site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Bakıcı’dan “Can dostu” atağı

Başkan Bakıcı’dan “Can dostu” atağı
29.06.2016
A+
A-

İnsanına değer verdiği gibi hayvanlar üzerinde de son derece önemli adımlar atan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Köpek Bakım evine giderek yeni yapılan kliniği inceledi, “Can dostları” ile ilgili yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha yaşanabilir ilçe olmanın dışında tüm canlılara da büyük önem verdiklerine dikkat çeken Başkan Bakıcı, “Hayvanları koruma altına almak, hayvanlarla ilgili çalışmalar yapmak bizim için çok önemli. İnsanlarımıza olduğu gibi hayvanların da daha sağlıklı ortamlarda yaşamalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda yaşadığımız bu sıcak havalarda her mahalleye sokak hayvanlarının faydalanabilmesi için suluklar yerleştireceğiz” dedi. 

Barınağa kazandırılan yeni klinik hizmete girecek 

Sokak hayvanlarını kısırlaştırmak için önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulunan Selçuk Belediyesi, geçtiğimiz yıl Arvalya Mevkiindeki 600 adet kapasiteli Hayvan Barınağında 120 metrekarelik yeni bir klinik yapımına başlamıştı. Kısa bir süre önce yapımı tamamlanan ve içerisinde idari odaları, iki adet veteriner odası, ameliyathane ve ilaç deposu bulunan tam donanımlı kliniği yerinde inceleyen Başkan Bakıcı,  bundan böyle sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasının yeni yapılan klinikte gerçekleştirileceğini söyledi.  Uzman Veterinerler tarafından yapılacak olan bu uygulama ile Selçuk Belediyesinin bütün hayvanlara karşı gösterdiği ilgi, alaka ve sevginin bir göstergesi olarak değerlendiren Başkan Bakıcı, “Hayvan severler olarak bu konuda biraz geniş olmak zorundayız. Bu çerçevede belediye olarak yaşadığımız bu sıcak günlerde en önemli görevlerden bir tanesi de sıcaklara maruz kalan hayvanlarımız için suluklar koymaktır. Şu anda biz bu görevi de yerine getiriyoruz ve her oyun parkına suluk konarak hayvanların bu sıcaktan etkilemelerini azaltmak istiyoruz” dedi. 

Amaç hayvanların daha sağlıklı koşularda barınmasını sağlamak

Yine sokak hayvanları için belli noktalara gölgelikler yapılmaya başlandığını kaydeden Başkan Bakıcı, “Sadece insanlarımız için değil, ilçe olmanın dışında tüm canlılar açısından daha yaşanabilir bir ilçe olma özlemi içersindeyiz. Buna dikkatli yaklaşıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu çerçevede Hayvan barınağımızı geliştiriyoruz. Şu anda Selçuk Belediyesi Hayvan barınağında 600’e yakın köpeğimiz var ve tabi ki sayısı da her geçen gün artıyor. Bu bağlamda yeni yapılan kliniğin bir an önce faaliyete geçebilmesi için ilgili yerlere yazışmalarımızı yaptık. Yazışmalar neticelendiğinde biz barınağımızı büyüterek hayvanların daha sağlıklı koşullarda barınmasını sağlayacağız” diye konuştu. 

Hayvan sevenler barınağı ziyaret etsin 

Selçuk Belediyesi hayvan barınağında yeni yapılan klinikte alanında uzman veteriner hekim Mehmet Hür Öztürk göreve başladı. Hekim gözetiminde işlemlerin devam edeceğini  ayrıca Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Birimi tarafından alanda çevre düzenlemesi çalışması yapılacağını kaydeden Başkan Bakıcı, buradaki en önemli amacın  hayvan sevenlerin rahatlıkla gelip sevebileceği bir alan oluşturmak olduğunu söyledi. İnsanların kendi evlerinde baktıkları hayvanları sokağa değil de; hayvan barınağına bırakmalarının daha doğru olduğuna ve bu durumun önüne geçmek istediklerine dikkat çeken Başkan Bakıcı, “Ben bu konuda hayvan severlere teşekkür ediyorum. Çünkü hayvanları koruma altına almak, hayvanlarla ilgili çalışmalar yapmak, hayvanların daha sağlıklı ortamlarda yaşamlarını devam ettirmelerini sağlamak çok önemli. Bu tür çalışmalar kutsal ve değerli çalışmalardır. Bunun yanında hayvan severlerden isteğim; her zaman gelip belediyemizin hayvan barınağını ziyaret etsinler. Eksiklerimiz varsa el birliğiyle fikir alışverişi yaparak tamamlayalım” diye konuştu. 

Helga şimdi daha bir mutlu

Geçtiğimiz günlerde “Can Dostu” bir Hayvan sever tarafından Hayvan Barınağına 6 adet kafes ve yoğun bakım alanları yaptırıldı. Bu konuda destek veren Alman Christian Schorbach’e teşekkürlerini ileten Başkan Bakıcı, tüm hayvan sevenlerden destek beklediğini duyurdu. 

Selçuk Belediyesi Hayvan Barınağında yıllardır görev yapan ve halkının köpeklerin Can dostu olarak bildiği Almanya’lı Helga Heuschen ise, yeni yapılan klinik ile birlikte buradaki köpeklerin daha rahat bir tedavi süreci yaşayacağını kaydetti. “Can dostu” sokak hayvanlarına el uzatan Başkan Bakıcı’ya teşekkür ettiğini belirten Heuschen, aynı zamanda hayvan severlerden de destek beklediğini söyledi.

5_TJ3A0047

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.