site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

At büyükşehir gündeminde

At büyükşehir gündeminde
13.01.2016
A+
A-

Torbalı’daki üst geçit asansöründe at taşınması olayı Büyükşehir Belediyesinin gündemini uzun süre meşgul etti. Asansörde at-eşek taşınması, cam ve aynalarına zarar verilmesini değerlendiren yetkililer vandalizmin bitmesini istedi

TORBALI’DA Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan üst geçitteki asansörlerin sık sık arıza yapması ve kapatılması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Büyük Torbalı Gazetesi olaerak vatandaşın asansör mağduruiyetini sık sık gündeme getiriyoruz. Geçtiğimiz ay asansör ile at taşındığını gündeme getirmiştik. Son olarak ise asansörlere zarar verildiği için Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından kapatıldığını yazmıştık. Büyükşehir Belediyesi asansörler ile ilgili bir açıklama yaptı. ‘Bitsin bu Vandalizm!’ başlığı ile yapılan açıklamada Torbalı’daki asansörde at taşınması da gündem maddesi oldu. Asansörlere kendisini bilmez kişiler tarafından verilen zararın sıkıntısının asıl vatandaşlar tarafından çekildiği belirtilen ayzıda şu ifadelere yer verildi: “Asansörlerin kapısını ve panel camlarını kıran, engelli ve yaşlılar için yapılan kabin içi tutamakları, elektrik kablolarını ve kontrol panolarını çalan, kabinlerde motor – at taşıyıp, tuvalet olarak kullanan ve acil butonuna gereksiz şekilde basanlar yüzünden, İzmir’deki bazı asansörlü yaya üst geçitleri zaman zaman kullanılamaz hale geliyor. Zarar gören merdiven ve asansörlerin yeniden kullanıma açılabilmesi için yapılan onarımlar, hem zaman hem de işçilik ve malzeme kaybına yol açıyor. Ama asıl sıkıntıyı vatandaş çekiyor.”

YOK ARTIK! TEPKİSİ
Torbalı’daki asansör ile at taşınmasına yok artık diyerek tepki gösteren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler: “Asansörlerin kapısı ve panel camları, asansör iç-dış gösterge çağrı ve kumanda sistemlerinin butonları ve kabinlerdeki aynalar her montaj sonrası kısa süre içinde kırılarak kullanılmaz hale getiriliyor. Engelli ve yaşlı vatandaşlar için yapılan kabin içi tutamak küpeşteleri sökülüp çalınıyor. Yürüyen merdivenlerin el bantları kesici aletlerle kesilip zarar veriliyor. Genellikle sistemlerin ana elektrik tesisatı kabloları, topraklama tesisatı kabloları, asansör kontrol panosu ekipmanları çalınıyor. Ayrıca asansör kabinleri geceleri madde bağımlıları tarafından barınak olarak kullanılabiliyor ve zarar görüyor. Asansör kabin içerisine bisiklet, motosiklet ile at-eşek gibi yük hayvanlarının taşınması ve kapasitesinin üzerindeki sayıda yolcu binmesi gibi uygunsuz kullanımın yanında yine asansör kabinleri bazen tuvalet olarak kullanılıyor.”

EMNİYET’TEN YARDIM İSTENDİ
Son aylarda yaya üst geçitleri ile ilgili şikayetlerin arttığına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri özellikle hırsızlık olaylarının da artmasıyla birlikte İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek; kamu kullanımına açık olan söz konusu üstgeçit ve altgeçitlerdeki denetimlerin arttırılması ve ek tedbirlerin alınmasını talep etti. 2015 yılında şehrin muhtelif yerlerindeki alt geçit ve üst geçitlerin yürüyen merdiven ve asansörlerinde 80’e yakın vandalizm ve hırsızlık olayı yaşandığına dikkat çeken Büyükşehir yetkilileri şöyle devam etti:

“Zarar gören asansörlerimizin yeniden kamu kullanımına açılabilmesi için yapılan onarımlar, ciddi anlamda işçilik, malzeme ve zaman kaybına yol açıyor. Bu zarardan hem vatandaşlarımız hem de idare olumsuz yönde etkileniyor. Lütfen biraz sağduyu!”

Serkan GÜNBAY-buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.