site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Balıkesirli Bisikletçiler Selçuk’a Pedal Çevirdi

Balıkesirli Bisikletçiler Selçuk’a Pedal Çevirdi
04.02.2013
A+
A-

DSCN8899Öğrenci gözü ile Türkiye sloganı ile yola çıktılar devam ediyorlar. Meslektaşları karne tatili yaparken öğretmen baba ve öğrenci oğul 620 kilometrelik bisiklet turuna çıktılar ve Balıkesirli baba oğul’un bu turları 13 gün sürecek.

Okullar karne tatiline girdi. Öğretmen ve öğrenciler dinleniyorlar. Ama herkes öyle değil. Balıkesirli Matematik öğretmeni, Ercüment PİŞER ile öğrenci oğlu, Onur Alp PİŞER, 26.12.2013 Cumartesi günü bisikletlerine binip Balıkesir’den Antalya’ya gitmek için yola çıktılar.  4. günü Selçuk’a geldiler.  Selçuk’taki Zirve Bisiklet takımı sorumlusu Adnan BARIM’a konuk oldular. Selçuk’a gelene kadar Balıkesir’den sonra Akhisar, Manisa’dan sonra İzmir’e, oradan da Selçuk’a geldiler. 4 günü tamamlayan baba oğul, 13 günlük yola devam ettiler. 7 Mayısta Antalya’ya ulaştıklarında hava sıfırın altında olsa bile Antalya’da denize gireceklerini söylüyorlar.

Baba oğlun hikâyesini birde baba Ercüment PİŞER’den dinleyelim; “ÖĞRENCİ GÖZÜYLE TÜRKİYE SLOGANI “ bisikletlerimizle Türkiye turu için, yola çıktık. Amaçlarımızdan biriside “ EĞİTİM İÇİN, SAĞLIK İÇİN HER YAŞTA SPOR ’’ sloganına dikkat çekmekti. Ayrıca Balıkesir’in tanıtımına da katkı sağlamaktır.  Mümkün olursa bundan böyle  “bisikletle okula” kampanyasını tüm ülke çapında başlatmak istiyoruz. Bu kampanya tutarsa tüm yerleşim birimlerinde bisiklet yolları yapılmasını sağlamaktır. Biz baba oğul ferdi yüzme ve bisiklet lisansına sahibiz. Bu yılki turumuzun 620 kilometresini Balıkesir’den başlattık. Antalya’da sonlandıracağız. İkinci bölümünü de okullar yaz tatiline girdiğinde katılımcı sayısını arttırarak yapacağız.

Ben ve oğlum bisiklet dışında İstanbul Boğazını (6500 metre) Çanakkale boğazını (6500 metre), Yunanistan’ın Meis adasından Kaşa Türkiye’ye /7100 metre)  yüzerek geçtik ” dedi.

DHA VEYSEL EROL-SELÇUK

DSCN8901

YORUMLAR
  1. Adnan dedi ki:

    Baba ve Oğluna Sağlıklı ve güçlü pedaller dilerim.

  2. molla arslan dedi ki:

    adnan masallah gundemden dusmuyon valla taa americada okuyorum haberlerini :-))