site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Ecrimisil ödeyen esnaflara yeni düzenleme yapılıyor

Ecrimisil ödeyen esnaflara yeni düzenleme yapılıyor
06.04.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi dükkanlarında kiracı olarak bulunan esnaflara yeni düzenleme geliyor. Belediye dükkanlarında ecrimisil ile kullanılan işyerlerine ait yeni düzenleme Mecliste görüşüldü. Konuyla ilgili oldukça titiz bir çalışma yürüttüklerine dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, hiçbir esnafı mağdur etmeden bu işe çözüm bulacaklarını kaydetti.

Selçuk Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantılarının birinci birleşiminde görüşülen gayrimenkullerin kira bedelleri konusunda yeni bir çalışma başlatılıyor. Bu çalışma içerisinde bilgi veyasalara uygun olarak bir komisyon oluşturduklarını kaydeden Başkan Bakıcı, komisyonda ilgili konuların değerlendirildiğini ifade etti. Yeni yapılacak olan dükkan ihalelerinde yasaya göre rakamların yüksek çıkabildiğini, ancak söz konusu ihale ile kiralanmış bir gayrimenkulün hemen yanındaki dükkanın ecrimisil ile alınan rakamın oldukça düşük olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, Selçuk Belediyesi olarak esnafın her zaman yanında olduklarını, bu konuda ilgili birim sorumlularının titiz bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

Esnaflara bilgilendirme toplantısı yapılacak

Son yapılan değerlendirmede esnafı mağdur etmeyecek bir sonuca ulaştıklarını belirten Başkan Bakıcı; “Önümdeki günlerde bu konu ile ilgili olarak tüm esnaf arkadaşlarımızı davet edip kendilerine gerekli açıklamayı yapacağız. Onların mağduriyetlerini önlemeye çalışacağız. Esnafımızı mağdur etmeyecek düzeyde irademizi ortaya koyacağız ve hiçbir sıkıntı çıkmayacaktır” diye konuştu.

Yine bu konuda Selçuk Ticaret Odası ve Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile toplantı yaparak ortak hareket edeceklerini kaydeden Başkan Bakıcı; “Her zaman dediğimiz gibi STK’lar ve Oda’lar başta olmak kaydıyla siyasetten uzak durulmalıdır. Bu tür konuların siyasi bir malzeme yapılması doğru değildir” şeklinde konuştu.

Asbestli boruları değiştirilecek

Meclis toplantısında Selçuk’un suyunun artık içilecek bir su haline dönüşeceğini ve bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Bakıcı; “İZSU bir ay içerisinde çalışmalara başlayacak. Selçuk’ta yaz sonu itibariyle çeşmelerden akacak suyumuz artık içilecek su haline gelecektir. Yapılacak çalışmalar çerçevesinde ayrıca ana irsaliye hatları yenilenecek ve daha sonra da ilçenin tümasbestli boruları değiştirilecek” dedi.

Efes Koruma Amaçlı İmar Planı Büyükşehir meclisine gönderildi

Nisan ayı Meclis Toplantılarının birinci birleşiminde ayrıca gündem maddelerinde bulunan Efes Ören Yerleri 1. Derecede Arkeolojik sit alanı koruma amaçlı imar planı ile ilgili madde görüşüldü. 1. Derecede arkeolojik ve 1. Derecede doğal sit alanının çakıştığı bölgeler, yeniden hazırlanmış olan 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planlarının incelenerek gerekli kararların alınmasıiçin İzmir Büyükşehir Belediyesine gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi.

TJ3A5818

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.