçi, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ve beraberindekiler ile Selçuk Belediyesini ziyaret etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye Başkan Bakıcı hazırlamış oldukları 17 projeyle ilgili dosyaları sunarak, projelere merkezi yönetim desteği istedi.

Başkan Bakıcı burada yaptığı konuşmada bir kez daha birliktelik vurgusu yaparak; “Selçuk her konuda bolluk yaşayacak. Refah düzeyi ve istihdam artacak. Bunu hep birlikte çalışarak yapacağız. Selçuk 15 yıldır ideolojik bir gömlek giydirildi. İşte biz bu ayrışmayı ortadan kaldırıp en büyük projemiz dediğimiz kardeşlik projemizi gerçekleştireceğiz. Beş yıl sonra Selçuk’a baktığımızda Selçuk’ta bir değişim yaşandığını göreceğiz. Bunu merkezi yönetim ve yerel yönetimle yapacağız” dedi.

Dosyalar Bakanlar Kurulunda ilgili bakanlıklara sunulacak

Başkan Bakıcı Selçuk için hazırlanan 43 projeden 2015 yılında gerçekleştirilmesi beklenen 17 projeyle ilgili Bakan Zeybekçi’ye bir dosya sundu. 2015 bütçesinde bu projeler için ilgili bakanlıkların bütçelerinden pay ayrılmasını isteyen Bakıcı’ya Bakan Zeybekçi’den destek sözü geldi. Bakan Zeybekçi ise; Pazartesi günü bakanlar kurulunda Bakıcı’nın ilettiği dosyayı ilgili bakanlara sunacağının altını çizdi.

Zeybekçi: “En büyük avantajımız belediye başkanlığından gelen bir cumhurbaşkanımız olmasıdır.”

Bakan Zeybekçi; “Siyasette millete hizmet etmenin en güzel makamlarından bir tanesi belediye başkanlığıdır. Ben de başkanımın söylediği gibi belediye başkanlığımda her kesimi büyük bir şemsiyenin altında toplamaya çalıştık. Başkanım da gördüm ki, bunu yapmaya çalışıyor. Yerel yönetimlerde hizmet etmek mazeret yeri değildir. Biz bu milleti idare etmeye değil, millete hizmet etmeye geldik. Yerel yönetimlerde Türkiye büyük bir aşama kaydetti. En büyük avantajımız belediye başkanlığından gelen bir cumhurbaşkanımız olmasıdır. Biz Selçuk’un kıymetini biliyoruz. Belediye başkanımız Selçuk için bir şanstır”

Başkan Bakıcı tarafından Bakan Zeybekçi’ye Selçuk’un simgesi Artemis Heykelciği ve çiçek sunulmasının ardından Zeybekçi’nin Selçuk ziyareti son buldu.

bakan-zeybekci-selcuk (1)

bakan-zeybekci-selcuk (2)

bakan-zeybekci-selcuk (3)

bakan-zeybekci-selcuk (4)

bakan-zeybekci-selcuk (6)

bakan-zeybekci-selcuk (7)

YORUMLAR
  1. cnyt dedi ki:

    hazır gelmişken biraz belediyecilik öğrenseydiniz.o denizlide harikalar yaptı.her zaman desteğimiz bakan beyle. yaptığı harikaları yaşıyoruz.kendisine teşekürlerimizi iletme fırsatımız da oldu..

  2. AAAAA dedi ki:

    aman sayın zeybekçi izmire dokunmayın sonra ne nefes alaçak yer ne de yeşil alan kalır, biz almayalım denizleri bile karaya dönüştürüyorsunuz

    1. cnyt dedi ki:

      siz denizlideki değişimi yapılan parkları yeşil alanları görseniz çok iyi olacak

      1. anonim dedi ki:

        Cnyt sen önce Seçukta yapılan yeşil alanlara bak. Selçuğun şehir geçişi bile Denizliye 10 basar

  3. selçuk dedi ki:

    bol bol laf.sıfır icraat ..ne yaptınız selçukta..yapın o zaman.
    İzmirde 35 proje ne oldu. Antik kanal projesi yapılıyorda bizimmi haberimiz yok.
    Ülke ise dünyada dibe batmış.Alay konusu.Millet parasızlıktan fakirlikten kırılıyor.Bunlar saray saltanat derdinde.. Ülke politikasını ise terörist başı belirliyor.
    Bunlar hangi dünyada yaşıyor acaba.???

  4. kemal dedi ki:

    hiç inandırıcı değilsiniz. 1 tane proje mı yaptınız selçuka izmire hep boş muhabbetesiniz. yazık bu ilçenin insanı güvendi sizlere

  5. CEYHAN YAYLA dedi ki:

    ne oldu şimdi bakan geldide selcugun ekonomisimi düzeldi yada boncukmu taktılar selcuga selcuk aynı selcuk vefa başkanın dediği gibi bundan sonra gelen selcukta hiç bişey yapamaz inşallaah dediği cıkmazda akp belediyessinide görelim bakalım devlet destekli belediye inşallah bir şeyler yapar

  6. derleme dedi ki:

    ya arkadaşlar sizler neden böyle hep yargısız infaz yapıyorsunuz bekleyin görün bakalım dört sene sonra neler olcak bakalım ozamanda böyle konuşabilecekmisiniz. Vefa 15 sene durdu da ne yaptı .Ben sizlere buradan tek bişey söylüyorum dört sene sonra selçuktaki değişime sizlerde inanamayacksınız haaa olmadımı icraat yokmu ozaman dört sene sonra zaten sandıkta bizde cevabını veririz ama dediğim gibi bekleyin ve sabredin .

  7. selcuklu dedi ki:

    bırakın bu ayakları .sayın bakanım lütfen izmire dokunma.siz dokununca kesin cebinize para girer oda bizden cıkar.

  8. misafir dedi ki:

    en basiti koskoca hükümetin binasında bir jenaratör bile yok gerisini boş verin..bilmem anlatabildimmi..

  9. anonim dedi ki:

    Önce Adliye sarayı ve Hükümet konağı yapsınlar. Yoksa başınıza yıkılacak. Selçuğa yakışmayan ve çok tehlikeli bir bina.