site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Efes UNESCO’yu Hakediyor

Efes UNESCO’yu Hakediyor
24.07.2013
A+
A-

EFES-ANTIK-KENT-www.selcukhaber.com

Efes’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilmesi için 5 yıl boyunca tüm planlama çalışmalarını tamamlayan Selçuk Belediyesi şimdi Efes’in Kültür Bakanlığı tarafından UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adaylık başvurusunun yapılmasını bekliyor.

Efes’in UNESCO Dünya Mirası Listesine girebilmesi için Eylül ayında UNESCO’ya ön başvurunun Şubat 2014’te ise resmi başvurunun yapılması gerekiyor. Öte yandan İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre, 1 Ocak ve 30 Haziran tarihleri arasında yani 6 aylık süredeİzmir’deki tarihi ören yeri ve müzeleri ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı 1 milyon 271 bin 818 oldu.  Bu turistlerin en çok ziyaret ettiği ilk iki ören yerinin de Selçuk’ta olması dikkat çekti.  Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre Efes Antik Kenti 779 bin 520 kişi ile en çok ziyaret edilen birinci, St. Jean Kilisesi ise 144 bin 458 ziyaretçi ile ikinci oldu. Bu ziyaretçi sayısı ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü kasasına giren 5 milyon 202 bin 175 liraya gelirin 3 milyon 648 bin 410 lirası Efes Antik Kenti’ni ziyaret eden turistlerden geldi ve Efes yine en çok kazandıran ören yeri oldu.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Efes dünya halklarının en çok merak ettiği ören yerlerinden biri. Bu anlamda her yıl milyonlarca insan tarafından ziyaret edilen Efes Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi çoktan hak ettiğini düşünüyoruz. Biz belediye olarak bu konuyla ilgili olarak 5 yıldır çalışıyoruz. Üzerimize düşen her şeyi de yaptık. Şimdi Kültür Bakanlığı’nın Efes’i UNESCO’ya aday göstermesini bekliyoruz. İnanıyoruz ki 2014 Şubat ayı itibariyle Efes’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girecek  ve UNESCO’nun Efes’in sigortası olacak” dedi.

Ephesus, Turkey

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Umuyoruz ki bu süreç tamalanır. Ancak UNESCO dünya miras listesine alındıktan sonra devamında hep böyle olacak diye bir garanti yok. bu konuda da bilgilendirme yapılmalı. Ortaya koyulan hedeflerin gerçekleşmemesi va ya yanlış işlemesi, yanlış uygulama gibi hallerde listeden çıkarılması gibi bir olasılık da var. Dolayısıyla sürekliliğin sağlanması adına yapılan ya da yapılacak işlerle alakalı olarak kamuoyunun bilgilendirmesi yapılmalı. http://www.alanbaskanligi.gov.tr/ konuyla ilgili bilgi edinmek isteyenler için bir link. Efes UNESCO yolcusu, UNESCO yu hakediyor diye yapılan haberlerden sıkıldık. Ayrıca bunun üzerinden bile siyasi bir başarı elde etmeye çalışan zihniyeti şiddetle kınıyoruz.