site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bugün Bülent Ecevit’in ölüm yıl dönümü

05.11.2015
A+
A-

Eski CHP Genel Başkanı, DSP Kurucu Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, 5 Kasım 2006 pazar günü hayatını kaybetmişti. Cumhuriyet Halk Partisi Ecevit’in vefatının dokuzuncu yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit’in Türkiye’deki bütün insanlar için örnek bir isim olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu örneğin izinde yürümeye devam edeceğiz Birinci sınıf bir demokrasi kurmak, sosyal adaleti sağlamak, huzur içerisinde bir Türkiye kurmak için kararlılıkla çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Ecevit’in vefatının dokuzuncu yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı

Mesajına Ecevit’in henüz 16 yaşındayken çevirisini yaptığı Rabindranath Tagore’nin “Duam Budur” şiiriyle başlayan Kılıçdaroğlu, Ecevit’in bütün hayatı boyunca bu şiirde ifade edilen özgürlük cennetini kurmak için çalıştığını belirtti.

Ecevit’in, büyük haksızlıklar karşısında sessiz kalmadığını, her zaman halkın ve mazlumların yanında olduğunu, herkes sustuğunda onun susmadığını, herkes durduğunda onun durmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“Herkes ‘Kaybettik’ derken, o demokrasi mücadelesine büyük bir inançla devam etti. Dağlara, taşlara ‘Karaoğlan’ yazıldığında kibre kapılmadı, 12 Eylül’ün acı günlerinde yolundan dönmedi. Güçlülerin karşısında diz çökmedi, güç kendi eline geldiğinde kimseye zulüm etmedi, adalet çizgisinden asla sapmadı. ‘Ne ezen, ne ezilen, insanca hakça bir düzen’ dedi. Bu ülkede yaşayan bütün insanların özgür, mutlu ve refah içerisinde yaşaması için görkemli adımlar attı. Sosyal demokrasi devrimini yaparak Cumhuriyet’i taçlandırdı. Hayatını ülkemize adadı.

Bülent Ecevit, bu ülkede yaşayan bütün insanlara bir örnektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu örneğin izinde yürümeye devam edeceğiz. Birinci sınıf bir demokrasi kurmak, sosyal adaleti sağlamak, huzur içerisinde bir Türkiye kurmak için kararlılıkla çalışacağız. Ne kibre kapılacağız, ne umutsuzluğa yenileceğiz. Her gün yepyeni bir heyecan ve azimle Türkiye’yi bir yeryüzü cenneti yapmak için yolumuza devam edeceğiz.”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ecevit’i vefatının yıl dönümünde rahmetle andıklarını, örnek kişiliği, zarafeti, nezaketi ve düşünceleriyle bıraktığı büyük miras için şükranlarını sunduklarını vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.