site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Arınç: Saraylar da yapsanız içinde adalet yoksa kıymeti yok

Arınç: Saraylar da yapsanız içinde adalet yoksa kıymeti yok
15.05.2015
A+
A-

saraylar_da_yapsaniz_icinde_adalet_yoksa_kiymeti_yok

Bülent Arınç’tan Saray ve Adalet çıkışı: Saraylar da yapsanız içinde adalet yoksa kıymeti yok

Arınç sözleriyle adeta son dönemin hukukunu özetledi: “Suç işleyen, kadına şiddet uygulayanlar bile artık ‘ben adalet mağduruyum’ diyor. Niye? Çünkü örneklerini gördü, HSYK’nın yaptıklarını gördü, savcıların yaptıklarını gördü, hakimlerin yaptıklarını gördü. Onun için saraylar da yapsanız içinde adalet duygusu yoksa, adaletin güven kazanmamışsa sarayların çok fazla bir kıymeti yok”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, tutuklanan hakimler ve görevden ihraç edilen savcılar ile ilgili “Suç işleyen, kadına şiddet uygulayanlar bile artık ‘ben adalet mağduruyum’ diyor. Niye? Çünkü örneklerini gördü, HSYK’nın yaptıklarını gördü, savcıların yaptıklarını gördü, hakimlerin yaptıklarını gördü. Sahte delil üretenleri gördü bu yargıya güven kalmadı. Onun için saraylar da yapsanız içinde adalet duygusu yoksa, adaletin güven kazanmamışsa sarayların çok fazla bir kıymeti yok” dedi.
Arınç Diyarbakır’da yaptığı açıklamada, çözüm süreci ile ilgili “Bu silahlı güç silah bırakmadıkça, Türkiye topraklarından çıkmadıkça, Türkiye’ye karşı eylem yapmama kararından vazgeçmedikçe hiç şüphesiz bu sürecin belli aktörlerle devam etmesini uygun buluyoruz. Kandil’de kabul edebileceği, eğer önder olarak kabul ettikleri şahsın sözü onlar için de geçerleriyse varılan kararların uygulanması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’da görev yapan gazetecilerle Polisevi’nde bir araya geldi.

‘Adaletin güven kazanmamışsa sarayların kıymeti yok’

Gazetecilerin adalet ve yargı cephesinde son yaşanan gelişmelere ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, “Adalete ve yargıya güven yüzde 20’lere kadar düştü. Bu hakimler, bu savcılar yüzünden, bu yapılan yargılamalar yüzünden, kumpas dediler en ağır cezalar verildi. Sonra yeniden yargılamalar yapıldı hepsi beraat etti. Böyle bir mahkemeye kim inanır, böyle bir mahkemeye kim güvenir. Suç işleyen, kadına şiddet uygulayanlar bile artık ‘ben adalet mağduruyum’ diyor. Niye? Çünkü örneklerini gördü, HSYK’nın yaptıklarını gördü, savcıların yaptıklarını gördü, hakimlerin yaptıklarını gördü. Sahte delil üretenleri gördü bu yargıya güven kalmadı. Onun için saraylar da yapsanız içinde adalet duygusu yoksa, adaletin güven kazanmamışsa sarayların çok fazla bir kıymeti yok” dedi.

YORUMLAR
  1. aaaaa dedi ki:

    AH SAYIN ARINÇ BUKADAR GÜNAHDAN KENDİNİ NASIL SIYIRACAKSIN ALLAH YADIMCIN OLSUN