site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Bakan Çelik: Asgari Ücret Büyük Para

Bakan Çelik: Asgari Ücret Büyük Para
07.03.2013
A+
A-

faruk_celik_7128

Bakan Faruk Çelik’ten asgari ücretle ilgili eleştirilere yanıt…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Söz Sende’de asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlar, belediyelerde sözleşmeli çalışanlar gibi binlerce insanın merak ettiği konularda önemli açıklamalar yaptı.

Asgari ücretle ilgili eleştirileri yanıtlayan Çelik “Netice itibariyle peynirin kilosunun fiyatı bellidir, ekmeğin fiyatı bellidir. Asgari ücretle geçinirsiniz” dedi.

İşte Bakan Faruk Çelik’in açıklamaları…

“ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNİLİR”
Balçiçek İlter’in birçok izleyiciden gelen asgari ücretle ilgili eleştirileri belirtmesi üzerine Çelik şöyle cevap verdi: “Asgari ücretle geçinilmez diye bir şey yok. Geçinirsiniz. Ona mahkumsanız 800 TL de büyük bir paradır. Netice itibariyle peynirin kilosunun fiyatı bellidir, ekmeğin fiyatı bellidir. Bir geçim sürdürebilirsiniz. Bizim meselemiz bu değil. Bunu istismar etmemek lazım. Asgari ücret bir taban fiyattır. Biz diyoruz ki işverene bundan aşağı ücret talep edemezsin. Asgari ücret, sosyal devletin koruma aracıdır. Bunu kaldırırsanız 400 TL ücret teklif eden de olabilir.”

YORUMLAR
  1. Vedat TİMUR dedi ki:

    Allah seni nasıl bilirse oyle yapsın SAYIN BAKANIM ! Sen sadece her daim fönlü saçlarına ayda ne kadar ödüyorsun bi-zahmet açıklayıver gari ! Kaldı ki sizin millevekili+bakan+emekli milletvekili+ödenekler+sağlık ve telefon harcamaları+ vs vs aldığınız toplam aylığı bizler rüyamızda bile göremiyoruz, bundan heberin var mı ?

  2. eski selçuklu dedi ki:

    yok arkadaş doru demiş 800 tl çok buyuk para alkışlıyorum yaş olarak benden buyuksunuz fakat akıl anlamında bu para nasıl buyuk der sizi gibi bakanlar şaşırtıcı ile bu yazıyı okudum çok yazıkkk

  3. A.d dedi ki:

    Sayın bakan doğru söylemiş ve eksik söylemiş asgari ücret çok fazla büyük para milletvekili veya bakan maaşı az aslında onunla nasıl geçiniyorlar acaba kolay değil bu zamanda vekil maaşıyla geçinmek.