site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Check-in İşlemleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Check-in İşlemleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler
15.12.2015
A+
A-

Uçak biletinizi onaylattıktan sonra uçaktaki yerinizi belirleme ve bagajınızı teslim etme işlemine check-in denir. Bu işlemi online olarak veya havaalanında yapabilirsiniz. Eğer bagajınız yoksa biletinize ait hava yolu şirketinin internet sitesinden check-in yapıp havaalanında online check-in kontuarlarında işlemlerinizi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Uçakla seyahatin en önemli adımlarından biri olan check-in işlemine yönelik birkaç pratik bilgiyi sizin için bir araya getirdik.

Check-in ne zaman yapılmalı?

Check-in işlemini havaalanında yapacaksanız, uçağınızın hareket saatinden 1 saat önce kontuarda olmalısınız. İç hat uçacaksanız uçağın kalkışından 45 dakika önce check-in işlemini yapmış olmanız gerekiyor. Yurt dışı uçuşlarda ise uçuştan bir saat önceye kadar vaktiniz var.

Check-in kontuarı genelde yoğun olur. Uzun süre sıra beklemek istemiyorsanız, havaalanına vakitli gitmenizi öneririz. Her hava yolu şirketinin online check-in için belirlediği süre sınırlaması farklı olabiliyor. Uçağınızın kalkışından 24 saat önce internetten online check-in yapabiliyorsunuz. Uçak kalkışından 1-1,5 saat öncesine kadar bu işlemi yapabilirsiniz. Sonrasında sistem kapanıyor.

Havaalanında check-in

Havaalanında check-in işlemi için, uçak biletinizi aldığınız firmanın bankolarına gidip sıraya girmelisiniz. Check-in işlemi için yanınızda yurt içi uçacaksanız kimliğiniz, yurt dışı uçacaksanız pasaportunuz olmalı. Sıranız gelince kimliğinizi ya da pasaportunuzu yetkili kişiye gösterip biletinizi onaylatabilir ve biniş kartınızı alabilirsiniz. Bagajınız varsa, bavulunuzun ağırlığı ölçülüp kilo aşımı olup olmadığı tespit ediliyor.Bagaj etiketinizi de aldıktan sonra işlem bitiyor.

Cep telefonundan check-in yapılabilir mi?

Çoğu hava yolu şirketinin mobil check-in uygulaması mevcut. Cep telefonunuzdan biletinize ait hava yolu firmasının mobil uygulamasına girerek check-in işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için “Check-in” başlığını seçip Rezervasyon (PNR) numarası ile ad ve soyad bilgilerinizi girmeniz yeterli olacaktır. Bu adımın ardından sistem tarafından otomatik olarak belirlenmiş koltuk numarası veya kendi seçeceğiniz bir koltukla işleme devam edebilirsiniz.Koltuğu seçtikten sonra size e-mail ve SMS yoluyla barkod bilgileri geliyor.Bu bilgiyi her türlü ihtimale karşı saklamanızda fayda var.

Online check-in nasıl yapılır?

Check-in için havaalanında uzun sıra beklemek istemiyorsanız, online check-in tercih edebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde havaalanına gitmeden evvel oturduğunuz yerden check-in işlemini kolayca yapabilirsiniz. Üstelik dilediğiniz koltuğu seçme imkanınız da olur. Türk Hava Yolları, AnadoluJet, AtlasGlobal gibi havayolu şirketlerinin internet sitesinde bu işlemi ücretsiz ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Hali hazırda sahip olduğunuz bir biletiniz varsa, uçuşunuzdan 1-3 gün öncesinde online check-in işlemini yapabilirsiniz. Bu işlemi uçağın kalkış saatinden önceki son 45 ile 60 dakika içerisinde de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için sahip olduğunuz biletin havayoluna ait web sitesine girip “online check-in” butonuna tıklamanız yeterli. Burada karşınıza çıkacak kutuya PNR kodunuzu (rezervasyon numarası) ve ad, soyad bilgilerinizi girerek koltuk seçimizi gerçekleştirebilirsiniz. Bazı firmalar yemek seçimi ve ek bagaj hakkı gibi seçenekler de sunuyor. Online check-in sırasında bu gibi detayları da belirlemeye fırsatınız oluyor. Online check-in sonrası sistem üzerinden size e-mail ve SMS ile bir barkod gönderiliyor. Bu barkod kodunu güvenlik kontrolünde biniş kartı olarak kullanabiliyorsunuz.

Yurt içi veya yurt dışına uçakla seyahat planlıyorsanız, check-in hakkında verdiğimiz bilgiler size yardımcı olabilir. Biletinizi henüz almadıysanız, internetten uçak bileti satın almanın en kolay yolu olan Ucakbileti.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Ucakbileti.com adresinde farklı hava yolu firmalarının uçuş bilgilerini karşılaştırarak ucuz bilet alternatiflerine ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.