site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bergama ve Selçuk kültür turizminde işbirliğine gidiyor

Bergama ve Selçuk kültür turizminde işbirliğine gidiyor
25.02.2016
A+
A-

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Bakıcı ve Gönenç, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdırmış iki ilçenin kültür turizminde işbirliği yapacaklarını açıkladılar.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç Selçuk’a gelerek; Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Selçuk Efes Kent Belleği’ni de ziyaret eden Başkan Gönenç, Belleği çok beğendiğini ifade ederek; benzer bir yapının Bergama’da yapılması için çalışmalara başlamayı düşündüklerini belirtti.

Ortak amacımız kentlerimize değer katmak

Başkan Bakıcı’yı makamında ziyaret eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Bergama ve Selçuk İzmir’in göz bebeği ilçelerindendir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinden sonra da bu iki ilçe İzmir turizmine ciddi olarak katkı sunacaktır. Bundan sonra iki belediye, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş iki kent olarak başta kültür turizmi olmak üzere, bu kentlerin tanıtımı için işbirliğine gitmeyi düşünüyoruz. Dolayısıyla amacımız hem kendi kentlerimize, hem de İzmir’e değer katmaktır” dedi.

Selçuk Belediyesi ile Bergama Belediyesi arasında işbirliğinin örnek ve birleştirici bir yönü olduğuna da dikkat çeken Gönenç; “İki belediye arasında oluşacak işbirliğinin örnek bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. İki farklı siyasi partiden iki belediyenin bir araya gelip bu konuda ortak bir çalışma sürdürmesi de birçok ilçeye örnek olacaktır. Bu yüzden Sayın Bakıcı’ya yaklaşımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kültür turizminde ortak atak

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i makamında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Bakıcı; Hem Selçuk, hem Bergama UNESCO Dünya Mirası Listesi içerisinde yer alan İzmir’in iki güzide ilçesidir. Bergama hepimizin bildiği gibi Selçuk’tan önce UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil oldu. Biz de UNESCO sürecinde kendilerinin deneyimlerinden istifade etmiştik. Şu anda da özellikle kültür turizmi açısından işbirliği yapmamızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Turizm başta olmak üzere birçok alanda birlikte hareket etmenin her iki ilçemize de getireceği faydaları düşünerek bu süreci başlatmış olduk” dedi. Yapılan açıklamaların ardından Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç Başkan Bakıcı’ya plaket hediye ederken; Başkan Bakıcı ise misafirine Artemis Heykeli hediye etti.

Ziyaretin ardından misafir başkan Selçuk Efes Kent Belleği’ni gezerek, bellekle ilgili bilgi aldı.

ak-partili-ve-chp-li-belediyeden-isbirligi

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Zeynel Bey Bergama Belediye başkanına antik Bergama Akropolünün devasa boyutlarda yapması için tavsiyelerde bulunmuştur.