site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bakıcı: Başkanlık Sistemi Belediye Başkanlığı Sistemi Gibi

Bakıcı: Başkanlık Sistemi Belediye Başkanlığı Sistemi Gibi
16.02.2017
A+
A-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın partisine mensup 878 belediye başkanıyla yapılan Antalya’daki kamptaki mesajlarını Selçuk belediye başkanı Zeynel Bakıcı değerlendirdi.
Yıldırım’ın toplantıdaki talimatlarını saha çalışmalarında uygulayacaklarını belirten 878 belediye başkanı özellikle yereldeki sistemin genele uyarlanacağını kendilerini örnek göstererek halka anlatacak.
Antalya’daki toplantıya katılan AK Partili belediye başkanlarına referandumda yapılması gerekenleri anlatan Yıldırım, “Belediyedeki başkan ve meclis sistemini tüm Türkiye’ye getiriyoruz. Vatandaş zaten bu modeli çok iyi biliyor. Siz kendinizin ve belediye meclisinin seçim sürecini anlatın. Bu bir rejim değişikliği değil sistem değişikliğidir. Sadece hükümet sistemi değişiyor. Başkanlık sistemini zaten siz yaşıyorsunuz. Vatandaş arasında ayrım yapmadan herkesle temas kurun, onlara gidin” demişti.

SELÇUK BELEDİYE BAŞKANI ZEYNEL BAKICI’NIN BAŞKANLIK SİSTEMİ HAKKINDA Kİ GÖRÜŞLERİ
Türkiye’de yerel yönetimlerde 1963 yılına kadar belediye başkanları meclis içinden seçiliyordu. Sonra bu sistem değişti ve hem meclis hem de başkan için ayrı oylar kullanılmaya devam ediyor. Başkanlık sistemi bizim içinde bulunduğumuz belediye başkanlığı sistemi gibi. Bunun önemli artıları var. Kenti yönetirken yansıyor. Hızlı karar alma, yerine getirme, zamanı iyi kullanma gibi artıları var. İlçeye daha hızlı hizmet geliyor. Kentin önü açılıyor. Meclis, başkanı denetliyor. Ayrıca bürokratik engel de ortadan kalkıyor. Vatandaşın talepleri, ülkenin ihtiyaçları yeni sistemde doğrudan yerine gelecek. Tıpkı bizdeki gibi hızlı karar
alma ve uygulama olacak. Kaynaklar da yerinde kullanılacak. Biz, bu sistemi alanlarda anlatacağız dedi.

Kaynak: Egedesonsoz.com

YORUMLAR
  1. Recaizade Mahmut Ekrem dedi ki:

    Baskan oyle bir anlatmissin ki yapacak yorum bulamadim valla. Gercekten baskanlik sisteminden anladigin bu mu? Eger anladgin buysa vay Selcuk’un haline..