site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Egeli Turizmciler Selçuk’ta İftarda Buluştu

Egeli Turizmciler Selçuk’ta İftarda Buluştu
28.07.2013
A+
A-

egeli-turizimciler-iftar (1)

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) tarafından Selçuk ilçesinde verilen iftar yemeğinde turizmciler bir araya geldi. Selçuk’ta bulunan Hitit Otel’deki iftar yemeğine İzmir Valisi Mustafa Toprak, ETİK Başkanı ve TUROFET Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İl Kültür Turizm Müdürü Abdüleziz Ediz, İzmir İl Müftüsü Ekrem Saylan, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı  Vefa Ülgür, Garnizon Komutanı Gökhan Yusuf Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya katıldı.

İzmir’in turizmde ilk 6 ayda yüzde 4.5’luk artışa imza attığını söyleyen Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı İşler, “Yatak kapasitesini artırabildiğimiz takdirde çekim merkezi oluruz” dedi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, İzmir’in turizmde ilk 6 ayda yüzde 4.5’luk artışa imza attığını söyledi.

Vali Mustafa Toprak, kentin EXPO’ya aday olduğunu, 42 bin olan yatak sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

ETİK tarafından önceki gün Selçuk’ta verilen iftar yemeğinde turizmciler bir araya geldi. Selçuk Hitit Otel’deki iftar yemeğinde konuşan ETİK Başkanı Mehmet İşler, Türkiye’deki tüm sektörlerin içinde krize en alışık olan sektörün turizm egeli-turizimciler-iftar (4)olduğuna dikkat çekti. İşler, turizm açısından bu sene itibariyle İzmir’in ilk 6 ayı yüzde 4.5, Türkiye’nin ise yüzde 14.5’luk bir artışla kapattığını söyledi.

İzmir’in EXPO 2020 adayı olduğunu, kentin 20 milyon turist ağırlayacağını söyleyen İzmir Valisi Mustafa Toprak ise kentin 42 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu ve bu kapasitenin 12 bin 500’ünün geçen yıl 2 milyona yakın yabancı turistin ziyaret ettiği Selçuk’ta bulunduğunu belirtti. Yatak sayısının yeterli olmadığını söyleyen Toprak, “Gelen turist sayısı açısından biz alt yapıda turizme hizmet edebilecek yeterli yatak kapasitesini dahi oluşturamamışız. Biz ne kadar yatak kapasitesini artırabilirsek o kadar çekim ve cazibe merkezi olacağımızı iddia ediyoruz. EXPO’yla birlikte bunların hızlanacağını bende biliyorum, düşünüyorum ve inanıyorum. Çünkü EXPO nedeniyle önemli otel yapımı arayışları ve çalışmaları var” dedi.

Erken final

Vali Toprak, Adnan Menderes Havalimanı’ndaki yenileme çalışmalarının da sürdüğünü belirterek, “İşin sözleşme bitiş tarihi Temmuz 2014. Ama biz bunu Şubat Mart aylarına çekmeye çalışıyoruz. Eğer biterse 25 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı olacak. Bir amaç için, EXPO için yola çıkıyorsunuz. Diyorsunuz ki ‘Ben buraya yaklaşık 20 milyon ziyaretçi getireceğim.’ Peki, havalimanınızın, konaklama yerinizin kapasitesi ne kadar? İlimizin tüm yıllık kapasitesi 42 bin yatak. O zaman ben yatağı, alışveriş merkezlerini, bunu bütünleyen ulaşım ağlarını yeterli bir seviyeye getirmeliyim. Onun için İzmir’i İstanbul’a bağlayacak otobanın yapımına başlandı. Kemalpaşa sınırları içerisinde tünellerin de yapımına başlandı. Sadece konaklama yeri yapmak da yetmiyor. Konaklama yerlerini besleyecek yol ulaşım ağlarının ve direk uçuşların da olması gerekiyor. Ben inanıyorum ki, ilkbahar ayı ile birlikte havalimanı terminali direk uçuşlara da fırsat verecek” diye konuştu.

“Geç uyandık”

Vali Toprak, Bergama’nın da UNESCO’nun listesine girmesi için hazırlıkların yapıldığını hatırlatarak, “Selçuk niye UNESCO listesinde olmasın. Şimdi siz bana Efes’ten daha iyi bir noktayı gösterebiliyor musunuz dünya kültürel miras listesinde olması gereken? Neden yok? Biz de geç uyandık. Yeni yeni farkına varıyoruz. Elimizdeki değerin kıymetini bilmiyoruz. Her şeyden öte biz albeni oluşturabilmeliyiz” dedi.

egeli-turizimciler-iftar (2)

egeli-turizimciler-iftar (3)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.