site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Bakıcı: 15 Temmuz tarihi bir derstir

Başkan Bakıcı: 15 Temmuz tarihi bir derstir
17.07.2017
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 15 Temmuz Darbe girişiminin 1. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında 15 Temmuz’un tarihi bir ders olduğunu belirten Başkan Bakıcı, Türk milletinin kendi iradesine sahip çıkarak bir destan yazdığını altını çizdi.

Başkan Bakıcı’nın 15 Temmuz mesajı şöyle:

Tarih denilince aklımıza uzak geçmiş gelir. Ancak 15 Temmuz, tarihin henüz tozlanmamış bir sayfası olarak karşımızda duruyor. Tarihi olaylar zaman içerisinde daha iyi anlaşılsa da; 15 Temmuz bize uzun yıllar geçmesine gerek kalmadan çok şey anlatıyor. Her şeyden önce bilinmelidir ki; 15 Temmuz günlük bir vaka değil; tarihi bir derstir. Bu ders Türk milletinin iradesini yok saymak isteyenlere, demokrasiye gölge düşürmek isteyenlere verilmiştir.

Ben genel olarak 15 Temmuz’u iki şekilde değerlendiriyorum. 15 Temmuz’dan bir iyi, bir de kötü sonuç çıkmıştır. Kötü olan sonuç devlet içerisindeki hain bir yapılanmanın darbeye teşebbüs etmiş olmasıdır. Yani her şeyin üzerinde olan milli irade hiçe sayılmaya çalışılmıştır. İyi olan sonuç ise adeta; her şerde bir hayır var dedirten cinstendir. Türk halkı milli iradesinin yok sayılması karşısında hiç düşünmeden birlik olmuştur. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun Türk halkı tek yürek, tek yumruk olarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır. Tabi bu önemli destan yazılırken maalesef aralarında güvenlik güçleri ve sivil vatandaşların bulunduğu 249 vatandaşımızın şehit olması yüreğimizi yakmıştır.

Demokrasiye sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan en elim olaylardan biri olduğunu belirten Başkan Bakıcı 15 Temmuz dolayısıyla yayınladığı mesajını şu şekilde sonlandırdı:

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimine karşı koyan Türk Silahlı Kuvvetleri ve tüm güvenlik güçlerimize, “Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait” olduğu ilkesinden hareket eden, tarih boyunca vatanının varlığını, devletin kutsiyetini her şeyin üzerinde tutan Yüce Türk Milleti’ne 15 Temmuz gecesi gösterdiği cesaret, yazdığı kahramanlık destanından dolayı saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ayrıca bu önemli gün dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere demokrasiye sahip çıkan tüm siyasi parti liderlerine de bir yurttaş olarak teşekkür etmeyi kendime bir borç biliyorum.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimiz başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğü uğruna canını yok soyan ve 15 Temmuz gecesi demokrasiye sahip çıkma adına demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.