site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Arnavutluk Büyükelçisi’nden sıcak ziyaret

Arnavutluk Büyükelçisi’nden sıcak ziyaret
11.02.2015
A+
A-

arnavutluk-buyuk-elci

Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Genci Mucaj Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Oldukça sıcak ve samimi bir havada geçen ziyarette iki ülkenin arasında yüzyıllar öncesine dayanan tarihi bağa vurgu yapıldı.

Çanakkale Savaşı’ndan Cumhuriyete kadar Arnavutlar’ın desteği var

Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Genci Mucaj’ın ziyaretini oldukça mütevazı bulduğunu belirten Başkan Bakıcı’ya Büyükelçi Genci Mucaj övgülerde bulundu. Başkan Bakıcı’nın Arnavut kökenli bir aileden gelmesi ve akademisyen bir belediye başkanı olmasının hem Türkler için, hem de Arnavutlar için bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Genci Mucaj; “Türkler ve Arnavutlar birbirlerine çok benziyorlar. Osmanlı’dan ayrılan en son azınlık Arnavutlardır. Arnavutlar Osmanlı’ya tarih boyunca çok sadıktı. Çanakkale Savaşı’nda Arnavutlar Osmanlı askerleri ile birlikte cesur bir şekilde savaştı. Modern ve genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda Arnavutlar’ın çok büyük desteği oldu. Biz Türkiye ile gerçekten kardeş bir ülkeyiz” dedi.

Bakıcı karizmatik bir lider

Başkan Bakıcı’nın karizmatik bir lider olma özelliğini taşıdığını söyleyen Genci Mucaj, İzmir’de özellikle Başkan Bakıcı’yı ziyaret etmek istediğini söyledi. Genci Mucaj ile tanışmaktan çok memnun olduğunu söyleyen Başkan Bakıcı, kendisinin alçakgönüllü, içten ve mütevazı tavırlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İzmir’e Arnavutluk kültür merkezi

Genci Mucaj İzmir’e ziyaretinin bir diğer amacının İzmir’de açılması planlanan bir kültür merkezi olduğunu hakkında Başkan Bakıcı ile görüşmek olduğunu belirtti. Arnavutluk’un tarihinde ilk defa yurt dışında Ankara Keçiören’de, Keçiören Belediyesi’nin katkılarıyla bir kültür merkezi açıldığını söyleyen Genci Mucaj ikinci bir kültür merkezinin de İzmir’de açılması yönünde girişimleri olduğunu söyledi. Büyükelçi Mucaj, Türklerle Arnavutlar arasındaki dostluk bağlarının güçlenmesi için Arnavut kökenli vatandaşların çok yaşadığı İzmir başta olmak üzere birçok ilde aynı şekilde kültür merkezleri açmak istediklerini ifade etti.

Ziyaretin sonunda Başkan Bakıcı Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Genci Mucaj’a Artemis heykeli hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.