site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

“Asırlık Mücadele” 30 Eylül’e kadar Kent Belleğinde

“Asırlık Mücadele” 30 Eylül’e kadar Kent Belleğinde
17.09.2015
A+
A-

0

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin 100. Yılına özel olarak hazırladığı “Asırlık Mücadele” sergisi Selçuk Efes Kent Belleği’nde açıldı. Serginin açılışında konuşan ve Asırlık mücadele sergisinin Selçuk Efes Kent Belleği’nde açılmasının onur verici olduğuna vurgu yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Kutsal olan üreten emektir. Kalkınmak istiyorsak kooperatifleri göz ardı etmememiz lazım. Kalkınmanın dinamiği kooperatiflerdir” dedi.

Serginin açılışına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı TSK Birliği Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Haldun Çıray, TARİŞ Stratejik Planlama ve Kurumsal Yönetim Danışmanı Hakkı Çetin, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Basın Danışmanı Zehra UĞUR, TARİŞ Selçuk Kooperatifi Başkanı Hasan Ihlamur, oda başkanları, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Sabire Soytok Batur ve Yrd. Doç. Dr. Yüksel Batur tarafından derlenen fotoğraflardan oluşan sergi, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifinin kuruluşundan günümüze geçen süre içerisinde 100 yıllık mücadelesini ortaya koyuyor. Katılımcıların büyük beğenisini “Asırlık Mücadele” sergi 30 Eylül tarihine kadar pazar günleri hariç mesai saatleri içerisinde gezilebilecek.

Kalkınmanın dinamiği kooperatiflerdir

“Asırlık Mücadele” sergisinin açılış kurdelesini kesen Başkan Bakıcı ve katılımcılar TARİŞ’in yüz yıllık tarihinin 41 fotoğraf ve objelerle anlatıldığı sergiyi hep birlikte gezdi. Ekonomik kalkınmanın olmazsa olmazlarından birinin kooperatifçilik olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; TARİŞ’in başarı öyküsünün anlamını alkışlayarak gösterdi. Başkan Bakıcı; “Tam bir asırlık bir kooperatifin yaşamı ve o günden bugüne kadarki süreç içerisinde konu edinmiş sergimizde. Sergiyi gezdiğimiz zaman insan duygulanıyor. Anlamlı olan 1915‘lerden günümüze kadar gelebilmektir, hayatta kalabilmek ve güçlü bir şekilde ayakta kalabilmektir. TARİŞ bunu ortaya koyan ender kurumlardan bir tanesidir. Böylesine güzide bir kooperatifi ülkemize kazandıran herkese teşekkür etmek boynumuzun borcudur” dedi.

Asırlık mücadele sergisinin Selçuk Efes Kent Belleği’nde açılmasının onur verici olduğunu belirten Başkan Bakıcı, TARİŞ’in halkın emekleriyle TARİŞ olduğuna vurgu yaparak; “Toprakla uğraşmanın, ürün yetiştirmenin ne kadar güç olduğunu hepimiz biliyoruz. İşte takdir edilecek unsur emektir, üreten emek de budur. Kutsal olan üreten emektir. Kalkınmak istiyorsak kooperatifleri göz ardı etmememiz lazım. Kalkınmanın dinamiği kooperatiflerdir” diye konuştu.

TARİŞ’in Tarihi Türkiye’nin tarihidir

TARİŞ Stratejik Planlama ve Kurumsal Yönetim Danışmanı Hakkı Çetin ise TARİŞ’in tarihinin Türkiye’nin ve Türk üreticisinin tarihi anlamına geldiğine vurgu yaptı. Bu serginin aslında ülkenin kalkınma hikayesi olduğuna dikkat çeken Çetin; “1915 yılında yerel üreticinin işbirliği ve dayanışması sonucunda ortaya çıkan bir kuvvettir aslında. Bu yüz yıllık sürecin sonunda biz buraya gelmişsek, bu işbirliği ve dayanışmanın getirdiği kuvvetle beraber biz buradayız. Hala bu dayanışma devam ediyor. Bu anlamda bize kucak açan, bu serginin gerçekleşmesinde bu güzel mekanı bizlere tahsis eden belediye başkanımız ve Selçuk Efes Kent Belleği’nde görev alan arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Burada olmak bizim için onurdur

Bir zamanlar tütün rejisi olan Selçuk Efes Kent Belleği’nde TARİŞ’in “Asırlık Mücadele” adlı sergisinin yer almasının oldukça anlamlı olduğunun altını çizen Çetin, Selçuk’ta o zaman tütün üreticisinin mücadelesi ile zeytin üreticisinin mücadelesinin aynı mücadele olduğunu ifade etti. Çetin, şunları kaydetti: “Bizim için burada olmak onurdur. Buradaki resim sergisinde TARİŞ’in kuruluşundan bugüne kadar geçen sürecin genel bir özetini görüyoruz. Ama bu aslında Türk insanının, Türk çiftçisinin dayanışmasının ve ülkenin geneline yayılmasının hikayesidir. Bu ulusal ekonominin kuruluşudur aslında. Biz bunu TARİŞ Zeytinyağı bloğu olarak daha uluslararası seviyeye, global ölçekteki başarılara taşımaya çalışıyoruz”

TARİŞ Selçuk Kooperatifi Başkanı Hasan Ihlamur ise yaptığı konuşmada; “TARİŞ olarak 100 yıla gelmemizin bir sebebi vardır. Kooperatiflerin çiftçilere sadık olması, çiftçilerin kooperatifin her derdiyle ilgilenmesi bunun sebebidir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar TARİŞ’in tarihini anlatan kısa bir filmi izledi. Sergi pazar günleri hariç 30 Eylül tarihine kadar mesai saatleri içerisinde meraklılarını ağırlayacak.

2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.