site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bulgaristan Mestanlı Belediye Başkanından Mesaj Var

Bulgaristan Mestanlı Belediye Başkanından Mesaj Var
02.09.2013
A+
A-

MESTANLI BELEDIYE BASKANI AKIF MEHMET AKIF MUHABIRIMIZ ILE DHA V

BULGARİSTAN MESTANLI BELEDİYE BAŞKANINDAN DAVET VAR. GELİN İLÇEMİZDE YATIRIM YAPIN DİYOR.

Yolum Bulgaristan’a düştü. Türklerin yogun yaşadığı, Kırcaali ili ve Mestanlı İlçelerini ziyaret ettim. Gitmişken Belediye başkanlarını da ziyaret ettim. Belediye başkanı Akif Mehmet Akif bizi sevgi ile karşıladı. Önce kendisini sonrada ilçesini tanıttı. Kendisi unlu mamuller imalatı yapıp satıyor. Tarımla ve turizmle uğraşıyor.  Mestanlı Osmanlı döneminde 2 veya 3 mahalleden oluşuyormuş.

Balkan savaşından sonra büyümeye başlıyor.  Bugünkü il olan Kırcaali o yıllarda Mestanlı’nın köyü imiş. Kırcaali’ye batı Trakya Türkleri göç edince iş tersine dönüşmüş. Bugün Mestanlının 40 bin nüfusu var. Kırcaalililerin % 10 u tarımla uğraşıyor. Diğerleri de diğer alanlarda çalışıyorlar. Kırcaalide torna demir ve tekstil üzerine yatırımlar var. Konfeksiyon ve gıda sektörüne makine üretiliyor buralarda. Konfeksiyon yatırımcılarının çoğunluğu da Türklerden oluşuyor. Kırcaalide bayanlar çalışıyor. Erkelerinin % 50 si Avrupa ülkelerine çalışmaya gitmişler.

Mestanlıyı şimdilik Türkiye de ki ve diğer ülkelerde ki göçle yaşayan Türkler ziyaret ediyorlar. Akraba ziyareti turizmi revaçta Bursa büyükşehir belediyesi ile kardeş olmuşlar. Bayramiç ile tarım ve hayvancılık konusunda işbirliği yapıyorlar. Konserve ve et konusunda başta olmak üzere her türde yatırım yapmak isteyenleri davet ediyor. Yatırım yapmak isteyenlere her tür destek ve teşviki vereceklerini söylüyor başkan Akif Mehmet Akif Bey.

Ayrıca bize inanan kültürümüz açısında bize destek verecek bizim yanımızda olacak dostlarımızı bekliyoruz diyor.  Turizmimize en çok Türkiye’den gelen kardeşlerimiz katkı sağlamaktadır diyor.

DHA VEYSEL EROL

MESTENLI BELEDIYE BASKANI AKIF MEHMET AKIF MUHABIRIMIZIN SORULAR

bulgarýstan mESTANLIDAN GORUNUM DHA VEYSEL EROL

MESTANLI DAN GORUNUM DHA VEYSEL EROL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.