site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Efes’te Restorasyona Konser Molası

Efes’te Restorasyona Konser Molası
18.09.2012
A+
A-

Bakan Günay devreye girdi, Efes Antik Tiyatro, Berlin Filarmoni’ye açıldı.

Kazı ve restorasyon çalışmaları sürdürülen Efes Antik Tiyatro’nun belli bölümleri, Bakan Günay’ın özel iziniyle 26. Uluslararası İzmir Festivali’nin final konseri için açılacak. Dünyanın en iyi orkestralarından biri olarak kabul edilen Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası 28 Eylül 2012 Cuma günü saat 20.00’de Efes Antik Tiyatro’da çalacak. Dünyanın hayran olduğu harika kardeşler Efe ve Fora Baltacıgil konsere solist olarak katılacak.
Efes Antik Tiyatro’da dinleyicilerin muhteşem akustiğe olan özlemini Berlin Filarmoni Orkestrası giderecek. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın 26. Uluslararası İzmir Festivali, Berlin Filarmoni Orkestrası Konseri ile sona erecek. Bu yıl birisi dijital ortamda dünyanın en iyi üç orkestrası Philharmonia, Viyana Filarmoni ve Berlin Filarmoni konserlerini programına alan İzmir Festivali, Efes Antik Tiyatro’nun konserlere kapalı olması nedeniyle Efes Ticaret Agorası’na özel sahne kurmuştu.

ÖZEL İZİN VERİLDİ
Ancak 28 Eylül’de yapılacak Berlin Filarmoni Orkestrası konseri için Efes Müzesi, kazı heyeti ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonuç verdi. Kazı heyeti ve Efes Müzesi Müdürlüğü Antik Tiyatro’nun kendilerince saptanan belli bölümlerinin sadece bu konser için açılabileceğini Bakanlığa bildirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın özel iziniyle Antik Tiyatro Berlin Filarmoni Orkestrası konseri için açıldı.

‘BİTMEMİŞ SENFONİ’
Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası’nın vereceği konsere Schubert’in “Bitmemiş Senfonisi” ile başlayacak. Ardından Efe Baltacıgil ve Fora Baltacıgil’in solistliğinde Bottesini’nin “Viyolonsel ve Kontrbas için düzenlenmiş “Grand Duo Concertant”ını seslendirecek. Konser Beethoven’in “La Majör 7. Senfoni”si ile sona erecek.

BİLETLER GEÇERLİ
Berlin Filarmoni Orkestrası konseri için çalışmalara ara verilen Efes Antik Tiyatro’da restorasyonu tamamlanan bölümler izleyiciler için kullanılabilecek. Efes Ticaret Agorası için hazırlanan oturma planı aynı bilet kategorileri korunmak kaydıyla, Efes Antik Tiyatro’ya göre adapte edildi. Bu durumda izleyiciler, antik tiyatronun muhteşem akustiğinin yanı sıra düz sıralar halinde değil amfi düzeni içinde konseri izleme fırsatı bulacak. İzmir’de yılın sanat olayı kabul edilebilecek konserin biletlerinin satışı Biletix’de sürüyor.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    selçuklular konser yapacak olsa aman ha yıkılır
    ama ellere serbest sayın bakan

  2. selçuklu. dedi ki:

    Bu ne yaaaaaaa? selçugumuza ozgu olan ozledigimiz efes festivellerimiz kendi halkina yasak??? yabancilar için hemen ozel bir izin hemde kultur bakani tarafindan noluyoz yahu???? aloooooooooooo uyuma hakkini ara sende….!!!!!!!!!!